Verslininkas buvo paklaustas, kodėl tiek daug dėmesio skiria krepšiniui.

„Aš neturiu hobio. Jokio. Kaskart turiu patarėjų, vienas mentorius man yra pasakęs – eidamas tolyn susigalvok hobį. Kai turėsi hobį, neturėsi psichologinių problemų.

O aš neturiu hobio. Golfą bandžiau žaisti, neįdomu. Tenise reikia daug treniruotis, kitu atveju visiems pralaimėsi. Juk negali būti patrankų mėsa. Galiu pralaimėti, bet tai turi būti sąžininga“, – teigė G. Žiemelis.

„Kalbant apie meilę krepšiniui, paatvirausiu. Turi galvoti, kas bus po 10-ies metų. Tad aš apjungiau savo hobį ir verslą.

Ką man duoda krepšinis? Į CV įsirašysiu tai, kad esu krepšinio vadybininkas ir akcininkas.

Norint praeiti į NBA, tai viena sąlygų. Antras dalykas, krepšinio klubas arenos vertę padidins kartais, nes namų komanda atneša papildomos naudos ir pelno.

Trečia, Europos krepinis serga, jam didelis vėžys. Eurolyga yra vėžys. Kodėl?

Įprastai išsivysčiųsių JAV, Europos šalių pagrindinių sporto lygų pajamos – media teisių pardavimas ir rėmimo sutartys.

Pavyzdys, NBA iš TV teisių pardavimo gauna 2,6 mlrd. dolerių per metus, tokia sutartis dar nuo 2014 metų. Tikslas 2024-aisiais – gauti 8 mlrd. pajamų.

Ką daro NBA su tais pinigais? Išdalina 30 klubų lygiomis dalimis, todėl visi NBA klubai pelningi, nes yra algų kepurė.

Eurolyga to neturi, media teisės atiduotos antrinei įmonei, jos 51 proc. akcijų priklauso IMG kompanijai, kuri ir perka tas TV transliacijos teises. Kiek nori, tiek ir susimoka.

Eurolyga per metus gauna 42 mln. eurų. Lyginant su NBA, 200 kartų skirtumas. Aš domiuosi skaičiais. Tad taip ir žiūriu, kas vyksta su mano hobiu – krepšiniu“, – tęsė G. Žiemelis.

Į kaimą pasikvietėme Eurolygos lygio žaidėjus. Kodėl jie čia turėjo važiuoti? Juk mes Europos neturime.
Gediminas Žiemelis
Gediminas Žiemelis

Anot jo, projektas apie NBA klubo įsigijimą nėra dingęs.

„Vyksta kova su laiku. Po 2024-aisiais pasirašyto naujo media kontrakto visų NBA klubų kainos padvigubės, nes jie paprasčiausiai uždirbs daugiau pinigų.

Kodėl brangsta TV teisių pardavimai? „Apple“ kompanija žengia į šią sritį ir kokiais 2030 metais nori būti vieninteliai šioje rinkoje“, – teigė G. Žiemelis.

Jis džiaugėsi BC „Wolves“ startu, nors „sportinė dalis diskutuotina“.

„Klubas persikels į Vilnių, su arena gaus daugiau pajamų. Manau, kad klubas daro pakankamai neblogą produktą, kad ir ką bekalbėtų ir bedarytų kai kurie veikėjukai. Viskas einasi neblogai.

Dėl sportinės dalies galima diskutuoti, bet mes parodėme, kad per 6 mėnesius galime padaryti labai stiprų klubą. Į kaimą pasikvietėme Eurolygos lygio žaidėjus. Kodėl jie čia turėjo važiuoti? Juk mes Europos neturime (nežaidžia jokiame Europos turnyre). Mus paliko pirmus už brūkšnio“, – teigė verslininkas.

Mindaugas Lukauskis (BC "Wolves" nuotr.)

Futbolo grandų dotuojami Europos krepšinio klubai, anot jo, yra vėžio pasekmė.

„Turtingiausi Europoje klubai „Barcelona“ ir „Real“ turi apie 40 mln. eurų biudžetus. Jų pajamos siekia tik apie 10 mln. Kiti pinigai – iš futbolo.

Tai to vėžio pasekmė, to neturėtų būti.

Daugiausiai pajamų iš bilietų surenka Tel Avivo „Maccabi“, jei neklystu, apie 12 mln. eurų. „Žalgirio“ rezultatas šioje vietoje yra geras, iš abonementų ir bilietų – apie 6 mln. eurų“, – Kauno klubo galimas pajamas vertino G. Žiemelis.

Visa tinklalaidė – čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)