Anot K. Maksvyčio, praėjusioje dvikovoje „Žalgirio“ demonstruotas puolimas buvo „netoli maksimumo“, bet problemų ir toliau išlieka savoje aikštės pusėje.

„Sukame galvas, kaip sumažinti praleidžiamų taškų skaičių, tai mums kainavo praėjusias rungtynes. Gynyba – didžiulis mūsų rezervas: nors žaidėme pakankamai kietai, darėme taktinių klaidų.

„Barcelona“ kol kas laimi, vadinasi, jų planas veikia. Čia jau mes turime žiūrėti, ką keisti, kad grįžtume į kovą“, – antradienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė K. Maksvytis.

„Žalgirio“ treneriui akis labiausiai užkliūva ties oponentų tritaškių pataikymu šioje serijoje, siekiančiu 44,4 proc.

Dar įstabiau Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai atakuoja nuo baudų metimų linijos. Pirmame susitikime (91:69) jie realizavo 21 baudų metimą ir nesuklydo nė karto, užfiksuodami Eurolygos atkrintamųjų varžybų rekordą. Antrame mače (89:81) katalonai pataikė 19 baudų metimų iš 20 – vienintelį kartą ranka sudrebėjo lietuviui Rokui Jokubaičiui.

Jei ši statistikos kategorija nuo kauniečių nepriklauso, tai pristabdyti varžovų snaiperius privaloma, teigia K. Maksvytis, taip pat planuojantis gynybą prieš praėjusį penktadienį geriausias sezono rungtynes sužaidusį ir 26 taškus į „Žalgirio“ krepšį sumetusį Janą Vesely.

„Stengėmės atimti taškų iš priešininkų gynėjų, bet super sužaidė jų aukštaūgiai. J. Vesely pataikė ir gana sunkių metimų iš vidutinio nuotolio – tokių, kokius varžovų treneriai dažnai leidžia mesti. Kažką iš oponentų atėmėme, bet kažką ir praleidome“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Jis pabrėžė, jog nepaisant nesėkmingos serijos pradžios, kauniečiams nederėtų kvaršinti galvų mintimis apie galimus tolesnius scenarijus.

„Aišku, norėjome grįžti iš Barselonos bent jau su lygiu santykiu. Tai būtų buvusi didelė staigmena, kadangi „Barcelona“ yra favoritė ne tik šioje serijoje, bet ir visoje Eurolygoje. Bet mes esame „Žalgiris“ ir nepasiduodame.

Esame sveiki, motyvuoti ir pasiruošę siekti revanšo. Aišku, turnyrine prasme klysti nebegalime, bet reikia žiūrėti tik į artimiausias rungtynes ir pasiimti jose pergalę, kuri viską pakeistų“, – dėstė 45-erių specialistas.

Primename, kad trečiasis Katalonijos ir Kauno atstovų susitikimas vyks trečiadienį, nuo 20 val., Nemuno saloje.

Jei prireiks ketvirtų rungtynių, jos „Žalgirio“ arenoje bus žaidžiamos gegužės 5 d., o penktosioms gegužės 9 d. ekipos vėl grįžtų į Barseloną.

Šios poros nugalėtojai pusfinalyje susikaus su Belgrado „Partizan“ arba Madrido „Real“ (kol kas serijoje 2-0 pirmauja serbai).

Eurolygos finalo ketvertas Kaune numatytas gegužės 19-21 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją