Antrąsias rungtynes su „Barcelona“ Kauno „Žalgiris“ penktadienį pralaimėjo 81:89 ir serijoje atsilieka 0-2.

Tiek taškų į katalonų krepšį Kazio Maksvyčio auklėtiniai šiame sezone dar nebuvo sumetę – net kai praėjusį spalį laimėjo namuose.

Didžiausią tiesioginę įtaką tam turėjo Ignas Brazdeikis, kurio sąskaitoje – 20 taškų. Rezultatyviausias savo komandoje jis buvo ir trečiadienį, kai pasižymėjo 14 taškų.

„Neišvengėme klaidų, pavyzdžiui, Nikola Mirotičius per dažnai likdavo nedengiamas prie trijų taškų linijos. Bet bent jau tikrai kovėmės – kitaip nei pirmame mače. Nesakyčiau, kad dėl blogo serijos starto buvome supykę ant savęs, bet motyvacijos reabilituotis netrūko“, – rungtynes komentavo Iggy.

24-erių puolėjas ir pats neapsiėjo be nevykusių epizodų – ne tik ginantis, bet ir rungtynių pabaigoje nepataikęs iš po krepšio.

Vis dėlto labiau jam apmaudu dėl pašalinės įtakos dvikovos eigai.

„Aš po kiekvienų rungtynių turiu skundų dėl teisėjavimo – toks jau žmogus esu, – paklaustas apie arbitrų darbą, šyptelėjo I. Brazdeikis. – Bet šįkart tikrai buvo keli įdomūs sprendimai, pavyzdžiui, kai N. Mirotičiui nebuvo užfiksuota pražanga puolime prieš Arną Butkevičių. Kita vertus, tokiomis aplinkybėmis žaisdami Barselonoje neturėtume laukti kažko kito.“


Nors ir vėl pralaimėjo, panašu, kad penktadienį „Žalgiris“ susigrąžino žemę po kojomis ir kiek tvirčiau atsispyrė prieš serijos tęsinį Nemuno saloje.

„Tikimės, kad trečiose rungtynėse žaisime dar kiečiau. „Barcai“ šiandien išties padėjo sirgaliai, viliuosi, jog Kaune, kur mūsiškių bus dvigubai ar trigubai daugiau, atmosfera bus atitinkama. Mums to tikrai reikia“, – pažymėjo I. Bradeikis.

Visiškai kitokių nuotaikų kelionės į Kauną laukia jo tautietis priešingoje barikadų pusėje.

„Barcelona“ įžaidėjas Rokas Jokubaitis po penktadienio mačo neslėpė sulaukęs ne pačių gražiausių atsiliepimų iš savo buvusio klubo gerbėjų.

„Dabar tautiečiai manęs nemėgsta, faktas, kad „Žalgirio“ fanai truputį pyksta. Žinučių jau gavau, necenzūrinių. Na, svarbiausia, kad artima aplinka dėl manęs džiaugiasi“, – sakė 22-ejų mažeikiškis.

Į „Žalgirio“ krepšį jis antrojoje serijos dvikovoje sumetė 9 taškus, įskaitant gurkšnį tyro oro „Barcai“ atnešusį tritaškį likus žaisti mažiau nei 3 min.

„Pagaliau ketvirtfinalyje pirmaujame 2-0. Kova šiandien buvo super, reikėjo smarkiai paprakaituoti, nors to ir tikėjomės. „Žalgiris“ buvo visai kitoks, reikia žemai prieš juos nusilenkti ir laukti dar karštesnės pirties Kaune“, – apibendrino gynėjas.

Šeimininkams penktadienį vėl nepadėjo nugaros problemų kamuojamas gynėjas Cory Higginsas.

Pirmąjį mačą „Barcelona“ laimėjo 91:69.

Dabar ketvirtfinalio serija keliasi į Kauną, kur komandos pirmąsyk susikibs kitą trečiadienį.

Šiame reguliariajame sezone ekipos pasidalino po pergalę namuose. „Barcelona“ turnyro lentelėje finišavo antra (23/11), „Žalgiris“ – septintas (19/15).

Per visą istoriją komandos susitiko 38 kartus, lietuviams palankiai baigėsi tik 7 dvikovos.

Pusfinalyje šios poros nugalėtojo lauks Madrido „Real“ (Ispanija) arba Belgrado „Partizan“ (Serbija). Antrąsias šios serijos rungtynes nutraukusiomis masinėmis muštynėmis pažymėtoje akistatoje 2-0 pirmauja Željko Obradovičiaus diriguojami serbai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)