Neaišku, kiek tai prisidėjo prie galutinio rezultato, bet Katalonijos klubas Eurolygos ketvirtfinalio iki trijų pergalių seriją pradėjo įtikinama pergale 91:69 ir išsiveržė į priekį 1-0.

Nuo pirmų minučių aikštėje visiškai dominavę šeimininkai nė sekundės neatsiliko ir po dviejų kėlinių pirmavo jau 48:31, taigi komandos jau iš esmės galėjo skirstytis iki penktadienio.

Žinoma, taip nenutiko, o po didžiosios pertraukos tarp ekipų kelis kartus žiojėjo ir 26 taškų praraja.


Didžioji dauguma senučiukėje, jau daugiau nei prieš pusę amžiaus pastatytoje, arenoje įsitaisiusių žiūrovų triumfavo, o aktyviausi jų ir mojavo vėliavomis bei iškalbingais plakatais.

Vieną jų užfiksavo ir TV kameros: plakate vaizduojamas garsus animacinis personažas jūreivis Popajus, ant kurio kapitono kepurės puikuojasi „Barcos“ herbas ir kuris šlamščia atidarytą špinatų skardinę, papuoštą „Žalgirio“ simbolika.

Užrašas virš šios tribūnas skelbė: „Sveika, Europa. Mes ir vėl ateiname“.

Popajus komiksuose ir animaciniuose filmuose valgydamas špinatus įgyja supergalių ir jo priešininkai nebeturi jokių šansų prieš jį, taigi galima numanyti, kad katalonai taip audė mintį, jog užkandus „Žalgirio“ jų palaikomos komandos niekas nebesustabdys ir Finalo ketverte.

Panašią idėją užrašė kiti gerbėjai: „Mes atvykstame, Kaune. Esame „Barca“. Finalo ketverte mūsų laukia šlovė“.

Nors tokie pareiškimai – dar kiek ankstoki, bent jau pirmame mače „Barcelona“ neleido nė suabejoti savo viršenybe.

Primename, kad Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barca“ pastaruosius du sezonus į Finalo ketvertą nukeliaudavo, bet jame pritrūkdavo sėkmės: pernai pusfinalyje 83:86 nusileido Madrido „Real“ ir užėmė trečią vietą, o užpernai suklupo tik finale 81:86 prieš Stambulo „Anadolu Efes“.

Antrasis Katalonijos ir Kauno klubų susitikimas penktadienį taip pat vyks Katalonijos sostinėje, o trečiasis po savaitės, gegužės 3 d. – Nemuno saloje.

Jei prireiks ketvirtų rungtynių, jos „Žalgirio“ arenoje bus žaidžiamos gegužės 5 d., o penktosios gegužės 9 d. vėl vyktų Katalonijos sostinėje.

Eurolygos finalo ketvertas Kaune numatytas gegužės 19-21 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)