„Matant, kokie žaidėjai dabar komandoje, net neviltis apima. Dabar gi yra vien tik geri charakteriai, visi stovi ir žiūri tomis kačiuko akytėmis, nė vienas nenori imtis atsakomybės. Ne geri vyrai žaidžia krepšinį, čia reikia truputėlį ir charakterio, o jo nė vieno nėra.

Vasarą buvo padarytos ryškios komandos komplektacijos klaidos. Nežinau, kokiais kriterijais buvo pakviesti kai kurie žaidėjai. Tikrai norėčiau išgirsti, kokius pliusus matė Paulius Motiejūnas, pirkdamas juos“, – tuomet kalbėdamas su portalu „Delfi“ piktinosi jis.

Bet širsti buvo ko: žalgiriečiai praėjusį sezoną Eurolygoje ramstė dugną ir liko patys paskutiniai, o komandos, kurios vairą savo rankose per metus spėjo pasukioti net trys treneriai, nuo fiasko vietiniame fronte, kur buvo užimta tik trečia vieta, neišgelbėjo ir Janis Strelniekas, Nielsas Giffey'us bei Tai'us Websteris.

Visa ši trijulė vasarą paliko Kauną ir „Žalgiris“ ėmė lipdyti daug fiziškesnę bei jaunatviškesnę sudėtį. Tai davė saldžių vaisių: kauniečiai po ketverių metų pertraukos netikėtai grįžo į Eurolygos atkrintamąsias, nors prieš sezoną buvo priskiriami prie autsaiderių.

Nepaisant to, kad ketvirtfinalyje nepavyko rimčiau pasipriešinti galingajai ir turtingajai „Barcelonai“, triumfavusiai sausu rezultatu 3-0, žalgiriečiai didelių priekaištų dėl to nebesulaukė.

„Visiems norėjosi tų antrų rungtynių Kaune, čia faktas. Visi to laukė. Ir pirmi du kėliniai buvo nuteikiantys maloniai, ta viltis tikrai dar ruseno. Bet trečią kėlinį vyrukai pradėjo ne taip fiziškai ir puolime kamuolį judino nebe taip gerai, dėl to ir buvo tas dviejų čekų vedamas spurtas ir viskas. O sumažinti didelį skirtumą prieš „Barceloną“ mažai kam pavyksta“, – „Delfi TV“ laidoje „Sporto baras“ teigė J. Mačiulis.

2015-ųjų Eurolygos čempionas apžvelgė ir visą „Žalgirio“ sezoną, kurio metu pastebėjo didelį komandos progresą.

„Vyrai stengėsi, kiekvienas individualiai patobulėjęs. Iš pradžių matėme, kaip Ignas Brazdeikis bandė pro visus vienas veržtis ir laužti tik į kairę, o po to įjungė ir dešinę ranką.

Tas pats Laurynas Birutis. Matėme, kaip pradžioje jo ta gynyba pakilus prie gynėjo vėluodavo. Kiekvienas žaidėjas turėjo kažkokių akivaizdžių minusų, bet sezono metu sunkus darbas leido sumažinti tas didžiausias silpnybes. Pabaigoje vyrukai tikrai įsižaidė ir stebino. Ir tie seni-nauji lietuviai, kurie grįžo į „Žalgirį“ ar naujai prisijungė. Tai nemanau, kad čia sėkmė. Čia sunkaus darbo pasekmė“, – tikino Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ sporto direktorius.

J. Mačiulis pripažino, kad kaip ir daugelis prieš sezoną „Žalgirio“ pirmame aštuonete nematė.

„Manau, visų lūkesčius tikrai viršijo. Daugelis, tarp jų ir aš, tikėjomės, kad „Žalgiris“ bus 10-12-as. Aišku, iki pat reguliariojo sezono galo taip ir galėjo atsitikti, bet laimėtos paskutinės kelerios rungtynės leido užimti septintą vietą. Tai visiems tapo malonia staigmena“, – pasidžiaugė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją