Net ir Eurolygos ketvirtfinalių įkarštyje T. Sabonis nepamiršta analogiškos serijos, vykstančios anapus Atlanto.

Sakramento „Kings“ NBA Vakarų konferencijos ketvirtfinalyje startavo dviem pergalėmis, tačiau tuomet atėjo eilė pasireikšti čempionams.

„Goldet State Warriors“ laimėjo tris kartus iš eilės ir jau ateinančią naktį Lietuvos laiku gali namuose užbaigti Domanto Sabonio sezoną.

Matydamas, kaip Steve‘o Kerro auklėtiniai palaipsniui speičia į kampą ketveriais metais jaunesnio brolio komandą, T. Sabonis nori nenori pagalvoja ir apie „Žalgirio“ realijas Barselonoje.

„Paskutinis mačas buvo labai įdomus, tik pabaigoje šiek tiek pritrūko – De‘Aaronas Foxas patyrė traumą, o Draymondas Greenas sumetė viską. Stephenas Curry ir Klay Thompsonas irgi žaidžia gerai, visa komanda, kaip čempionė, turi apsčiai patirties. Čia labai panašu į mūsų situaciją, kai reikia žaisti su „Barca“ – patirtis daug lemia“, – Delfi sakė 30-metis krepšinio specialistas.

Rezultatyviausias „Kings“ žaidėjas D. Foxas patyrė avulsinį piršto lūžį, bet netrukus paskelbė žaisiantis šeštosiose serijos rungtynėse nepaisant traumos.

Tą patį jau keturis mėnesius daro ir D. Sabonis, dėl skilusio kaulo saugantis dešinės plaštakos nykštį specialiu įtvaru.

„Pirštą jam vis dar skauda, dėl to kiekvieną dieną tiriasi, daro procedūras. Bet Domas – kovinis kaip ir tėtis, laikosi. Jis nori laimėti ir tiek“, – apie brolį atsiliepė legendinio Arvydo Sabonio atžala.

Tučiu nuo vaikystės aplinkinių šaukiamas „Žalgirio“ treneris pripažįsta, kad „karalių“ varžovai jau visiškai perėmė serijos kontrolę, vis dėlto vilčių dar nelaidoja.

„Norisi tikėtis, kad „Warriors“ atsipalaiduos, bet turbūt taip nebus. Tai – veteranų komanda, jie labai norės seriją uždaryti namuose, kad turėtų daugiau poilsio dienų prieš kitą etapą. Kita vertus, „Kings“ – jauni, turi ką įrodyti. Galvoju, kad šansų dar likę nemažai“, – svarstė T. Sabonis.

Iki tol rekordus mušusi D. Sabonio statistika prasidėjus atkrintamosioms kiek priblėso – aukštaūgis vidutiniškai per rungtynes renka po 17,2 taško, 11,6 atkovoto kamuolio ir 4,4 rezultatyvaus perdavimo. Smuktelėjo žemyn ir pataikymas „iš žaidimo“ (51 proc.).

T. Sabonis pripažįsta, jog dėl to atsakingas broliui neparankus tiesioginis oponentas – „Warriors“ starto penketo vidurio puolėjas Kevonas Looney, pasižymintis fizine jėga ir gera gynyba.

Tačiau Tutis taip pat norėtų, jog arbitrai nuleistų priimtino kontakto lygio kartelę ir dažniau fiksuotų pražangas kovojant po krepšiais.

O tokių grumtynių netrūksta – su D. Saboniu susijęs ir labiausiai apkalbamas šios serijos epizodas, kuomet antrajame mače D. Greenas užlipo ant lietuvio krūtinės, buvo išvarytas iš aikštės ir dar nubaustas vienerių rungtynių diskvalifikacija.

Tiesa, didesnė dalis NBA pasaulio reagavo kitaip nei pati lyga ir užstojo D. Greeną, prikišdama pačiam D. Saboniui tai, jog šis gulėdamas griebė varžovui už kojos.

Delfi paklaustas, ar dabar, matant sėkmingą po nuobaudos ant parketo grįžusio D. Greeno žaidimą, tebeima pyktis, T. Sabonis nedvejoja.

„Labai. Nors, žinote, suprantu ir jį. Vis tiek D. Greenas yra žaidėjas, kurio norėtų bet kurios komandos treneris – daro juodą darbą, kuris kartais negražus.

Domas tikrai netyčia jį suėmė už čiurnos. Kas rimčiau žaidė krepšinį, žino, kaip būna tokioje situacijoje, kai visas varžybas tave „lupa“, teisėjai nešvilpia pražangų. Ne veltui NBA suspendavo D. Greeną, o Domo – ne.

Galėjo D. Greenas griūti, tada būtų atvirkščiai. Bet lipdamas ant Domo jis puikiai žinojo, ką daro, nes yra protingas žaidėjas. O kad reakcijų buvo visokių... NBA – didelis burbulas, jie bando pavaizduoti viską taip, kad būtų daugiau susidomėjimo. Taip jau yra“, – samprotavo T. Sabonis.

Reguliariajame sezone D. Sabonis buvo pirmas visoje NBA pagal atkovotus kamuolius (vid. 12,3) ir dvigubus dublius (65).

Vyresniam broliui tokie pasiekimai nėra siurprizas – atvirkščiai, jis teigia stebėdavęsis, kai Domantas baigdavo rungtynes nesurinkęs dviženklio atkovotų kamuolių skaičiaus.

Specialisto iš „Žalgirio“ štabo manymu, „Kings“ vidurio puolėjas turėtų būti išrinktas į trečiąjį NBA simbolinį penketą.

„Su tėčiu daug kalbame šita tema. Domas pagaliau gavo šansą įrodyti savo tikruosius pajėgumus, gavo laisvę žaisti. Jam tereikia, kad būtų sveikas ir gautų minučių. Manau, jis tikrai turėtų būti trečiame penkete“, – įsitikinęs Tutis.

Tuo metu Lietuvoje – bent tarp jaunesnių krepšinio gerbėjų – jau pasigirsta ir kalbų apie tai, kuris Sabonis turėtų būti laikomas geriausių visų laikų šalies krepšininku.

Pačių Sabonių rate šiuo klausimu kol kas nėra jokios diskusijos.

„Žmonės, žinoma, gali savaip kalbėti, bet pas mus šeimoje viskas yra aišku – vis tiek tėtis yra tėtis. O Domui liko dar daug metų žaisti. Kai baigsis karjera, gal tada ir bus galima palyginti, kuris visgi buvo geresnis“, – šyptelėjo T. Sabonis.

Beje, prieš dvi savaites plataus atgarsio Lietuvoje sulaukė žinia, jog D. Sabonis, paskatintas žmonos Shashanos Rosen, keičia religiją ir mokosi judaizmo doktrinų.

„Čia – šeimos, asmeniniai dalykai, kurie liks tarp mūsų. Apie tai nereikia viešai diskutuoti“, – pastebėjo T. Sabonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją