Žaliai ir baltai nusidažiusi arena triukšmingai palaikė žalgiriečius, tačiau rekordinės sirgalių pajėgos Nemuno salą paliko neišvydusi saviškių pergalės.

Gerą sportinę formą paskutinėse Eurolygos sezono rungtynėse demonstravęs Tomas Dimša per 26 minutes pelnė 8 taškus, atkovojo 3 kamuolius, išprovokavo 3 pražangas ir surinko 7 naudingumo balus.

– Seriją baigėte pralaimėjimu, kokios mintys sukasi jūsų galvoje?, – rūbinėje buvo paklaustas „Žalgirio“ gynėjas.

– Dabar tokios pralaimėjimo nuotaikos. Žinome, kaip žaidėme visą sezoną ir, kaip bebūtų šiandien liūdna, turime suprasti, ką mes šiemet pasiekėme.

Dabar galime paliūdėti, o ryte suvoksime, kad sezonas Eurolygoje išties buvo įspūdingas. Niekas iš mūsų to nesitikėjo ir tuo tikrai turime džiaugtis. Darbas nebaigtas. Toliau tęsime vietinio fronto kovas.

– Kalbant apie šias rungtynes, atrodo, nuo pat pradžių strigote. Kas neveikė ir kaip vėliau pavyko sugrįžti į žaidimą?

– „Barcelona“ pastatė tvirtą gynybą, o iš mūsų pusės – kvaili sprendimai. Nesukūrėme to, ką turėjome susikurti. Neatakavome jų taikinius, kažką bandėme panaudoti nuo pat pradžių. Bet tai nesvarbu.

Po to grįžome į žaidimą, tas svarbiausia. Leidome Mike'ui Tobey mesti tritaškius, tačiau ta rizika nepasiteisino. Tomašas Satoransky dar dviem tolimais metimais nubaudė. Lyginant su praeitomis rungtynėmis, tiesiog mūsų rizika nepasiteisino.

– Kalbant apie tą pradžią, tai susiję su savų sirgalių spaudimu?

– Aš nemanau, kad mums galėjo būti kažkoks spaudimas. Džiaugiamės fanais, jie nerealūs. Visą šį sezoną, o šiandien ypač. „Barcelona“ čia turėjo jausti kažkokį spaudimą, o mes turėjome mėgautis žaidimu. Tiesiog ne taip pasirinkome taikinius, vis kažką bandėme improvizuoti, nutraukinėti derinius, dėl to tokia ir pradžia.

– Trečio kėlinio pabaigoje turėjote 16 taškų deficitą, jį lemiamame ketvirtyje sumažinote iki 6-ių. Kodėl nepavyko perlaužti rungtynių eigos?

– Ta rizika nepasiteisino. Atrodo, sumažinome iki kelių taškų, bėgome padėti kažkam iš stipriosios pusės ir tada Tobey nubaudė tritaškiu. Kita ataka vėl panaši. Ir kai spuratvome 10:0, galėjome dar labiau veržtis, tiesiog neįmetėme.

– Pats bandėte gaivinti puolimą dvikovos pradžioje. Kiek tai jūsų iniciatyva, kiek – stratego nurodymas?

– Treneris visą sezoną skatino, kiekvienas, kuris žengia į aikštę, turi būti agresyvus.Taip susiklostė situacija, stengiausi būti agresyvus. Kažkiek pasiteisino, vėliau rungtynių pabaigoje – nebe.

– Minėjote šio sezono sirgalius. Kaip galėtumėte įvertinti tas emocijas, sulaukiant palaikymo net ir nesėkmių atveju?

– Praėjusiais metais nepavyko sezonas, bet po pirmos pergalės sirgaliai ėmė nenustojo šluoti bilietus į Eurolygą, kaskart užpildydavo areną. Čia yra kažkas neįtikėtino. Kiekvienas žaidėjas turėtų pajausti, ką reiškia žaisti palaikant tokiems sirgaliams.

Šiaip pagalvojus, prieš tokią auditoriją, žinoma, kažkiek jaudiniesi. Aišku, su laiku pripranti. Didžiulis ačiū jiems, kad buvo su mumis visą sezoną.

Rungtynių apžvalga:

Statistika


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją