„Sveikinimai „Barcelonai“. Jie laimėjo 3-0. Jie šioje serijoje buvo geresnės sportinės formos ir nusipelnė patekti į finalo ketvertą. Ar šiandien mums trūko nusiteikimo? Nepasakyčiau. Tiesiog aštuntokas žaidė prieš devintoką, ar dešimtoką. Esate mokykloje kovęsi prieš dešimtoką? Kartais pavykdavo, kartais gaudavai pamokų. Bandėme žaisti lygiai, bet priėmeme blogus sprendimus, nulėmė patirtis ir psichologiniai dalykai, o ne išgąstis ar nusiteikimas“, – sakė K. Maksvytis.

Kauno „Žalgiris“ per pirmas septynias rungtynių minutes pataikė tik vieną metimą ir atsiliko 3:13. Tuomet nuo suolo pakilęs Tomas Dimša aštriais prasiveržimais pradėjo drąskyti katalonų gynybą ir leido „Žalgiriui“ persverti rezultatą 20:17.

Į rūbinę „Barca“ išėjo susigrąžinusi nedidelę persvarą, o „Žalgiris“ išliko arti ir po pertraukos – 30:31. Vis dėlto tuomet teisėjai pradėjo švilpti žalgiriečiams vieną pražangą po kitos, o baudų metimus sumetę svečiai spurtavo 13:4 ir atsiplėšė 43:34.

Netrukus „Žalgiris“ pamėgino kilti į šturmą ir prisivijo 47:41, tačiau tada Kauną užpylė „Barcelonos“ tritaškių lietus: katalonai per paskutines tris trečiojo kėlinio minutes smeigė keturis tritaškius (tris iš jų – Mike'as Tobey) ir pabėgo 61:45.

Ketvirtajame kėlinyje žalgiriečiai ginklų nesudėjo, tačiau pakovoti dėl pergalės jau nebesugebėjo.

„Po pertraukos sugriuvo gynyba, praradome fiziškumą, gavome neplanuotus taškus iš Satoransky, Tobey... Jo tritaškiai perlaužė rungtynes, nesitikėjome tų metimų. Bandėme kabintis, bet neužteko jėgų. „Barcelona“ gerai gynėsi, bet mes metėme ir nemažai gerų metimų, ypač kai kabinomės į rungtynes, bet tuos lengvus metimus mes prametėme. „Barca“ tokius sumetė, o mes nesumetėme“, – apgailestavo K. Maksvytis.

Kazys Maksvytis, Šarūnas Jasikevičius

Treneris apgailestavo dėl vieno klubo lyderių Rolando Šmito prastos serijos – anot stratego, latvio sunkumus prieš buvusią komandą nulėmė psichologija. K. Maksvytis svarstė, jog daugiau minučių aikštelėje reikėjo skirti ne jam, o Laurynui Biručiui.

„Laurynas prieš rungtynes negalavo, turėjo temperatūros, bet žiūrint į rungtynes – galbūt reikėjo duoti jam daugiau minučių vietoje Rolando. Bet išplaukę buvo visi žaidėjai. „Barcelona“ mums buvo per stipri. Dabar reikia tą pripažinti, bet nuslūgus emocijoms prisiminimai apie sezoną tikrai liks geri“, – sakė treneris.

K. Maksvytis nenorėjo komentuoti po pertraukos jo komandą skandinusių teisėjų švilpukų – treneris pripažino, kad „Žalgiris“ neišnaudojo savo turimų rezervų, o pats strategas iš šios serijos išsineša labai vertingos patirties

„Nenoriu komentuoti teisėjų darbo. Turėjome rezervų iš savo pusės, kuriuos turėjome išnaudoti geriau. Ši serija man davė patirties. Geriausiai mokaisi iš patirties ir savo klaidų. To nenusipirksi“, – sakė K. Maksvytis.

Kalbėdamas apie ateitį, treneris jau prabilo ir apie kito sezono „Žalgirį“, gyrė labiausiai nustebinusius šio sezono žalgiriečius: „Komanda keisis, bet mums reikėtų išlaikyti tokį patį fiziškumą, pridėti kelis metančius žaidėjus. Ir šioje serijoje, šiose rungtynėse trūko geresnio pataikymo procento. Be abejo, pakeitimų bus.

Tikėjau šios komandos sėkme visą laiką, to ir atėjau čia, turėjau viziją formuojant komandą. Labiausiai patobulėjęs sezono žaidėjas – Laurynas. Jis buvo vienas iš faktorių, kurie prideda mums tiek Eurolygoje, tiek LKL. Ritmą LKL jis perkėlė į Eurolygą. Laurynas sunkiai dirbo ir nusipelnė to, ką turi dabar.

Butkevičių treniravau ne pirmą sezoną, žinau, ką jis gali. Daug kas abejojo mūsų sprendimu pasirašyti su juo sutartį, neva panašaus stiliaus į Ulanovą. Projektavome savo sudėtį su Arnu ir žinojome, kad jis gerai spaus kamuolį, gerai keisis dengiamaisiais. Mūsų spėjimai pasitvirtino“, – kalbėjo strategas.

„Žalgiris“ nepasipriešino „Barcelonai“, o „Real“ stringa su „Partizan“. Ar būtų buvę geriau kauniečiams žaisti su Madrido komanda?

„Dabar atrodo, kad taip, bet taip sakyti būtų neteisinga „Real“ atžvilgiu. „Barcelona“ atėjo su geru pataikymu, su gera gynyba ir buvo mums per stipri“, – sakė K. Maksvytis, po rungtynių palinkėjęs Šarūnui Jasikevičiui tapti Eurolygos čempionu.

„Palinkėjau sėkmės „Barcai“, kad jie laimėtų. „Olympiakos“ ir „Barcelona“ atrodo stipriausiai, bet statyčiau už „Barceloną“ ir norėčiau, kad ji laimėtų.“

Eurolygos ketvirtfinalio serijos tarp „Barcelonos“ ir „Žalgirio“ rezultatai:

  • Balandžio 26 d., „Barcelona” – „Žalgiris“ 91:69
  • Balandžio 28 d., „Barcelona” – „Žalgiris“ 89:81
  • Gegužės 3 d., „Žalgiris“ – „Barcelona” 66:77

Šios poros nugalėtojai pusfinalyje susikaus su Belgrado „Partizan“ arba Madrido „Real“ (kol kas serijoje 2-1 pirmauja serbai).

Eurolygos finalo ketvertas Kaune numatytas gegužės 19-21 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)