Nors žalgiriečiai vieninteliai iš visų ketvirtfinalio dalyvių šiame etape neužsikabino ir serijoje su „Barcelona“ liko be pergalių (0-3), jiems itin aktuali viena kita tebesitęsianti pora. Tai – serija tarp Pirėjo „Olympiakos“ ir Stambulo „Fenerbahče“ (ten kol kas – 2-2).

Būtent nuo šių komandų rezultato priklausys, kurią tiksliai vietą galutinėje šių metų Eurolygos rikiuotėje užims kauniečiai.

Jie reguliariajame sezono finišavo septinti, tik dėl geresnio tarpusavio skirtumo aplenkę „Fenerbahčę“, tačiau Turkijos atstovai vis dar gali nustumti žaliai-baltus į aštuntą poziciją, jei pranoks OLY ir pateks į Finalo ketvertą.

Jeigu taip nenutiks, „Žalgirio“ piniginę papildys 586 466 eurai, o jei „Fener“ visgi sujauks visus popierius ir eliminuos reguliariojo sezono nugalėtojus, Kauno klubo premija sumažėtų iki 527 819 eurų. Tai – beveik 60 tūkstančių (58 647) eurų skirtumas arba kone pusantro karto daugiau už piniginį prizą, gautą iškovojus Karaliaus Mindaugo taurę.

Pralaimėjimo atveju, OLY nusiristų ant penkto laiptelio ir tenkintųsi 703 759 eurais.

Galutinė lyderių rikiuotė paaiškės po finalinių kovų Kaune. Čempionams yra numatyta 1,759 milijono eurų išmoka, vicečempionams – 996,992 tūkst., trečiai vietai – 879,699 tūkst., o ketvirtajai – 762,406 tūkst.

Apskritai be finansinės paskatos šiemet liko keturios dugninės turnyro komandos – Miuncheno „Bayern“, Berlyno ALBA, Atėnų „Panathinaikos“ ir Vilerbano ASVEL.

Bolonijos „Virtus“ sulauks 175,940 tūkst., Valensijos „Basket“ – 234,586 tūkst., Milano „Olimpia“ – 293,233 tūkst., Stambulo „Anadolu Efes“ – 351,880 tūkst., Belgrado „Crvena zvezda“ – 410,526 tūkst., o Vitorijos „Baskonia“ – 469,173 tūkst. eurų.

Primename, kad ketvirtose ketvirtfinalio rungtynėse „Fenerbahče“ penktadienį namuose 73:69 palaužė „Olympiakos“ ir išlygino serijos rezultatą – 2-2.

Tai – trečia atkrintamųjų serija, kurios nugalėtojas paaiškės penktajame mače (antradienį gegužės 9 d.).

Lemiama akistata viską spręs tiek Madrido „Real“ ir Belgrado „Partizan“, tiek „Monaco“ ir Tel Avivo „Maccabi“ porose. Jos savo santykius baigs aiškintis trečiadienį, 10 gegužės d.

Tik „Barcelona“ bilietą į Kauną pasiekė tiesiausiu ir trumpiausiu keliu: Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai „Žalgirį“ pranoko triskart paeiliui.

Eurolygos finalo ketvertą gegužės 19-21 d. priims Kaunas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją