Nenado Čanako auklėtiniai su dvidešimt viena pergale ir dešimt nesėkmių šiuo metu rikiuojasi ketvirtoje Betsafe-LKL turnyro lentelės pozicijoje ir vis dar turi teorinių galimybių pakilti laipteliu aukščiau, jeigu laimės abejas likusias rungtynes, o Alytaus „Wolves“ per paskutinius du turus patirs bent vieną nesėkmę.

Apie reguliariojo sezono finišą ir pasiruošimą atkrintamosioms interviu kklietkabelis.lt svetainei papasakojo „7bet-Lietkabelio“ puolėjas Gabrielius Maldūnas.

– Neseniai užbaigėte sezoną Europos taurėje. Koks buvo šių metų žygis Europoje?

– Sezonas Europoje baigėsi tokiu neskaniu pralaimėjimu prieš Paryžių, bet visą sezoną vertinu neblogai, nes iškovojom teisę atkrintamąsias žaisti namuose. Sezonas tikrai buvo neblogas, iškovojom gerų pergalių. Aišku, Europos taurė šiemet gal ir neturėjo tokių skambių klubų, bet smagu, kad pavyko turėti teigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą.

– Po pergalės prieš Uteną užsitikrinote vietą pirmajame Betsafe-LKL ketvertuke. Kaip vertini tokį pasiekimą?

– Jau kelintą sezoną iš eilės patekom į ketvertuką, bet tuo sezonas nesibaigia, nes laukia atkrintamosios ir svarbiausia, kaip pasirodysime ten. Aišku, reguliariajame sezone pabarstėm taškų, kur nenorėjom, bet suprantame, kad sezonas yra ilgas procesas ir viskas spręsis atkrintamosiose.

– Šiuo metu fiksuojate penkių laimėjimų seriją. Ką tai pasako apie komandos formą?

– Nors ir turim penkių pergalių seriją, bet tos pergalės nebuvo lengvos. Gerai, kad prieš atkrintamąsias pavyko iškovoti kelias pergales paeiliui. Svarbu, kad žaidimas vis gerėtų ir gerėtų, dabar svarbiausia tinkamai pasiruošti atkrintamosioms. Varžovų tikrai nesirenkam, matom, kad galim ir laimėt prieš bet ką, bet galim ir pralaimėt prieš bet ką.

– Prie sėkmingos atkarpos prisidėjo ir naujokas Jordenas Duffy. Kokie tavo įspūdžiai apie jį?

– Apie jį tikrai tik pozityvūs atsiliepimai. Jordenas atvyko pas mus vidury Ramadano, kurio jis laikosi, jis labai disciplinuotas ir ramus žmogus, tad tuo laikotarpiu jam nebuvo labai lengva įsilieti į komandą, bet dabar matome, koks jis yra geras žmogus ir žaidėjas, staigus, vikrus, gerai pataiko iš toli, gerai ginasi ir gali mums duoti daug naudos.

– Liko dvejos rungtynės reguliarajame sezone. Kokios mintys prieš dvikovas su „Pieno žvaigždėmis“ ir „Žalgiriu“?

– Svarbiausia dabar reguliarųjį sezoną užbaigti žaidimo kreivei kylant į viršų. Su Pasvaliu rungtynės tikrai nebus lengvos, jie pagavo gerą formą, jie jau užsitikrinę dešimtą vietą ir žaidžia atsipalaidavę, su tokiomis komandomis žaisti būna pavojinga. Su „Žalgiriu“ bus sunkios rungtynės, jie prieš mus visada žaidžia maksimaliai susikaupę, ypač po to, kas įvyko praėjusį sezoną.

– Kiek komandai svarbu, kad tiek reguliarųjį sezoną užbaigsite, tiek atkrintamąsias pradėsite namuose?

– Namų pranašumas atkrintamosiose labai svarbus, tikimės, kad tą parodys ir sirgaliai. Norėtųsi, kad fanai parodytų, jog jiems rūpi ir pasiruošimas atkrintamosioms, labai laukiame palaikymo tiek su „Pieno žvaigždėmis“, tiek su „Žalgiriu“. Matėm, kad Klaipėdoje neseniai buvo soldout’as su „Žalgiriu“, tikiu ir mes Panevėžyje galime sulaukti didžiulio palaikymo. Aišku, ketvirtfinalyje palaikymas irgi bus labai svarbus, serija tik iki dviejų pergalių, todėl pirmas mačas namuose turės didelę vertę. Tikimės palaikymo, o patys esame pasiruošę atiduoti viską aikštelėje.

Bilietus į Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ namų rungtynes vietiniuose ir tarptautiniuose turnyruose platina www.ticketmarket.lt