„Žalgiris“ pataikė vos 2 tolimus metimus iš 13 (15,4 proc.), pralaimėjo kovą po krepšiais (28-37), atliko vos 6 rezultatyvius perdavimus, kai „Barcelona“ – beveik trigubai daugiau (17).

„Barcelona“ svečius skaudžiai baudė atakuodama iš toli – 14 tikslių tritaškių iš 26 (53,8 proc.), taip pat pataikė visus baudų metimus (21/21).

Į bet kokius bandymus šeimininkai reagavo žaibiškai ir atsakydavo greitais spurtais, leidusiais operatyviai nutildyti „Žalgirio“ sirgalių gretas.

Ketvirto kėlinio paskutinės minutės virto formalumu, kuriose strategai jau galėjo patausoti lyderius ir planuoti pajėgas antrai dvikovai penktadienį vakare.

Po skaudaus vakaro R. Kurtinaitis žalgiriečiams priminė, kad pralaimėtas tik pirmas mūšis, bet ne karas.

Nereikia apkrauti galvos blogomis mintimis, nes „Barca“ dar nieko nelaimėjo, tik išnaudojo turėtą namų aikštės pranašumą.

Prisvilęs „Žalgirio“ startas

Krepšinio specialistas gyrė „Barcelonos“ atliktus namų darbus: šeimininkai savo tvirtovėje visiškai sustabdė svečius iš Kauno.

„Ne veltui reguliariajame sezone komandos kovoja dėl geresnių pozicijų, kad atkrintamosiose turėtų namų aikštės pranašumą.

Žinoma, matėme netikėtų rezultatų: „Partizan“ svečiuose įveikė Madrido „Real“, „Monaco“ namie pralaimėjo Tel Avivo „Maccabi“ ekipai. Iš dalies tai normalu.

Bet atkrintamosiose svarbus yra namų komandos pranašumas ir svečiuose varžovams reikia kentėti. „Žalgiriui“ trečiadienį apskritai niekas nesusidėliojo. Sunku pasakyti, kodėl taip nutiko, galbūt psichologija ir spaudimas.

„Barcelona“ atrodė ženkliai geriau visuose aspektuose, tą rodo rezultatas. Kažkada Š. Jasikevičius yra sakęs, kad skaičiai nemeluoja. Tą galima pakartoti ir dabar.

Jei neklystu, po dviejų kėlinių „Žalgiris“ buvo padaręs tik 1 rezultatyvų perdavimą. Visas puolimas buvo grindžiamas žaidimu 1 prieš 1, trūko komandinių veiksmų.

Iš kiekvieno žalgiriečio galima tikėtis daugiau..
Rimas Kurtinaitis

Rezultatyvūs perdavimai byloja apie komandos kūrybą ir gebėjimą sukurti situacijas komandos draugams užbaigti atakas.

Mažas „Žalgirio“ rezultatyvių perdavimų skaičius nėra netikėtumas. Buvo rungtynių, kuriose komanda atlikdavo 11 ar iki 10 rezultatyvių perdavimų ir laimėdavo. Žaidimas buvo paremtas individualiu meistriškumu, vienose rungtynėse Edgaras Ulanovas imdavosi lyderystės, kitose – Ignas Brazdeikis ar koks Tomas Dimša iššaudavo.

Su „Barcelona“ tas neveikė. Nieko nemenkinant, Katalonijos klubas turi stipresnius žaidėjus. Nenoriu sakyti brangesnius krepšininkus ar žvaigždes, bet jų gretose individualiai stipresni žaidėjai tiek gynyboje, tiek puolime.

Nemanau, kad „Žalgiris“ nekovojo. Svarbu ramiai ruoštis kitoms rungtynėms. Atrodė, kad gal trūksta energijos ir greičio, bet manau, kad tą lėmė atsakomybė ir pirmo mačo jaudulys, tai turi įtakos žaidimui. Kitas dalykas, tai tik pirmosios rungtynės, kuriose jokio skirtumo, kokiu skirtumu tu pralaimėjai, ar 1 ar 30.

Įvertinus pirmąsias atkrintamųjų serijų rungtynes, nuomonės nekeičiu – „Barcelona“ yra favoritė laimėti Eurolygą.
Rimas Kurtinaitis
Statistika

Jau rungtynių pradžia nesusiklostė „Žalgiriui“, tie neatkovoti kamuoliai, tas greičio skirtumas, visuose aspektuose žalgiriečiai buvo lėtesni.

„Barcelona“ gerai atliko savo namų darbus, išanalizavo „Žalgirio“ puolimą. Š. Jasikevičius įgyvendino tai, ką norėjo. Pasižymėjo aktyvumu, agresija, nors buvo atkarpų, kada šiek tiek strigo, bet sužaidė labai geras rungtynes“, – teigė Š. Jasikevičiui pagyrų negailėjęs R. Kurtinaitis.

Apie slogų latvio vakarą

Daugiausiai žaidimo atkrintamosiose patirties turintis Rolandas Šmitas liko savo paties šešėliu.

Įprastai po 10 taškų Eurolygoje fiksuojantis latvis per 20 minučių prametė visus metimus iš žaidimo (0/1 dvit., 0/2 trit.) ir 2 taškus surinko nuo baudų metimo linijos.

„Š. Jasikevičius puikiai žino R. Šmito silpnybes ir stiprybes, jo galimybes, juk Šaras Rolandą treniravo dvejus metus. Yra eilė žaidėjų, kurie su R. Šmitu žaidė, jį pamena iš bendrų treniruočių.

Čia ir yra žaidėjo meistriškumas. Michaelis Jordanas yra pasakęs: „Visas pasaulis žino, kad paskutinėmis sekundėmis mesiu aš, niekam nėra paslaptis. Bet aš vistiek atakuoju ir pataikau.“

Na, Rolandui nepavyko sužaisti, bet čia tik vienas vakaras. Jis ir taip šiame sezone turėjo seriją labai sėkmingų rungtynių tada, kai to labai reikėjo kovojant dėl vietos atkrintamosiose.

Jis pats puikiai supranta, kaip reikia žaisti, pažįsta „Barcą“. Reikia tyliai ruoštis ir laukti antrų rungtynių“, – teigė R. Kurtinaitis.

Vėlgi, net jei antras rungtynes pralaimi, serija tuo nesibaigia, ji keliasi į Kauną, kur šansą turi čia.

Dovydo Giedraičio minutės ir kapitono pastaba gynėjui

Dovydas Giedraitis sužaidė rezultatyviausias savo rungtynes Eurolygoje: per 14 min. pelnė 10 taškų (4/6 dvit., 2/2 baud.). Po rungtynių E. Ulanovas ir gyrė, ir turėjo pastabų gynėjui dėl drąsesnių ir tvirtesnių sprendimų.

„Tai labai perspektyvus, jaunas vaikinas, pirmi Dovydo metai „Žalgiryje“. Dėl traumos sezono pradžioje nežaidė kokius du ar tris mėnesius. Tikiuosi, kapitono pastabos draugiškos ir patariamos.

Aš neįžiūrėjau Dovydo kažkokio nepasitikėjimo ar drąsos trūkumo. Juk jis ir nėra tas garvežys, kuris turėtų „Žalgirį“ tempti atkrintamųjų serijoje prieš „Barcą“.

Jis šiuo metu geras pagalbinis, bet nėra tas žmogus, kuris lemtų rungtynių rezultatą. Savo darbą atliko puikiai, viskas su juo gerai. Nemanau, kad jo faktorius vienaip ar kitaip galėjo lemti rezultatą“, – pastebėjo R. Kurtinaitis.

Apie „Žalgirio“ reakciją

Krepšinio specialistas priminė prieš 12 metų Sienos „Montepaschi“ ir Kšyštofo Lavrinovičiaus triumfą serijoje prieš Pirėjo „Olympiakos“. Pirmą susitikimą Italijos klubas pralaimėjo net 48 taškų skirtumu, tačiau po skaudžios nesėkmės atsitiesė ir laimėjo tris susitikimus paeiliui bei pateko į finalo ketvertą.

„Trenerių štabas padarys išvadas. Reiktų daugiau komandinių veiksmų. Nesukuriamos situacijos metimams.

Pamenu, 2011 metais Sienos „Montepaschi“ pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes prieš „Olympiakos“ pralaimėjo 41:89. Atrodė, po tokio pralaimėjimo komanda subyrės, bet Pirėjuje laimėjo antrą mačą, Italijoje pasiekė dar dvi pergales ir žengė į finalo ketvertą.

Mano patarimas paprastas: nereikia apkrauti galvos blogomis mintimis, nes „Barca“ dar nieko nelaimėjo, tik išnaudojo turėtą namų aikštės pranašumą ir išsiveržė serijoje į priekį, laukia antra kova.

Dabar reikia išanalizuoti klaidas, iš jų pasimokyti ir išnaudoti varžovų silpnąsias vietas.

Iš kiekvieno žalgiriečio galima tikėtis daugiau. Reiktų pagerinti kovą dėl aštokusių kamuolių. Juk „Žalgiris“ pasižymėdavo gera kova po krepšiais. Taip pat tų metimo situacijų susikūrimas.

Taip, trečiadienį K. Maksvyčiui nepavyko pirmas mačas, bet prisiminkime, kad Kauno ekipa 7 mėnesius sėkmingai kovojo, kad atsidurtų atkrintamosiose. Sužaistos tik vienerios serijos rungtynės, nereikia skubotų išvadų.

Kazys Maksvytis

Vėlgi, net jei antras rungtynes pralaimi, serija tuo nesibaigia, ji keliasi į Kauną, kur šansą turi čia. Tokia sistema. Visiems gal atrodė, kad jei „Partizan“ ar „Maccabi“ laimėjo svečiuose, tą padarys ir „Žalgiris“.

Ketvirtadienį ir „Fenerbahče“ svečiuose nusileido „Olympiakos“ ekipai, nors sąlyginai neblogai sužaidė. Tad viskas prieš akis“, – pastebėjo krepšinio specialistas.

Nenustebinęs „Partizan“ ir prognozė „Barcelonai”

„Nėra jau tokia didelė staigmena tai, kad „Partizan“ laimėjo Madride. Prisiminkime reguliarujį sezoną, „Real“ nepasižymėjo stabilumu, žaidė banguotai. „Partizan“ strigo tik pirmoje sezono pusėje, kai buvo rungtynių, kurių pabaigose turėjo 3-5 taškų persvarą, bet pralaimėdavo.

Tą jie eliminavo sezono eigoje. „Partizan“ neatsitiktinai pateko į Top-8.

Pagal žaidimo stilių, puolime „Partizan“ dar turi rezervų – Kevinas Punteris ir Jamesas Nunnally, kurie individualiu meistriškumu gali įveikti varžovus, gynyboje yra patikimi serbų gynėjai.

Man patinka, kad jie nestato taip vadinamo futbolo autobuso, neklimsta į 50 taškų krepšinį. Komanda žaidžia smagiai, yra, kas gali sėkmingai kovoti dėl kamuolių.

Bet įvertinus pirmąsias atkrintamųjų serijų rungtynes, nuomonės nekeičiu – „Barcelona“ yra favoritė laimėti Eurolygą“, – tvirtino R. Kurtinaitis.

Eurolygos ketvirtfinalio serijos tarp „Barcelonos“ ir „Žalgirio“ tvarkaraštis:

  • Balandžio 26 d., trečiadienis, 21 val. „Barcelona” – „Žalgiris“ 91:69
  • Balandžio 28 d., penktadienis, 21 val., „Barcelona” – „Žalgiris“
  • Gegužės 3 d., trečiadienis, 20 val., „Žalgiris“ – „Barcelona”
  • Gegužės 5 d., penktadienis, 20 val. „Žalgiris“ – „Barcelona” (jeigu prireiks)
  • Gegužės 9 d., trečiadienis, 21 val. „Barcelona” – „Žalgiris“ (jeigu prireiks)
Eurolygos atkrintamųjų tvarkaraštis, "Žalgiris" - "Barcelona"





Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)