VDU laimėjo rezultatu 88:85 (21:21, 25:25, 20:17, 19:25) ir serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį – 1:0.

Nors VDU antrojo kėlinio viduryje buvo susikrovę rekordinį dviženklį skirtumą – 38:28, tačiau tai truko vos kelias sekundes.

Klaipėdiečiai, palaikomi savų sirgalių, greitai atstatė pusiausvyrą ir visas rungtynes komandas skyrė vos 2-4 taškai.

Pirmaujanti komanda daug kartų keitėsi.

Paskutinę ketvirtojo kėlinio minutę dviejų paeiliui sėkmingų KU komandos atakų – Gedimino Leščiausko tritaškio ir Edgaro Preibio dvitaškio, klaipėdiečiai likus 43 sekundėms buvo priekyje – 85:83.

Kitoje atakoje VDU žaidėjas Titas Januševičius dvitaškiu išlygino rezultatą – 85:85.

Klaipėdiečiai rezultatyvios atakos suregzti nesugebėjo ir VDU ekipai dar paliko 7 sekundes.

To LSKL čempionams pakako – likus vos 1 sekundei taiklų tolimą šūvį iš maždaug 9 metų į KU krepšį smeigė T. Januševičius.

Klaipėdiečiams išsigelbėti per paskutinę sekundę nebepavyko ir VDU triumfavo.

VDU ekipos didvyriu tapęs T. Januševičius per aikštėje praleistas beveik 21 min. surinko 24 taškus (4/5 dvit., 4/9 trit., 4/7 baudos, 2 atk. kam., 2 rez. perd.) ir 19 naudingumo balų.

Grantas Vasiliauskas prie kauniečų ekipos pergalės pridėjo 15 taškų (2/12 dvit., 1/3 trit., 8/9 baudos, 5 atk. kam.), Dominykas Butka surinko 12 taškų, Martynas Pocevičius – 9, Gabrielius Čelka – 8 (9 atk. kam., 8 rez. perd.).

Klaipėdos ekipą bandė gelbėti net 34 taškus surinkęs Gediminas Leščiauskas. Jis per aikštėje praleistas 34 min. pataikė 8/12 dvit., 2/6 trit., 12/16 baudos metimų, po krepšiais atkovojo 8 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 33 naudingumo balus.

Dar KU gretose rezultatyviai žaidė Ginas Mulevičius – 16 taškų (9 atk. kam.), Ernestas Jaškus – 12 taškų, Edgaras Preibys – 9 tšk.

KU laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 49:41, tačiau dažniau klydo – 15 ir 10 klaidų.

VDU ekipa vertėsi be trijų svarbių LKL rungtyniaujančių trijų žaidėjų – Alytaus “Wolves„ krepšininko Vitalijaus Kozio, Kėdainių “Nevėžio-Optibet„ žaidėjo Tito Sargiūno ir Prienų “Labas GAS„ atstovo Edo Valento.

Klaipėdiečiai savo gretose neturėjo svarbių „Neptūno“ krepšininkų – Oskaro Pleikio ir Nojaus Mineikio, taip pat ir jaunojo talento, Moksleivių krepšinio lygos U19 vicečempiono Kristupo Keinio, taip pat Ernesto Bružo ir Eimanto Žiliaus.

„Kad bus sunku, tikėjomės. Tai, kad klaipėdiečiai šįkart neturėjo tiek svarbių žaidėjų, turbūt mūsiškius ir užmigdė. Matyt, pamanė, kad bus lengvas pasivaikščiojims. O kai varžovas įsižaidžia, daug kas gauna panašias pamokas. Tikrai buvo neramios rungtynės. Nors ir buvo labai neramu, bet bandžiau to nerodyti, kad tos emocijos nepersiteiktų žaidėjams“, – po rungtynių kalbėjo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

KU ekipos treneris Mindaugas Stašys po dvikovos gyrė savo komandos žaidėjus už kovingumą ir parodytas širdis.

„Visas rungtynes kovėmės taškas į tašką. Nesiguodžiant, mums pritrūko tų kertinių žaidėjų, kurie šįkart negalėjo padėti. Pabaigoje pritrūko ir sėkmės. Nepaisant visko, noriu vyrams padėkoti už gražią kovą, tikrai žiūrovams turėjo patikti. Aišku, gaila, kad finalo serijos svarstyklės pakrypo į kitą pusę. Vyrams sakiau: „Nenuleiskite galvų, tai tik pirmos finalo rungtynės. Važiuosime į Kauną revanšuotis, nesvarbu, ar išretėję, ar pilnos sudėties… Jūs esate verti, visą sezoną septyniese atsilupome, atsilupsime ir finale“, – kalbėjo M. Stašys.

Dar KU treneris pridūrė: „Aš žaidėjus labai gerbiu. Šios rungtynės tikrai manęs nenuvylė. Galime kautis ir laimėti Kaune. Turime tai įrodyti ir pasinaudoti istoriniu šansu laimėti LSKL čempionatą“.

Antrosios LSKL finalo serijos rungtynės planuojamos pirmadienį Kaune, naujojoje VDU arenoje.

„Šioje naujoje savo arenoje LSKL finalo dar niekada nežaidėme. Būtų labai smagu užbaigti finalą pergalingai ir taip auksiniu triumfu pasižymėti savo areną“, – sakė VDU treneris A. Juknevičius.