Svečiai energingiau pradėjo rungtynes ir pirmavo 13:5, bet „Maccabi“ netrukus pakreipė įvykių eigą savo naudai. Antrame ketvirtyje jau Odedo Kattasho auklėtiniai veržėsi į priekį dviženkliu skirtumu, o aikštėje koncertavo abu komandos lyderiai – Lorenzo Brownas ir Wade‘as Baldwinas.

Po pertraukos „Monaco“ kurį laiką dar laikėsi, bet kuomet deficitas pasiekė 20 taškų žymą, komandos treneris Saša Obradovičius nebeištvėrė. Pernelyg emocingai protestavęs dėl arbitrų sprendimų serbas susirinko dvi technines pražangas ir buvo išvarytas iš rungtynių.

„Monaco“ lietuvis Donatas Motiejūnas buvo vienas pastebimiausių savo ekipos gretose ir per 21 min. surinko 11 taškų (4/6 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 0/1 baudos), po 3 atkovotus kamuolius ir rezultatyvius perdavimus.

„Maccabi“: Lorenzo Brownas 22 (6/8 trit., 6 rez. perd.), Wade‘as Baldwinas 19 (6 rez. perd.), Alexas Poythressas 12, Darrunas Hilliardas ir Johnas DiBartolomeo – po 11, Bonzie Colsonas 10.

„Monaco“: Mike‘as Jamesas 13 (8 atk. kam.), Johnas Brownas 12, Donatas Motiejūnas 11, Elie Okobo 8.

Prieš rungtynes Tel Avive pagerbtas buvo 2001-2003 bei 2010-2014 metais šeimininkų komandai vadovavęs Davidas Blattas.

63-ejų buvusio trenerio, turinčio JAV ir Izraelio pilietybes, marškinėliai iškelti į „Menora Mivtachim“ arenos palubes, o tarp vaizdo žinutėmis linkėjimus jam siuntusių krepšinio garsenybių buvo ir NBA komisaras Adamas Silveris, ir buvęs auklėtinis „Maccabi“ gretose Šarūnas Jasikevičius.

Šiltų žodžių ir publikos ovacijų sujaudintas D. Blattas neslėpė ašarų. Primename, kad karjerą jis sustabdė 2019 metais dėl progresuojančios išsėtinės sklerozės.

„Maccabi“ laimėjo pirmąsias ketvirtfinalio serijos rungtynes svečiuose 79:67, bet vėliau sekė dvi „Monaco“ pergalės 86:74 ir 83:78.

Lemiama kova vėl laukia Monake gegužės 10 d.

Reguliariajame sezone „Monaco“ užėmė ketvirtą (21/13), „Maccabi“ – penktą vietą (20/14).

Šios poros nugalėtojų pusfinalyje laukia Pirėjo „Olympiakos“ arba Stambulo „Fenerbahče“ (serijoje 2-1 pirmauja graikai).

Eurolygos finalo ketvertas gegužės 19-21 d. vyks Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją