21 – tiek Madrido „Real“ ir Belgrado „Partizan“ žaidėjų 39-ą antrųjų Eurolygos ketvirtfinalio rungtynių minutę buvo išvaryti iš aikštės.

Supratę, kad su trimis krepšininkais užbaigti mačo nepavyks, teisėjai jį nutraukė.

Masinės muštynės Madride buvo tokios, kad iš dausų regėdama, kaip Guerschonas Yabusele šveičia per petį Dante Exumą, šypsotis turėjo net Anapilin jau iškeliavusi imtynių šou legenda Gary Albrightas.

„Nesupratau, kas vyksta, neįtikėtina. Taip tikrai neturėtų būti, – įspūdžiais dalinosi „Barcelona“ gynėjas Rokas Jokubaitis. – Matėme, kad kitą dieną tie patys, kurie prisidirbo, tai suprato, bet jau buvo per vėlu.“

Griežčiausiai Eurolyga nubaudė „Real“ „imtynininką“ G. Yabusele – prancūzas privalės praleisti penkerias rungtynes.

Pirmasis Sergio Llullo provokacijai neatsispyręs „Partizan“ lyderis Kevinas Punteris turės ilsėtis du mačus, smūgiais priešininkus vaišinę Gabrielis Deckas („Real“) ir Matthiasas Lessortas („Partizan“) – po vieną.

Abu klubai taip pat nubausti 50 tūkst. eurų dydžio piniginėmis baudomis.

Vis dėlto sankcijos neatrodo tokios griežtos, kokių būtų galima tikėtis po didžiausio tokio pobūdžio skandalo lygoje.

Apie tai paklaustas „Barcelona“ strategas Šarūnas Jasikevičius suvokė delikačią savo padėtį – mat reikalas liečia pagrindinį jo atstovaujamo klubo konkurentą.

„Nenoriu apie tai viešai kalbėti, supraskite, kokia mūsų situacija su Madridu.

Bet tai buvo šokas visiems. Ramiai sėdėjau viešbutyje žiūrėdamas rungtynes, bet teko pakilti susiėmus už galvos ir truputį pavaikščioti. Nekasdienis dalykas, pateks į istoriją. Manau, kad Eurolygoje taip pasiboksavę dar niekas nebuvo. Tam vietos krepšinyje tikrai nėra, bet kartais taip jau būna“, – atsiliepė Š. Jasikevičius.

Jo tiesioginio oponento ketvirtfinalio serijoje Kazio Maksvyčio nuomone, paskirstytos baudos labiau kenksmingos ilgu atsarginių suolu nepasižyminčiam „Partizan“.


Apskritai beprecedentę sumaištį Madride „Žalgirio“ vairininkas vertino kiek santūriau.

„Krepšinis – tai emocijos. Jei ne perteklinis G. Yabusele veiksmas, visa tai būtų normali atkrintamųjų situacija, žaidėjų apsistumdymas.

Viena komanda laimėjo, kita pralaimėjo ir nenori su tuo susitaikyti – toks yra sportas. Du stiprūs klubai patiria milžinišką įtampą, nėra patenkinti situacija, ir tai pasireiškia tokiu būdu“, – dėstė K. Maksvytis.

„Tokie dalykai tikrai nepuošia sporto. Juk tuo metu rungtynes jau buvo galima ramiai užbaigti. Nėra gražu“, – sakė „Žalgirio“ vidurio puolėjas Laurynas Birutis.


Tuo metu jo komandos draugas Ignas Brazdeikis, regis, visiškai pateisina bet kokią savitvardą praradusius žaidėjus.

„Kovotojai kovoja, tik tiek. Mačiau, kad dauguma jų viešai atgailavo dėl savo elgesio, taigi, reikia judėti į priekį. Aš nieko čia nekaltinčiau“, – pareiškė puolėjas, nesiryžęs spėlioti, kaip panašūs poelgiai būtų įvertinti NBA.

Kaip ten bebūtų, faktas, kad bent jau G. Yabusele šiame Eurolygos sezone aikštėje nebepasirodys.

Tuo metu K. Punteriui gali tekti praleisti pusfinalį Kaune – jei „Partizan“ į jį iškops tiesiausiu keliu.

Įdomu, jog šios poros nugalėtojai toliau varžysis būtent su „Barcelona“ arba „Žalgiriu“.

Taigi, kur du pešasi, laimi trečias. Delfi apie tai paklaustas Š. Jasikevičius siūlė šio faktoriaus nesureikšminti.

„Tokių kvailysčių negali planuoti. Teisingas požiūris turėtų būti toks, kad norint tapti čempionu, reikia nugalėti visus“, – kalbėjo Šaras.


Primename, kad skandalingose rungtynėse galutiniu buvo įskaitytas rezultatas, fiksuotas nutraukiant dvikovą – serbai laimėjo 95:80 ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2-0, o dabar dar turės ir namų aikštės pranašumą.

2-0 pirmauja ir „Barcelona“, tik šiai jau reikalus tvarkyti reikės Kaune.

Pirmą mačą katalonai laimėjo 91:69, antrajame penktadienį buvo pranašesni 89:81. Kitos rungtynės Kaune laukia kitą trečiadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)