Viena geriausių Lietuvos krepšininkių apsilankė „Delfi TV“ laidoje „Sporto baras“ ir pasidalino savo įspūdžiais po sezono ir prieš kovas tarptautinėje arenoje.

Šį sezoną lietuvė praleido Stambulo „Galatasaray“ ekipoje. Turkijos čempionate ji vidutiniškai metė po 12,4 taško, atkovojo po 2,6 kamuolio ir išdalino po 3 rezultatyvius perdavimus. Europos taurėje jos vidurkiai siekė 13,4 taško, 1,7 atkovotų kamuolių ir 2,4 rezultatyvių perdavimų.

„Buvo daug pakilimų, daug nusileidimų. Su komanda neįvykdėme savo galutinio tikslo, kuris buvo laimėti Europos taurę. Pralaimėjome turnyro finale, buvo labai skaudu, tačiau atsižvelgiant į mūsų sudėtį, į viską, bendrame vaizde – sezonas buvo visai geras.

Kai sezoną baigi su pralaimėjimu, labai lengva pamiršti viską ir galvoti, kad jis visas buvo tragiškas, bet tai nėra tiesa. Mes dalyvavome „EuroCup“ finale, vos nepatekome į Turkijos taurės finalą, kuriame galiausiai susitiko dvi stiprios Eurolygos komandos, todėl manau, kad sezonas buvo tikrai neblogas“, – pasakojo K. Nacickaitė.

Europos taurės finale „Galatasaray“ turėjo pripažinti Liono ASVEL pranašumą, bendras dviejų rungtynių rezultatas buvo stulbinanamas – net 113:180 Prancūzijos klubo naudai.

Lietuvės manymu, pralaimėjimą nulėmė keli dalykai:

„Iš vidinės komandos pusės, manau, kad trūko solidesnės taktikos ir pasiruošimo, tačiau ir išoriniai faktoriai nebuvo palankūs. Kai Turkiją sudrebino žemės drebėjimai, krepšinis sustojo 3-4 savaitėms, dėl to labai susispaudė tvarkaraštis. Kelias savaites pailsėjome, bet sugrįžus turėjome rungtyniauti kas antrą dieną.

Žaisti po 35 minutes intensyvaus krepšinio, kas dvi dienas, buvo tikrai nemažas krūvis. Pridedant dar visas išvykas, keliones. Toks įtemptas tvarkaraštis tikrai mūsų situacijai Europos taurėje nepadėjo.“

Kamilei finale teko susidurti su gera pažįstama, Lietuvos krepšinio rinktinės jaunąja žvaigžde, Juste Jocyte.

„Susimatėme su Juste prieš ir po rungtynių, tarp treniruočių pasikalbėjome. Svarbiausia, kad bent kažkuri iš lietuvių gavo taurę. Vien tas faktas, kad finale varžėsi dvi lietuvės, yra fainas. Tiek mums, tiek visai Lietuvai. Kažkas pralaimėti turėjo, gaila, bet šįkart tai buvome mes“, – kalbėjo šiaulietė.

Krepšinis Lietuvoje visada buvo pati populiariausia sporto šaka – antroji religija, tačiau moterų krepšiniui visad buvo skiriama mažiau dėmesio. Nacickaitės nuomone, ši tendencija po truputį keičiasi ir moterų krepšinis tampa labiau mylimas.

„Man tai labiausiai pasijuto, kai su rinktine žaidėme Vilniuje, atrankoje į Europos čempionatą. Buvo tikrai nežmoniškas sirgalių palaikymas, ir prie televizorių ekranų, ir arenoje. Lietuviai atvažiavo net į Rygą mūsų palaikyti, kai žaidėme su Ukraina. Labai geras jausmas buvo matyti, kad žmonėms darosi įdomu, kad jie ateina, palaiko ir atkreipia daugiau dėmesio į mus.

Prisideda ir kiti dalykai. Pavyzdžiui, jau minėtas Europos taurės finalas tarp mano ir Justės komandų. Apie jį buvo rašoma, žmonės apie jį skaitė, o tai automatiškai irgi kelia moterų krepšinį aukštyn. Eglė (Šventoraitė) pataikė pergalingą tritaškį ir iškovojo trečią vietą Eurolygoje – fantastiška akimirka.

Visi tokie maži dalykai, tos įdomios akimirkos pasklinda socialiniuose tinkluose, nuskamba per radiją ir televiziją, o tai turbūt geriausias būdas pritraukti dėmesį. Tikiuosi, kad visa tai susidės ir kažkada pamatysime daugiau mergaičių krepšinyje“, – samprotavo 33-ejų metų krepšininkė.

K. Nacickaitė šiuo metu ruošiasi FIBA 3X3 krepšinio pasaulio čempionatui. Yra šansų, kad su ta pačia rinktine pavyks prasimušti ir į 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes. Tai bus vos antros vasaros olimpinės žaidynės, kur moterys varžysis 3X3 krepšinyje. Jokia Lietuvos moterų krepšinio rinktinė nėra dalyvavusi olimpinėse žaidynėse.

„Ta prasme, noras yra didžiulis, vilčių yra, tai kodėl gi ne? Eisime keliais ir viską bandysime iki galo padaryti, kad įgyvendintumėme savo planą vykti į Paryžių, į olimpines žaidynes. Anksčiau, tai išvis buvo neįgyvendinama svajonė. Būkim teisingi, su Lietuvos 5X5 rinktine gerų rezultatų pasiekti neišeina, dabar net į Europos čempionatą nepatekome, o kažkur toliau nueiti galima tik per ten.

Praėjusią vasarą, kai sužinojau apie 3X3 ir išsibandžiau, atsirado naujos vilties, antras kvėpavimas. Ta prasme, mes turime realų, didelį šansą ten patekti. Su Dimeo net kalbėjome, kad abu privalome dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Ta galimybė tikrai veža ir motyvuoja mane, komandos drauges“, – optimistiškai pasakojo lietuvė.

Dimeo van der Horstas – K. Nacickaitės sužadėtinis, kuris su Nyderlandų rinktine taip pat dalyvaus 3X3 pasaulio čempionate ir siekia vietos Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

FIBA 3X3 krepšinio pasaulio čempionatai vyks nuo gegužės 30-os iki birželio 4-os dienos Austrijos sostinėje Vienoje. Lietuvos krepšininkės kausis vienoje grupėje su Kinija, Rumunija, Italija ir viena iš atrankos išėjusia rinktine.

Laida „Sporto baras“ – ketvirtadieniais 20 valandą portale Delfi.lt ir per „Delfi TV“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją