Serijos iki 3 pergalių pirmi du susitikimai balandžio 26 ir 28 d. vyks Barselonoje, gegužės 3 d. komandų akistata vyks Kaune.

Jei prireiks 4-ųjų rungtynių, gegužės 5 d. jos numatytos Kaune, maksimaliai ilgos serijos atveju lemiamas 5 mačas gegužės 9 d. vyktų Barselonoje.

Prieš atkrintamųjų seriją mintimis apie būsimą kovą su žalgiriečiais pasidalino antrą sezoną „Barcelonoje“ žaidžiantis Rokas Jokubaitis.

„Ne tik komandoms, žaidėjams, bet ir visai Lietuvai tokia serija pirmą kartą šalies krepšinio istorijoje.

Labai laukiame, manau visi nekantrauja išvysti šią seriją, ne išimtis ir mes, norime ją pradėti“, – teigė R. Jokubaitis.

– Antri metai, kai jūs dalyvausite atkrintamosiose varžybose. Yra emociškai skirtumas lyginant su praėjusiu sezonu, kai reikėjo atrintamąsias pradėt su „Bayern“?

– Manau, jauskas panašus. Ir pernai turėjome namų pranašumą, panaši situacija. Psichologiškai paprasčiau reaguoju į rungtynių statusą.

Žinau, ko tikėtis, jau aiškiau. Jaudulys bus ir tai yra natūralu.

– Kaip vyksta pasiruošimas Eurolygos atkrintamosioms? Matome, kad Ispanijos lygoje tos minutės yra tolygiai padalinamos žaidėjams.

– Turėjome traumelių, dabar kaip ir viskas gerai. Ispanijos lygos rungtynėse bandome jaunimą integruoti, šansų suteikti tiems, kurie mažiau Eurolygoje rungtyniauja. Tikslas – pailsėti prieš Eurolygos keytvirtfinalio seriją.

Prieš ją turėjome trejas rungtynes ACB čempionate, viskas neblogai susiklostė. Šiek tiek pataupyti lyderiai, kurie atgavo jėgas.

Pirmadienį pradėjome pasirengimą rungtynėms su „Žalgiriu“, akcentai gynyboje, puolime. Iš esmės – jau pažįstama rutina, kuri mus lydėjo viso sezono metu.

Rokas Jokubaitis

– Jau trečią kartą susitiksite su „Žalgiriu“. Kaip komanda Kauno ekipa keitėsi nuo tų paskutinių rungtynių iki dabar?

– „Žalgiris“ savo veido nekeitė viso sezono metu. Tai kovingiausia Eurolygos komanda. Įveikė ne tik mus, bet ir kitus turnyro grandus.

Žinoma, neišvengta traumų, keitėsi žaidėjai. Dabar laukia visiškai kitokios rungtynės, komandos bandys viena kitą nustebinti.

Reikia pamiršti, kas buvo reguliariajame sezone, laukia nauja istorija.


– Pastaruosius dvejus metus „Barcelona“ vargo kelyje finalo ketverto link, tiek su „Zenit“, tiek su „Bayern“ reikėjo 5-ių mačų. Kiek tai akcentuojama, kad šįkart ta serija neužsitęstų?

– Nuo žaidėjų iki trenerių visi puikiai supranta, kad apie tai nereikia kalbėti ir tą darbą šįkart atlikti užtikrinčiau ir pasimokyti iš klaidų. „Barca“ turi tų dviejų sezonų pamokas ir reikia to išvengti.

Yra patyrusių žaidėjų, kurie turi tos patirties ir yra ragavę finalo ketverto skonio.

Apie tai daug nekalbame, nes viduje kiekvienas supranta, ką turime padaryti geriau, jog tai nepasikartotų ir išvengtume to bangavimo sezono pabaigoje.

Eurolygos atkrintamųjų tvarkaraštis, "Žalgiris" - "Barcelona"

Rokas Jokubaitis šiame sezone Eurolygoje vidutiniškai žaidžia 14:28 min., pelno po 5 taškus, atkovoja po 2 kamuolius ir atlieka po 2,5 rezultatyvuas perdavimo.

Visos ketvirtfinalio poros:

  • Pirėjo „Olympiakos“ – Stambulo „Fenerbahče“
  • „Barcelona“ – Kauno „Žalgiris“
  • Madrido „Real“ – Belgrado „Partizan“
  • „Monaco“ – Tel Avivo „Maccabi“


Eurolygos atkrintamosios prasidės balandžio 25-ą, o baigsis gegužės 10-ą. Eurolygos finalo ketvertas Kaune bus surengtas gegužės 19-21 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją