Trečiadienį Eurolygos atkrintamąsias įspūdinga pergale pradėjo „Barselona“, kuri net 91:69 (25:13, 23:18, 18:22, 25:16) įveikė Kauno „Žalgirį“ bei serijoje iki 3 pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

„Žalgiris“ pataikė vos 2 tolimus metimus iš 13 (15,4 proc.), pralaimėjo kovą po krepšiais (28:37), atliko vos 6 rezultatyvius perdavimus, kai „Barcelona“ – beveik trigubai daugiau (17).

„Nuo pirmo ginčo kamuolio nusileidome fiziškumu. Kalbant apskritai, patirties stoka kišo koją, tai darė didelę įtaką šį vakarą. Nežinau, gal nesitikėjome, kad „Barcelona“ žais su tokia agresija ir fiziškumu.

Labai stipriai baudė. Su įžaidėjais šį vakarą buvo sunku, Isaiah Tayloras praradęs ritmą, ne jo rungtynės. Pirmomis minutėmis padarė kelias klaidas, tai išmušė jį iš vėžių. Sunku buvo ir Lukui Lekavičiui bei Tomui Dimšai vadovauti komandai, nes visas 40 minučių jie sulaukė nuolatinio spaudimo, varžovai nieko neleido lengvai daryti.

Kūrybos atžvilgiu šį vakarą atrodėme labai prastai. Labai sunkiai puolime susikurdavome progas, gynyboje kentėjome dėl neatkovotų kmauolių, na, o apie ketvirtą kėlinį nė nekalbu. Patirties ir šalto proto norėtųsi daugiau“, – nesėkmę pirmosiose serijos rungtynėse reziumavo E. Ulanovas.

Ką reikėtų padaryti per parą iki antro mačo, jog skaudus pralaimėjimas nepalaužtų komandos?

„Manau, svarbiausia pailsėti, peržiūrėti rungtynių įrašą, treneriai paruoš rungtynių planą, sudės akcentus. Priklausys, kaip mes sureaguosime ir pasiruošime tam kontaktui, kurį pasiūlo „Barcelona“, – teigė E. Ulanovas, trečiadienį žaidęs 27 min. ir pelnęs 4 taškus.

„Iš įžaidėjų gerai sužaidė Dovydas Giedraitis, noriu, kad jis nedvejotų gavęs progą. Kartais atrodė, kad jis abejoja savo veiksmais, nepasitiki savimi, bet šiai dienai, kai sunku su įžaidėjais, jam visos galimybės atviros ir jis turi demonstruoti savo žaidimą, išnaudoti savo šansą.

Kai Dovydą pakeitė, dvikovos pabaigoje sakiau, kad jis neturėtų dvejoti, nes jis gali sėkmingai žaisti. Manau, Dovydas šioje serijoje bus svarbus žaidėjas“, – komandos draugu tikėjo kapitonas.

Slogias rungtynes prieš buvusią komandą sužaidė Rolandas Šmitas, kuris per 20 min. viską prametė „iš žaidimo“ (0/1 dvit., 0/2 trit.) ir sukrapštė vos 2 taškus baudų metimais.

„Sunku pasakyti, galbūt suveikė kažkokie sentimentai prieš buvusią ekipą. Nuoširdžiai tikiuosi, kad tai tik vienerios tokios jo rungtynės. Serija dar nepralaimėta, sužaista tik pirmoji dvikova, o finalo ketvertą pateks komanda, laimėjusi tris kartus. Mes dar nepralaimėjome.

Taip, atsiliekame 0-1, bet pailsėsime, padarysime išvadas ir žaisime toliau, nieko blogo neįvyko“, – tvirtino E. Ulanovas.

„Apskritai, nemanau, kad viskas jau labai blogai. Daugiausiai bėdų turėjome puolime, kur neįžaidėme kamuolio, atlikome daug neparuoštų metimų.

Nėra kada liūdėti, žaidžiame už dviejų dienų. Padarome išvadas ir vėl kylame į kovą. Kaip bus, niekas negali žinoti, dėl to ir įdomi Eurolyga. Svarbiausia pailsėti ir pasiruošti kitam mačui“, – tvirtino E. Ulanovas.

Antrosios serijos iki trijų pergalių rungtynės taip pat Barselonoje vyks penktadienį, Kaune komandos pirmąsyk susikibs gegužės 3 d.

Eurolygos atkrintamųjų tvarkaraštis, "Žalgiris" - "Barcelona"
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją