Rungtynių pradžioje žaidimas sukosi aplink Jaime Echenique ir Darylą Douallą, o prisijungęs Lukas Uleckas tritaškiu sušvelnino šeimininkų atsilikimą – 15:18. Dar vienu tolimu metimu Gytis Radzevičius netrukus persvėrė rezultatą – 20:18. Rezultatyvų ketvirtį sudėtingu ir netaikliu metimu iš toli uždarė Gytis Masiulis – 27:24.

Antrąjį kėlinį tritaškiu pradėjo Margiris Normantas, tačiau svečiai atsakė spurtu, o Bradley Davisono tritaškis netrukus grąžino jiems persvarą – 33:32. Į priekį vilniečiai grįžo po L. Ulecko ir Marcuso Fosterio metimų, o Kėdainių klubo suolelis užsidirbo techninę pražangą. Užtikrintą prasiveržimą kėlinio pabaigoje surengė L. Uleckas, suteikdamas šeimininkams solidesnę persvarą – 45:39.

Po ilgosios pertraukos vilniečiai laikėsi priekyje (58:49), o po kontakto skausmingai ant parketo nusileido D. Doualla, sugebėjęs tęsti rungtynes. Tai, kad išvengė traumos, prancūzas įrodė jau kitoje atakoje pataikydamas iš toli. G. Radzevičiaus tritaškis pakėlė skirtumą jau iki dvylikos taškų – 66:54. Pasipylusios svečių klaidos leido deficitui dar labiau išaugti – 60:76.

Trumpu spurtu ketvirtąjį kėlinį pradėję kėdainiškiai iššaukė Giedriaus Žibėno minutės pertraukėlę – 67:79. Svečiai ir toliau nenuleido rankų bei po geros Timo Lambrechto atkarpos priartėjo 76:83. Paskutines „Nevėžio-Optibet“ viltis degino klaidos ir M. Fosterio dėjimas greitame išpuolyje, o rezultatyvios paskutinės atakos buvo palankios „Rytui“.

Abi komandos neturėjo sezoną dėl traumų jau baigusių aukštaūgių Martyno Echodo ir Rafaelio Rodrigueso. Vilniečiai čia rado solidesnę pamainą – naujokas J. Echenique ir po naujagimio sutikimo į rikiuotę grįžęs Justinas Gorhamas kartu suvertė 34 taškus.

Šios akistatos šį sezoną yra itin intriguojančios – „Nevėžis-Optibet“ laimėjo pirmąjį klubų susidūrimą (92:88), o antrajame krito tik po įtemptos kovos (84:86). Intrigą kėdainiškiai kurstė ir Karaliaus Mindaugo taurės („Citadele KMT“) ketvirtfinalyje, kur startavo pergale (78:70), tačiau atsakomajame mače neatsilaikė 78:98.

Vilniečiai yra įsitvirtinę antrojoje turnyro lentelės vietoje, o Kėdainių klubo situacija yra sudėtingesnė – čia kovojama dėl vietos atkrintamosiose.

„Rytas“: Justinas Gorhamas (3/6 tritaškių, 8 atk. kam., 4 rez. perd.) ir Jaime Echenique po 17, Marcusas Fosteris 16, Elvaras Fridrikssonas 15 (5 rez. perd., 6 klaidos), Lukas Uleckas 10 (5 atk. kam.), Margiris Normantas 9, Gytis Radzevičius 8 (2/8 tritaškių, 7 atk. kam.), Gytis Masiulis 7.

„Nevėžis-Optibet“: Bradley Davisonas (40 minučių) ir Timas Lambrechtas (12 atk. kam., 3/7 tritaškių) po 23, Darylas Doualla 17, Deshawnas Freemanas 13 (6 atk. kam.), Marius Valinskas 9.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją