Po dviejų pergalių savo aikštėje (91:69, 89:81) „Barcelona“ vyrai atsidurs visiškai kitokioje aplinkoje. Svečių lauks 15 tūkst. „Žalgirio“ sirgalių, kurie triukšmingai palaikys saviškius, kad Eurolygos sezonas Kazio Maksvyčio auklėtiniams nesibaigtų gegužės 3-iąją.

„Ar šis sugrįžimas kažkuo kitoks? Nežinau, laukia rungtynės, kurias reikia laimėti. Stengsimės tą padaryti.

Žinome, kad „Žalgiris“ yra labai stipri komanda namuose, puikiai rungtyniauja savo arenoje. Tikrai „Žalgiris“ bandys kabintis, tai paskutinis šansas. Mums reikia tą suprasti ir reikia į kovą žengti su ta pačia energija kaip ir varžovai“, – tvirtino Š. Jasikevičius.

Jo auklėtiniai spalį jau juto pralaimėjimo kartėlį Kaune, kuomet Kazio Maksvyčio auklėtiniai laimėjo tašku (73:72).

„Dvikova vyko seniai, jau nemanau, kad iš tų rungtynių galima daryti kažkokias išvadas.

Ar sunku motyvuoti komandą, kai seriją laimime 2-0? Nemanau, kad nesunku, darbas nepadarytas. Esame patyrusi komanda, antradienį turėjome gerą treniruotę.

Ar viešnagė užtruks, nežinau, žvelgiame į artimiausias rungtynes, pamatysime, kas bus“, – kalbėjo „Barcos“ vedlys.

„Barcelonos“ strategas dar prieš serijos pradžią teigė, kad asmeniškai jam nėra smagu varžytis su gimtojo miesto komanda.

„Taip, nemalonu. Turiu daug draugų, sentimentų nemažai, bet dirbame savo darbą, kito kelio nėra“, – pridūrė Š. Jasikevičius.

Apie rezervus dvikovai Kaune paklaustas strategas teigė, jog kiekviena akistata yra nauja istorija.

„Manau, kad ir mes sužaidėme labai prastas antrąsias rungtynes gynyboje, jas laimėjome puolimu. Pirmi trys ketvirčiai prastoki, tik ketvirtame kažkiek geriau apsigynėme.

Kiekvienas mačas – nauja istorija, kurioje viskas prasideda nuo nulio“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Jis patvirtino, kad Kaune „Barcelonai“ nepadės serijos du mačus praleidęs Cory Higginsas, susižeidęs „El Clasico“ mūšyje balandžio 16-ąją.

Primename, kad trečiasis Katalonijos ir Kauno atstovų susitikimas vyks trečiadienį, nuo 20 val., Nemuno saloje.

Jei prireiks ketvirtų rungtynių, jos „Žalgirio“ arenoje bus žaidžiamos gegužės 5 d., o penktosioms gegužės 9 d. ekipos vėl grįžtų į Barseloną.

Šios poros nugalėtojai pusfinalyje susikaus su Belgrado „Partizan“ arba Madrido „Real“ (kol kas serijoje 2-0 pirmauja serbai). Eurolygos finalo ketvertas Kaune numatytas gegužės 19-21 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)