Pastaruosius šešerius metus „Anadolu Efes“ vadovavęs Erginas Atamanas skaičiuoja savo paskutines savaites poste.

Graikijos žiniasklaida dar prieš savaitę skelbė, jog 57-erių turkas jau pasirašė dvejų metų trukmės sutartį su Atėnų „Panathinaikos“, kurį bandys sugrąžinti tarp Eurolygos elito.

E. Atamanas su „Anadolu Efes“ dukart laimėjo Eurolygą, 2021-aisiais buvo pripažintas geriausiu turnyro treneriu. Jo auklėtiniai taip pat po du sykius triumfavo nacionalinėse pirmenybėse ir taurės varžybose.

Bet šiame sezone žvaigždžių nusėta komanda nepateko į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, reguliariajame sezone užėmusi 11-ą vietą.

Neoficialiai paaiškėjus, kad E. Atamano era Stambule baigiasi, skubama dairytis jo įpėdinių.

Š. Jasikevičių tarp jų mini tiek dienraštis „Milliyet“, tiek „Sabah“. Tiesa, potencialių kandidatų sąraše yra ne vienas Eurolygoje užsigrūdinęs specialistas.

Remiantis turkų žiniasklaida, „Anadolu Efes“ nepavyko susitarti su buvusiu ilgamečiu Madrido „Real“ treneriu Pablo Laso, kuris šiuo metu yra bedarbis, tačiau klubas taip pat domisi Andrea Trinchieri, kurį ispanas ateinančią vasarą gali pakeisti Miuncheno „Bayern“ ekipoje.

„Anadolu Efes“ akiratyje taip pat yra Xavi Pascualis, kurio sutartis su Sankt Peterburgo „Zenit“ netrukus baigs galioti, ir darbovietės jau daugiau nei metus neturintis Ioannis Sfairopoulos.

Š. Jasikevičiaus kontraktas su „Barcelona“ baigs galioti ateinančią vasarą.

Praėjusį mėnesį gandus apie galimas skyrybas Katalonijoje pritildė už krepšinio sekciją atsakingas „Barcelona“ direktorių tarybos narys Josepas Cubellsas, išreiškęs norą, jog lietuvis pasiliktų pareigose.

Vis dėlto „El Espanol“ pažymi, kad klubas iki šiol nėra pateikęs Š. Jasikevičiui jokio pasiūlymo dėl sutarties pratęsimo. Ir pats Šaras ne kartą yra sakęs, jog dėl ateities su „Barcos“ vadovybe nėra kalbėjęs.

Anot „El Espanol“, taupymo sumetimais „Barcelona“ norėtų sumažinti tiek trenerio, tiek pagrindinių savo žvaigždžių – Nikola Mirotičiaus, Cory Higginso – atlyginimus. Palikti komandą esą turėtų Sertačas Šanli bei Kyle‘as Kuricas, o iš viso siekiama 43 mln. eurų siekiančias išlaidas apkarpyti bent 3 milijonais.

To paties žiniasklaidos šaltinio teigimu, iš visų „Barcelona“ klubo komandų diržų veržimas negresia tik moterų futbolo ekipai, kadangi ši ne tik konvejeriu renkasi titulus Ispanijoje, bet ir pastaraisiais metais nuolat pasiekia UEFA Čempionų lygos finalą bei pritraukia naujų rėmėjų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją