Sunku reguliariajame sezone – lengviau atkrintamosiose

„Padarėme gerą darbą“, – Eurolygos ketvirtfinalio seriją „Blaugrana“ arenoje atidariusią pergalę 91:69 įvertino R. Jokubaitis.

Šeimininkai jau pirmomis minutės užspeitė buvusią lietuvio komandą į kampą, iš kurio nepaleido visas rungtynes.

„Barca“ rodė ir meistriškumą, ir norą, o be argumentų likusiam „Žalgiriui“ savus atsakymus teks ruošti jau penktadienio dvikovai.

Treniruojant Šarūnui Jasikevičiui katalonai tiek pernai, tiek užpernai tapo reguliaraus sezono nugalėtojais, vis dėlto atkrintamųjų abiem atvejais jiems nepavykdavo pradėti taip galingai.

Šįkart „Barcelona“ per visą sezoną taip ir nebuvo palypėjusi iki pirmos vietos, tik paskutiniame ture užsliuogė ir ant antro laiptelio.

„Manau, kad šįkart mums reguliarusis sezonas buvo žymiai sunkesnis nei ankstesni – kiek kartų galėjome įšokti į pirmąją vietą, tiek to nepadarėme, dažnai pralaimėdavome antros turnyro lentelės pusės komandoms. Bet visiems Eurolyga šįkart buvo panaši, maksimaliai sudėtinga. Užtat toks reguliarus sezonas užgrūdina kitai stadijai.

Labai bangavome, bet manau, kad visai gerai geriausią formą įgauti sezono pabaigoje. Visi galvojo, kad „Barca“ vėl strigs, neišnaudos savo potencialo, bet dabar, prasidėjus atkrintamosioms varžyboms, jaučiamės užtikrintai. Tik, aišku, nereikia užmigti ant laurų“, – nueitą kelią apžvelgė R. Jokubaitis.

22-ejų mažeikiškis Katalonijos sostinėje rungtyniauja antrą sezoną. Pirmajame ketvirtfinalyje brautis pro nukraujavusį Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) teko penkerių rungtynių serijoje (3-2).

Prieš tai identišku santykiu bilietas į finalo ketvertą buvo išvargtas grumiantis su lygiai taip pat traumų išretintu Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija).

„Žinant mūsų pastarųjų metų istoriją, nieko nenoriu sakyti. Džiaugiuosi pergale, bet reikia ją čia pat pamiršti, kad vėl neįsiveltume į tą patį. Faktas, jog „Žalgiris“ kitame mače bus paruošęs visai ką kito, mes taip pat turime tam pasiruošti“, – atsiliepė R. Jokubaitis.

Būtent jį su Tomašu Satoransky po mačo išskyrė Š. Jasikevičius. Trenerio žodžius patvirtina faktas, jog abiejų „Barcelona“ įžaidėjų „+/-“ rodikliai buvo geriausi komandoje.

20 min. žaidęs Ispanijos vicečempionų lietuvis viso užsitarnavo 16 naudingumo balų – jam asmeniškai tai buvo geriausios rungtynės Eurolygoje per pastaruosius tris mėnesius.

„Man pastaroji atkarpa buvo blogesnė, tad gerai, kad šiandien pavyko įsivažiuoti. Dabar noriu tik grįžti į namučius ir atsigulti į lovą, pailsėti, o penktadienį reikės taip pat tęsti“, – sakė gynėjas.

Nesitikėjo susidurti Eurolygoje

Ketvirtfinalyje jis varžosi su buvusiais komandos draugais „Žalgiryje“ Edgaru Ulanovu, Luku Lekavičiumi, Karoliu Lukošiūnu, pernai „Barcelona“ gretose rungtyniavusiu Rolandu Šmitu.

Turi priešingoje barikadų pusėje R. Jokubaitis ir dar vieną gerą pažįstamą – bendraamžį Dovydą Giedraitį, su kuriuo 2016-aisiais kartu tapo Europos 16-mečių vicečempionais.

„Nuo 15-16 metų amžiaus, o gal ir dar anksčiau nuolat žaisdavome vienas prieš kitą. Niekad negalvojau, kad vieną dieną susidursime Eurolygos atkrintamosiose varžybose. Labai džiaugiuosi, kad jis irgi puikiai žaidžia Eurolygoje“, – apie asmeninę lietuvių akistatą ant „Blaugrana“ parketo kalbėjo D. Giedraitis, po vieno sėkmingo savo epizodo tiesiog aikštėje sulaukęs konkurento pagyrų.

Tokių buvo ir daugiau – trečiame kėlinyje į „Žalgirio“ rotaciją įtrauktas atsarginis buvo atgaivinęs savo ekipos puolimą. Tik pasirodė, jog trumpam.

„Daugumai žaidėjų – taip pat ir man – tai yra pirmos Eurolygos atkrintamosios varžybos. Jauduliuko šiek tiek buvo. Bet reikia galvoti, kad tai tėra dar vienos Eurolygos rungtynės, daryti savo darbą ir tiek.

Vis dėlto nežaidėme, kaip galėjome. Turėjome atsakyti į kontakto lygį, kurį nustatė „Barcelona“, bet to nepadarėme. Tai virto varžovų puolime atkovotais kamuoliais, prastais mūsų sprendimais puolime.

„Barcelona“ tikrai nežaidė įspūdingai, tiesiog pasiūlė daugiau kontakto, į kurį neatsakėme. Manau, tai buvo pagrindinė šių rungtynių problema“, – komentavo 10 taškų per 14 min. pelnęs gynėjas.

„Žalgirio“ gretose ant parketo trečiadienį grįžo šlaunies traumą pastaruoju metu gydęsis Isaiah Tayloras, šeimininkams trūko nugaros skausmų sulaikyto Cory Higginso.

Antrosios serijos iki trijų pergalių rungtynės taip pat Barselonoje vyks penktadienį, Kaune komandos pirmąsyk susikibs gegužės 3 d.

Tai buvo 37-a „Žalgirio“ ir „Barcelona“ akistata per visą istoriją, lietuviams palankiai baigėsi tik 7 dvikovos.

„Blaugrana“ arenoje šeimininkaujant Š. Jasikevičiui kauniečiams dar nėra pavykę laimėti. Paskutinį kartą „Barca“ jos pačios tvirtovėje buvo įveikta 2017-aisiais, kai Šaras dar stovėjo priešingoje barikadų pusėje.

Šiame reguliariajame sezone ekipos pasidalino po pergalę namuose. „Barcelona“ turnyro lentelėje finišavo antra (23/11), „Žalgiris“ – septintas (19/15).

Kauno ekipa Eurolygos ketvirtfinalį šiame amžiuje pasiekė trečią kartą. 2018-aisiais žalgiriečiai iškopė į finalo ketvertą ir užėmė trečią vietą, po metų pakartoti tokio žygio nebepavyko.

Tuo metu „Barcelona“ – etatinė atkrintamųjų varžybų dalyvė. Ketvirtfinalyje katalonų nebuvo tik 2017 ir 2018 metais. Nuo 2020-ųjų treniruojant Š. Jasikevičiui komanda iki šiol abu kartus žaidė finalo ketverte ir užėmė atitinkamai antrą bei trečią vietas.

Pusfinalyje šios poros nugalėtojo lauks Madrido „Real“ (Ispanija) arba Belgrado „Partizan“ (Serbija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją