Bronzos medalius Telšių klubas iškovojo antrą sezoną paeiliui bei trečią sykį apskritai, jų sąskaitoje dar yra dvi antrosios vietos.

Tuo metu „Sūduva-Mantinga“ ketvirtoje vietoje liko trečią kartą per pastaruosius penkis sezonus, tačiau komandos vyriausiasis treneris Rytis Vaišvila tuo pernelyg nedžiūgavo.

„Emocijos mažos, svarbiausia, kad laimėjome ir nesugadinome šventės Telšiuose galutinai. Bet sezono ir šio finalo ketverto tikslai buvo visai kitokie“, – pasakojo R. Vaišvila.

Paklaustas, kas lėmė pralaimėjimą kauniečiams, „Telšių“ strategas įvardijo dvi priežastis.

„Penktos rungtynės su „Žalgiriu-2“ šį sezoną, ir visose buvo ta pati problema – neatkovoti kamuoliai po savo krepšiu, – aiškino R. Vaišvila. – Jie nusiėmė 18 kamuolių puolime ir iš jų surinko 30 taškų. Tai buvo didžiausia problema. Kitas dalykas – pataikymas. Prametėme 12 baudos metimų, tritaškius metėme prasčiausiai per visą sezoną. Apskritai, vakar buvo prasčiausios sezono rungtynės, kai turėjo būti atvirkščiai.

Nežinau, ar tai įtampa, ar kas. Ne jauni žaidėjai, manau, kad kaip tik įtampa turėjo slėgti žalgiriečius. Pas mus praktiškai visa komanda jau ketvirtą finalo ketvertą žaidžia kartu, tad nemanau, kad tai buvo įtampa.“

Ketvirtąjį sezoną Telšiuose besidarbuojantis specialistas atskleidė, kad prieš mažąjį finalą auklėtinius motyvavo kalbėdamas apie sirgalius.

„Vyrams tiesiog pasakiau, kad negalime visiškai sugadinti šventės tiek sirgaliams, tiek visam miestui. Atrodo, kad jie tai suprato, bet šiandien vėl turėjome problemų, „Sūduva-Mantinga“ po mūsų krepšiu atkovojo 16 kamuolių, tai nežinau. Svarbiausia, kad pavyko laimėti“, – atsikvėpė strategas.

Per dvejas finalo ketverto rungtynes telšiškių varžovai vidutiniškai puolime sugriebdavo po 17 atšokusių kamuolių. R. Vaišvila tam turėjo paprastą paaiškinimą.

„Tiesiog neatsitverdavome varžovų, pamesdavome savo žmogų, – aiškino klaipėdietis. – Paprasčiausiai reikia visiems atsiverti savo žmones, kamuolys nukris ant žemės ir tuomet jį pasiimsi, bet to padaryti nepavyko.“

„Telšių“ ekipa yra viena iš vyriausių visoje lygoje. Penkiems pagrindiniams Žemaitijos sostinės klubo krepšininkams yra 32-eji ar daugiau. R. Vaišvila atskleidė nežinantis, ar komandoje yra karjerą baigti planuojančių žaidėjų, tačiau patikino, kad jo manymu to daryti dar nereikėtų nė vienam.

„Nežinau, jie visi gali žaisti puikiai, ypač šitam lygyje. Kiti gali žaisti ir LKL. Kol kas nė iš vieno negirdėjau apie planus baigti karjerą“, – teigė 51-erių metų treneris.

Likus kiek mažiau nei 2 min. iki mačo pabaigos Paulius Beliavičius smeigė tolimą metimą ir priartino marijampoliečius iki 2 taškų (69:71). Komandos apsikeitė nerezultatyviomis atakomis, o likus 47 sek. taškus iš po krepšio pelnė Rolandas Jakštas – 73:69.

Aurelijus Pukelis likus 5 sek. dar sumažino „Sūduvos-Mantingos“ deficitą iki 2 taškų (71:73), tačiau galutinį tašką susitikime padėjo Lauryno Kaveckio dvitaškis (75:73). Tritaškį su sirena dar įskraidino Aidas Kavaliauskas.

Pirmoji mačo dalis klostėsi permainingai, pirmąjį smūgį sudavė šeimininkai, surengdami spurtą 14:6 (23:14). Marijampoliečiai į tai atsakė atkarpa 9:0 bei pavijo varžovus (28:31). Tačiau Ryčio Vaišvilos auklėtiniai tuomet pelnė 12 taškų be atsako ir prieš ilgąją pertrauką nutolo rekordiniu pranašumu – 45:30.

Po pertraukos Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai pavijo telšiškius, tačiau rungtynių perlaužti nepavyko.

Marijampoliečiai kovoje dėl bronzos pataikė 5 tolimus metimus iš 29 (17 proc.), „Telšiai“ – 6 iš 15 (40 proc.).

Telšių komandai Ovidijus Kaminskis per 33 minutes surinko dvigubą dublį. 32-ejų metų puolėjas pelnė 18 taškų (5/15 dvit., 8/9 baud.), atkovojo 12 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei surinko 28 naudingumo balus.

Marijampolės ekipos gretose išsiskyrė Aurelijus Pukelis, kurio sąskaitoje per 27 minutes buvo 26 taškai (11/13 dvit., 0/3 trit., 4/7 baud.), 14 atkovotų kamuolių, rezultatyvus perdavimas bei 32 naudingumo balai.

„Telšiai“: Ovidijus Kaminskis 18 (5/15 dvit., 8/9 baud., 12 atk. kam., 4 rez. perd., 28 naud.), Rolandas Jakštas 16 (2/4 trit.), Ignas Razutis 14 (3/7 dvit., 2/3 trit., 12 rez. perd., 3 per. kam.), Mindaugas Norkus 12 taškų (5/7 dvit., 5 atk. kam.).

„Sūduva-Mantinga“: Aurelijus Pukelis 26 (11/13 dvit., 14 atk. kam., 5 kld., 32 naud.), Paulius Beliavičius 14 (3/9 trit.), Aidas Kavaliauskas 9 (4 rez. perd.), Evaldas Džiaugys 7 taškai (0/6 trit.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją