Varžovų milžino Walterio Tavareso nesustabę šeimininkai kertiniu metu prasileido Nigelio Williamso-Gosso tritaškį ir suklupo namuose 80:82 bei leido madridiečiams sušvelninti serijos rezultatą – 1:2.

Po du abiejų komandų žaidėjus turėjo praleisti šį mačą dėl Ispanijos sostinėje sukeltų muštynių. Tiesa, du iš jų – Matthiasas Lessortas ir Gabrielis Deckas – jau galės padėti saviškiams ketvirtame susitikime, kuris vyks ketvirtadienį. Kiti du – Guershonas Yabusele ir Kevinas Punteris – dar turės pailsėti.

Skelbiama, kad trečiąją akistatą sausakimšoje „Štark“ arenoje stebėjo net 20 tūkstančių 91 žiūrovas. Tai – šio sezono Eurolygos rekordas. Nepaisant to ir itin įkaitusios atmosferos, jokių incidentų užfiksuota nebuvo.

Tuo, o ne rungtynių rezultatu, labai liko patenkintas „Partizan“ treneris Željko Obradovičius.

„Aš labai didžiuojuosi mūsų žmonėmis. Visi laukė šitų rungtynių su nerimu ir teigė, kad čia užvirs tikras pragaras ir kad nutiks daug blogų dalykų, bet nieko tokio neįvyko. Aš tuo labai didžiuojuosi. Ir noriu paprašyti, kad taip būtų ir kitą kartą. Svarbu yra žaisti gerai, svarbu yra laimėti rungtynes, bet dar svarbiau yra parodyti savo svetingumą, kad visi suprastų, kokie žmonės gyvena Serbijoje. Mes tuo didžiuojamės“, – spaudos konferencijoje teigė 63-ejų metų strategas.

Devyniskart (1992, 1994, 1995, 2000, 2002, 2007, 2009, 2011 ir 2017 m.) Eurolygos čempionas pagyrė ir savo auklėtinius, kurie, nepaisant kelių svarbių netekčių, kovėsi kaip lygūs su lygiais.

„Didžiuojuosi ir savo žaidėjais bei tuo darbu, kurį jie atliko. Mes žaidėme gerai. Dar prieš rungtynes sakiau jums, kad varžovų gretose yra net 11 buvusių NBA krepšininkų ir jie turi prabangą rinktis iš jų. W. Tavaresas dominavo labiausiai, bet neturiu priežasties netikėti mumis. Žinau, kad fanai mums suteiks sparnus. Mums liko dar vienas mačas prie savų sirgalių ir mes tikrai norėsime jiems atsidėkoti. Tikiu, kad mes tai galime padaryti, tikiu mūsų nuostabiais vyrukais. Po 48 valandų atiduosime visas jėgas“ , – tikino garsus specialistas.

Jo kariauną tiesiog talžė net 41 naudingumo balą sukaupęs „Real“ galiūnas W. Tavaresas. Monstras iš Žaliojo Kyšulio suvertė 26 taškus (11/14 dvitaškių, 4/5 baudos), sugriebė 11 kamuolių ir blokavo 3 varžovų metimus.

„Mano planas buvo nukreiptas prieš „Real“, o ne W. Tavaresą. Jie turi 11 kių žaidėjų. Žaidėme penki prieš penkis, ne prieš vieną. Žinome, turėjome planą, bet mums labai trūko svarbaus aukštaūgio M. Lessorto. Visgi nemanau, kad tai buvo lemiamas veiksnys. Mūsų didžiausia problema buvo puolimas. Nesidalinome pakankamai gerai kamuoliu ir nesusikūrėme užtektintai gerų metimų, todėl ir pralaimėjome. Apskritai antroje pusėje žaidėme per lėtai“, – tvirtino Ž. Obradovičius.

Jo oponentas Chusas Mateo džiaugėsi, kad serija tęsiasi ir „Real“ viltys vis dar realios.

„Galėjo laimėti ir jie, ir mes. Esu labai laimingas, nes nėra lengva laimėti čia. Mes vis dar esame toli nuo to, kad grąžintume seriją į Madridą, bet turime kautis, nes tai jau žingsnis link to.

Žaidėme krepįinį. Atmosfera arenoje buvo gera, apsauga – irgi. Jų fanai palaikė savo komandą, taip ir turi būti. Visi liūdime dėl to, kas nutiko aną kartą, visi turime atsiprašyti, įskaitant ir mane. Privalome galvoti tik apie krepšinį, nes žaidėjai to nusipelnė. Jie yra geri žaidėjai, o ne kovotojai. Gana yra gana. Kalbėkime tik apie krepšinį“, – sakė jis.

Primename, kad šios poros nugalėtojai turnyro pusfinalyje susikaus arba su „Barcelona“, arba su Kauno „Žalgiriu“ (kol kas serijoje – 2:0).

Eurolygos finalo ketvertas Kaune numatytas gegužės 19-21 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją