I. Tayloras visas ketvirtfinalio serijos rungtynes pradėjo starto penkete, tačiau nė karto nežaidė ilgiau nei 15 minučių. Atletui iš JAV esant aikštėje, „Žalgirio“ atakos dažnai strigo, buvo prarandami kamuoliai, atliekami neparuošti metimai. Efektyviau žaidimą organizavo Lukas Lekavičius ir Tomas Dimša, todėl amerikietis pirmame mače žaidė vos 6, antrame – 15, o trečiame – 13 minučių.

Slogios I. Tayloro serijos atspindys yra ir trečiadienį Kaune sužaistas paskutinysis serijos mačas – per pirmas septynias jo minutes žalgiriečiai pataikė tik vieną metimą ir atsiliko 3:13. Nors nuo suolo kilę L. Lekavičius ir T. Dimša pagyvino žaidimą ir grąžino kauniečius į kovą, „Žalgiris“ galiausiai krito 66:77 ir ketvirtfinalyje buvo eliminuotas 0-3.

„Mums sunkiai sekės surasti savo ritmą. Ne tik šiame mače, bet ir visoje serijoje. „Barca“ yra gera komanda, ji neleido mums žaisti savo žaidimo, atlikti savo derinių. Jau pirmose rungtynėse jie davė toną visai serijai: varžovai žaidė kiečiau, fiziškiau“, – bendraudamas su DELFI sakė I. Tayloras.

„Antrosiose rungtynėse kažkiek išsprendėme savo pagrindines problemas, tačiau šiandien vėl startavome slogiai. „Barca“ įjungė aukštesnę pavarą trečiame ketvirtyje, o mes toliau negalėjome surasti savo ritmo, parodyti savo žaidimo“, – pridūrė NBA patirties turintis 28-erių krepšininkas iš Kalifornijos.

Paklaustas, ar „Barcelona“ buvo tokia gera, ar „Žalgiris“ tiesiog nebuvo toks geras, koks galėtų būti, I. Tayloras pripažino, kad Kauno komanda tikrai galėjo pasirodyti solidžiau.

Šioje serijoje „Žalgirio“ žaidimui ypatingai trūko ramybės ir užtikrintumo, o atsakomybės dėl to nevengęs atletas bedė pirštu į save.

„Yra ir to, ir to. Reikia nulenkti prieš varžovus galvą, jie yra vieni pagrindinių kandidatų laimėti titulą. Jie tikrai turi didelį potencialą tapti čempionais. „Barca“ – labai stipri komanda, ji pelnytai yra finalo ketverte, ji turi gerus žaidėjus, gerą trenerių štabą.

Bet ir iš mūsų pusės, nepadarėme visko, ką galėjome. Nežaidėme geriausio savo krepšinio. Yra dalykų, kuriuos tikrai reikėjo išpildyti geriau. Turiu dalį atsakomybės prisiimti ir aš. Esu vienas iš komandos atakų organizatorių, turiu būti vienas klubo balsų, vienas klubo lyderių... Bet... Mes neradome ritmo“, – apgailestavo įžaidėjas.

Reguliariojo sezono pabaigoje nuolat dviženklius taškų skaičius rinkęs I. Tayloras ketvirtfinalio serijoje per rungtynes vidutiniškai įmesdavo vos po 5 taškus, atlikdavo po 1,3 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo po 2 atšokusius kamuolius ir po 1 kamuolį prarasdavo.

„Žalgirio“ sirgaliams su apmaudu belieka įsivaizduoti, kaip ši serija galėjo atrodyti, jei sveikas būtų K. Evansas. Sausį užpildyti jo vietą į Lietuvą atvykęs I. Tayloras, nors ir pripažįsta, kad atkrintamosiose varžybose lūkesčių jis nepateisino, dėkoja Kauno ekipai už galimybę atgaivinti savo karjerą.

„Aš pasimėgavau šia antrąja sezono puse. Kaunas man yra labai patogus, o žaisti „Žalgiryje“ yra puiku. Man patinka čia būti. Pirmoje sezono pusėje žaidžiau nedaug, o galimybė gauti didesnį vaidmenį šioje komandoje atgaivino mano karjerą. Man tai labai patinka“, – DELFI sakė I. Tayloras.

Amerikietis per likusią sezono dalį sieks reabilitacijos vietiniame fronte, kur jo taikiklyje yra „Betsafe-LKL“ čempiono žiedas: „Dabar mūsų visas dėmesys atitenka Lietuvos krepšinio lygai. Žinome, kad sezonas Eurolygoje baigėsi, tačiau dar turime iškovoti LKL titulą. Jo susigrąžinimas komandai, fanams ir visai organizacijai yra tikrai svarbus dalykas.“

Eurolygos ketvirtfinalio serijos tarp „Barcelonos“ ir „Žalgirio“ rezultatai:

  • Balandžio 26 d., „Barcelona” – „Žalgiris“ 91:69
  • Balandžio 28 d., „Barcelona” – „Žalgiris“ 89:81
  • Gegužės 3 d., „Žalgiris“ – „Barcelona” 66:77


Šios poros nugalėtojai pusfinalyje susikaus su Belgrado „Partizan“ arba Madrido „Real“ (kol kas serijoje 2-1 pirmauja serbai).

Eurolygos finalo ketvertas Kaune numatytas gegužės 19-21 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)