45-erių specialistas buvo patenkintas penktadienio rungtynėmis, kurias žalgiriečiai „Blaugrana“ arenoje pralaimėjo 81:89.

„Kovėmės gerai, nieko nepritrūko. Buvome verti pergalės, bet jos nepasiekėme. Neturiu priekaištų savo komandai, nors kartais savo plano neišpildėme. Bet apskritai – jeigu taip žaisime, Kaune pasieksime pergalę“, – pernelyg nedvejojo „Žalgirio“ strategas.

Nesunku įspėti, ką jis turi omenyje tvirtindamas, jog auklėtiniai nelaimėjo žaisdami pergalingai.

Paklaustas, kaip vertina arbitrų darbą, treneris taip pat atsakė neatsakydamas.

„Turiu labai kritišką nuomonę, bet ją pasilaikysiu sau“, – tarė K. Maksvytis.

Didžiausia jo komandos problema aikštėje tapo geriausias sezono rungtynes žaidęs Janas Vesely, kurio sąskaitoje – 26 taškai.

Šią savaitę 33-ią gimtadienį šventęs čekas pataikė 10 dvitaškių, kurių iš viso per karjerą Eurolygoje jau yra sumetęs 1293 – pagal šį rodiklį vidurio puolėjas dabar pirmauja visų laikų suvestinėse, aplenkęs ligšiolinį lyderį Kyle‘ą Hinesą.

„Gana lengvai J. Vesely gaudavo kamuolius, ko neturėjo būti. Žaidėjai darė vaikiškų klaidų, ypač pradžioje. Po to J. Vesely įsibėgėjo ir sumetė nemažai iš vidutinio nuotolio“, – atsiliepė K. Maksvytis.


Rungtynės įsimintinos buvo ir žalgiriečių kapitonui Edgarui Ulanovui, pelniusiam 13 taškų ir pasiekusiam 2000 taškų ribą Eurolygoje.

O rezultatyviausias buvo 20 taškų sušveitęs Ignas Brazdeikis.

„Po praėjusios nesėkmės sureagavome, nemažai žaidėme žemu penketu, gyvumo kažkiek pridėjo ir kiek sveikesnis Isaiah Tayloras. O Iggy buvo vienas karštesnių žaidėjų, kurie mus vedė“, – susitvarkiusį puolimą komentavo K. Maksvytis.

Nors nuotaikos – visiškai kitokios nei prieš dvi dienas, „Žalgiris“ serijoje iki trijų pergalių atsilieka tokiu skirtumu, kurio dar niekam Eurolygoje nebuvo pavykę panaikinti (0-2). Paklaustas, ką apie tai galvoja, treneris traukė pečiais.

„Mintys – paprastos: žaisti taip pat kaip šiandien ir laimėti kitas rungtynes“, – pakartojo specialistas.

– Kas ten nutiko antrame kėlinyje, kai atsarginių suolui buvo skirta techninė pražanga? – buvo paklaustas K. Maksvytis

– Vienas asistentas parodė gestą. Paprastą, o ne kokį nors įžeidžiantį. Manau, buvo perdėta teisėjų reakcija.

– Kyle‘as Kuricas trečiame ketvirtyje tris kartus iš eilės nedengiamas metė iš trijų taškų zonos po identiško derinio. Kas suklydo?

– Na, Iggy buvo tobulas puolime, bet gynyboje kelias klaidas įvėlė. „Barca“ taip pat turi savo taikinių mūsų komandoje – žaidėjų, kurie labai geri puolime, bet pažeidžiami gynyboje.

– I. Tayloras jau grįžo į vėžes?

– Pirma jo pusė buvo labai gera: žaidė aštriai, kaip moka. Po to gal šiek tiek pavargo. Bet manau, kad kitose rungtynėse jis bus dar geresnis, kaip ir planavau. Juk serija – ilga, o su juo mes esame greitesni, turime daugiau pasirinkimų.

Šeimininkams penktadienį vėl nepadėjo nugaros problemų kamuojamas gynėjas Cory Higginsas.

Pirmąjį mačą „Barcelona“ laimėjo 91:69.

Dabar ketvirtfinalio serija keliasi į Kauną, kur komandos pirmąsyk susikibs kitą trečiadienį.

Statistika

Šiame reguliariajame sezone ekipos pasidalino po pergalę namuose. „Barcelona“ turnyro lentelėje finišavo antra (23/11), „Žalgiris“ – septintas (19/15).

Per visą istoriją komandos susitiko 38 kartus, lietuviams palankiai baigėsi tik 7 dvikovos.

Pusfinalyje šios poros nugalėtojo lauks Madrido „Real“ (Ispanija) arba Belgrado „Partizan“ (Serbija). Antrąsias šios serijos rungtynes nutraukusiomis masinėmis muštynėmis pažymėtoje akistatoje 2-0 pirmauja Željko Obradovičiaus diriguojami serbai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)