„Real“ puolėjui Guershonui Yabuselei skirta penkerių, „Partizan“ lyderiui Kevinui Punteriui – dvejų, o bokštams Gabrieliui Deckui ir Matthiasui Lessortui – vienerių rungtynių diskvalifikacija.

Be to, abi komandos turės sumokėti po 50 tūkstančių eurų.

Šio sprendimo ir paskirtų sankcijų skųsti negalima.

„Partizan“ padėtį dar labiau apsunkina tai, kad per minėtą incidentą traumą patyrė gynėjas Dante Exumas, taigi Serbijos atstovams artimiausiu metu gali tekti verstis net be trijų svarbių žaidėjų.

Įdomu, kad šios poros nugalėtojai pusfinalyje susitiks arba su „Barcelona“, arba su Kauno „Žalgiriu“.

Jei serija baigsis sulig trečiuoju maču, tai reikš, kad prieš „Barcą“ arba „Žalgirį“ tikrai negalės žaisti K. Punteris.

Tuo metu griežčiausiai nubaustam G. Yabuselei šis Eurolygos sezonas jau vienaip ar kitaip yra baigtas: net ir „Real“ išsigelbėjus bei laimėjus ketvirtfinalio seriją 3-2, prancūzas privalėtų praleisti tiek pusfinalį, tiek ir finalą.

Beje, viskas agresija tryškusiems žaidėjams galėjo pasibaigti ir dar liūdniau, nes Eurolygos nuostatuose pažeidimai skirstomi į sunkius ir nedidelius.

Už sunkius pažeidimus (remiantis 30.1 straipsniu) žaidėjui gali būti skirta nuo 30 tūkst. iki 280 tūkst. eurų bauda bei diskvalifikacija Eurolygos turnyre nuo vienerių iki ketverių metų ar visam laikui.

Primename, kad ant bedugnės krašto atsidūrę „Real“ vyrai ketvirtadienį vykusių rungtynių pabaigoje santykius su varžovais pradėjo aiškintis kumščiais.

Likus žaisti 1 minutę ir 40 sekundžių Sergio Lllullas grubiai prasižengė prieš kamuolį kontroliavusį Keviną Punterį ir šie krepšininkai iškart kibo vienas kitam į atlapus. Po akimirkos susirėmė jau visas būrys žaidėjų.

„Real“ aukštaūgis Guerschonas Yabusele krepšinio aikštelėje demonstravo neregėtus imtynių veiksmus: pačiupęs Dantę Exumą bloškė jį ant parketo ir dar ant jo užkrito.

Po muštynių paaiškėjo, kad australas patyrė kojos traumą. Jis areną paliko tik padedamas medikų.

Teisėjai kurį laiką vertino, kurie incidento dalyviai turėtų būti diskvalifikuoti, bet galiausiai nusprendė nutraukti rungtynes apskritai, nes paprasčiausiai nebeužteko galinčių žaisti.

„Partizan“ įskaityta pergalė 95:80, o diskvalifikacijos už muštynes skirtos net 21 krepšininkui.

Serijoje iki trijų pergalių Željko Obradovičiaus auklėtiniai pirmauja 2-0. Kitas rungtynes jie žais namuose ir ten gali iškovoti bilietą į Eurolygos finalo ketvertą Kaune. „Real“ klubas sugrąžintų seriją į Ispanijos sostinę tik laimėjęs du iš eilės mačus Belgrado pragare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)