Ketvirtadienio žalgiriečių treniruotė Barselonoje vėlavo valandą – komandai ilgiau nei planuota teko narstyti išvakarėse praleisto antausio aplinkybes.

Po nesėkmės 69:91 treneriai pastabų turėjo tiek, kad į numatytą laiką nesutilpo.

„Galvojome, kad buvo blogai. Bet pažiūrėjus vaizdo įrašą pasirodė, kad buvo labai blogai“, – konstatavo K. Maksvytis.

„Sprendimų priėmimo greitis, kamuolio judėjimas, fiziškumo lygis, taktinės klaidos, komunikacija gynyboje – viskas buvo ne taip, kaip norėtume. O gerų epizodų šįkart tikrai buvo ne tiek jau ir daug“, – įspūdžiais po vaizdo medžiagos aptarimo dalinosi puolėjas Arnas Butkevičius.

„Žalgirio“ stratego nuomone, toks Eurolygos ketvirtfinalio startas turi užgauti auklėtinių ambicijas.

„Nebuvome savimi, išnaudojome labai mažai savo potencialo. Tikiuosi, blogiau jau nebebus, sužaisime kitas rungtynes žymiai geriau.

Aišku, „Barca“ yra labai aukšto kalibro komanda, nereikia tikėtis, kad pradėsime skinti pergales 30 taškų skirtumu. Bet turime žaisti žymiai geriau. Tikiuosi, esame ambicingi ir sureaguosime“, – teigė K. Maksvytis.

Nenorėdamas, kad viskas būtų tik juoda, 45-erių specialistas nurodė ir konkretų motyvą, kuriuo komanda galėtų padrąsinti save ir pernelyg nenukabinti nosies.

„Mes šį sezoną buvome gana neblogi per dvigubas Eurolygos savaites. Tikiuosi, ta tendencija pasikartos. Esame pakankamai jauni, kad greitai atsigautume fiziškai ir morališkai“, – pabrėžė „Žalgirio“ vairininkas.

„Tai buvo tik vienos rungtynės. Ir ketvirtfinalyje nėra skirtumo, ar pralaimima vienu, ar 20 taškų“, – antrino A. Butkevičius.

– Ar jums pavyko išsimiegoti po tokių rungtynių? – buvo paklaustas K. Maksvytis

– Man tai nelabai. Bet nėra to blogo, kas neišeitų į gera – tą laiką išnaudojau rungtynių analizei.

– Ar grįšite prie žemo penketo modelio?

– Varžovai irgi klauso, todėl negaliu sakyti. Bet kažką keisti reikės. Pralaimėjome, suveikė „Barcos“ rungtynių planas. Todėl reaguoti ir kažką keisti, kad rezultatas kitąkart būtų kitoks, turime mes.

– Kaip paaiškintumėte prastesnę Edgaro Ulanovo sezono atkarpą?

– Nežinau, ar galima taip įvardinti. Edgaras sezono viduryje mus tempė, todėl dabar neapsiverstų liežuvis jį kaltinti. Bet tikiuosi, kad jis, kaip ir kiti lyderiai, sureaguos, sužais geriau.

– Ar geras Dovydo Giedraičio įsijungimas lems jam daugiau žaidimo minučių ir likusiose serijos rungtynėse?

– Dovis eilinį kartą patvirtino taisyklę, kad svarbu ne ūgis, o smūgis. Nors jis vienas žemiausių mūsų komandoje, išėjęs į aikštę suteikė mums fiziškumo, atlaikė kontaktą ir puolime žaidė gana protingai. Tokių žaidėjų reikia, tokiais mes ir laikomės šį sezoną.

– Ar penktadienį laukia žūtbūtinė kova galvojant, kad tris kartus iš eilės laimėti prieš „Barcelona“ vargiai tikėtina?

– Norint patekti į finalo ketvertą, šiaip ar taip reikėtų laimėti tris kartus. Bet, be abejo, pergalė nors vieno taško skirtumu vėl pakeistų visą seriją. Kaip treneris, turiu tikėti savo komanda ir tą viltį įskiepyti savo žaidėjams. Viskas dabar nusibraukia, bus nauja dvikova, kurioje šansai – lygūs.

Statistika

Antrąsias serijos iki trijų pergalių rungtynes komandos Barselonoje žais penktadienį, nuo 21 val. Lietuvos laiku.

Kaune komandos pirmąsyk susikibs gegužės 3 d.

Šiame reguliariajame sezone ekipos pasidalino po pergalę namuose. „Barcelona“ turnyro lentelėje finišavo antra (23/11), „Žalgiris“ – septintas (19/15).

Pusfinalyje šios poros nugalėtojo lauks Madrido „Real“ (Ispanija) arba Belgrado „Partizan“ (Serbija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)