Mažeikių klubas šeštadienį finale susikaus su Kauno „Žalgirio-2“ ir „Telšių“ poros nugalėtoju.

Pirmą kartą „7bet-NKL“ finalo ketverte rungtyniaujantis mažeikiškis po pergalės sunkiai rinko žodžius, tačiau atidavė duoklę gausiai į Telšius susirinkusiems fanams.

„Kol kas dar sunku dėlioti mintis, reikia atsigauti. Smagu, linksma dėl žiūrovų, kurių buvo labai daug, esame jiems labai dėkingi, jų indėlis yra didžiulis. Džiugu matyti, kad žmonės taip švenčia, kad yra laimingi. O darbas dar nebaigtas“, – kalbėjo gimtojo miesto komandą į pergalę atvedęs puolėjas.

Beveik be keitimų žaidęs A. Jomantas aikštėje praleido net 39 minutes. Per jas krepšininkas surinko 22 taškus (8/14 dvit., 1/2 trit., 3/3 baud.), 5 atkovotus kamuolius, 9 rezultatyvius perdavimus, 4 klaidas, 2 perimtus kamuolius, 7 išprovokuotas ir 3 asmenines pražangas bei 30 naudingumo balų.

Antroje mačo pusėje 200 cm ūgio krepšininkas rungtyniavo be keitimų.

Sezono naudingumo balų rekordą pakartojęs mažeikiškis po mačo teigė nuovargio nejaučiantis, tačiau iš patirties žinantis, jog vakare lengva nebus.

„Dar esu pilnas emocijų ir adrenalino, tad tas nuovargis kol kas nelabai jaučiasi. Bet jau yra taip buvę, žinau, kas bus už poros valandų, o bus sunku, – šypsojosi „M Basket“ atstovas. – Bet nieko, turime laiko iki rytojaus, tikėkimės, kad viskas bus gerai.“

– Dėl tokio palaikymo tikriausiai jautėtės lyg žaistumėte namuose?

– Taip, tikrai nesitikėjome, kad bus tiek daug fanų. Vis dėlto penktadienis, 15 val., darbai, mokyklos. Labai smagu, kad susikooperavo ir atvažiavo, didelis ačiū jiems.

– „Sūduva-Mantinga“ yra viena iš solidžiausių šio sezono komandų. Kaip pavyko taip užtikrintai šiandien laimėti?

– Turėjome porą savaičių pasiruošimo. Konkrečiai ruošėmės būtent pusfinaliui, nežiūrėjome į priekį, galvojome tik apie šias rungtynes. Buvome labai puikiai juos išanalizavę, labai daug kalbėjomės komandos viduje, nes turime tiek patyrusių žaidėjų, tiek jaunų, kuriems tai yra pirmasis finalo ketvertas. Jaudulys, emocijos, gali būti visko.

Buvo daug kalbama, daug diskutuojama, buvo klausimų ir atsakymų jaunesniems žaidėjams. Viskas susidėjo į tai, kad jei laikysimės savo plano, puolimas gali nesisekti, bet turime žaisti gynyboje. Joje talento nereikia, tiesiog reikia noro ir darbo. Puikiai šiandien matėte, kaip dirbo Šarūnas Valunta ir Jokūbas Rubinas, spaudė kamuolį kiekviename aikštelės metre. Didelis ačiū jiems.

– Kaip pavyko išsisukti iš situacijos, kai Karolis Guščikas jau po dviejų kėlinių turėjo 4 asmenines pražangas?

– Kaip ir sakėte anksčiau, mano 39 minutės, taip ir išsisukome. Su Guščiku negalėjome rizikuoti, pradėjome trečiąjį kėlinį be jo, viskas ėjosi gerai, kol mes pirmaujame, tol jis turi daugiau laiko ant suolo, taip ir gavosi. Mums viskas ėjosi kantriai ir užtikrintai, atakavome ten, kur ir norėjome, gynėmės taip, kaip ir planavome. Pirmoje rungtynių pusėje Evaldas Džiaugys pataikė du tritaškius, ko nesitikėjome iš jo pagal visus sezono procentus, bet viskas gerai.

– Šiandien atlikote 9 rezultatyvius perdavimus. Kaip pavyko jų tiek daug susirinkti?

– Manęs aukštai nedengia, turėdamas kamuolį turiu daug laisvės, galiu pasuoti, kur tik tai pageidauju, taip ir gaunasi. O jei esu žemai, manęs ateina padvigubinti, gynėjai įkerta, o man telieka paduoti perdavimą.

– Iki finalo kiek daugiau nei 24 valandos. Koks planas?

– Dabar planas yra grįžti namo ir pailsėti bei žiūrėti antrą pusfinalį. Rytoj ryte turėsime lengvą mankštą ir rungtynių aptarimą, žiūrėsime, su kuo žaisime. Tiesiog reikia pailsėti ir žaisti savo žaidimą, aš rūbinėje visiems pasakiau, kad jei rytoj žaisime taip, kaip šiandien, su širdime ir noru – viskas bus gerai.

Strategas nusilenkė lyderiui: sužaidė kaip savo geriausiais laikais

Vyriausiasis treneris Darius Dimavičius liko sužavėtas auklėtinių atsidavimu.

„Laikėmės žaidybinio plano. Prieš rungtynes sakiau žaidėjams, kad jeigu mes atiduosime širdį, galvą ir kojas, tai mes būsime sėkmingi, – džiaugėsi D. Dimavičius. – Marijampolės komanda žaidė gerai, bet jie žaidė savo ritmu, o mes sužaidėme su širdimi ir truputį virš savo galimybių.“

Mažeikių komandą į priekį vedė 37-erių veteranas Artūras Jomantas. Jis per 38 minutes pelnė 22 taškus, atkovojo 5 kamuolius, atliko 9 rezultatyvius perdavimus bei surinko 30 naudingumo balų.

„Keliu kepurę prieš jį, – A. Jomantui padėką skyrė Mažeikių komandos strategas. – Karolis Guščikas turėjo keturias pražangas, todėl buvome apriboti ant suolo su keitimais. Tokioje situacijoje jis tikrai sužaidė kaip savo geriausiais laikais.“

„Nebuvo plano jo laikyti tiek laiko aikštėje, – pridūrė D. Dimavičius. – Buvo paruošta rotacija tarp didelių žmonių, bet sąlygos padiktavo, kad taip reikėjo daryti. Mes puikiai žinome, koks jis buvo prieš tai ir yra dabar. Metai prisidėjo, bet NKL jis išsiskiria savo patirtimi ir dominavimu. Manęs jo toks pasirodymas nenustebino. Jis paprasčiausiai žaidė savo žaidimą.“

Tai, kad žaidimo planas turės keistis, D. Dimavičius suprato dar antrajame kėlinyje, kai K. Guščikas užsidirbo ketvirtąją asmeninę pražangą ir buvo priverstas sėstis ant suolo.

Šį sezoną puolėjas – vienas pagrindinių ramsčių Mažeikių ekipoje. Jis lygoje pirmauja pagal naudingumą (vid. 25,5).

„Reikia žiūrėti vaizdo įrašus ir analizuoti. Pagal mane, dvi pražangos tikrai buvo abejotinos, – atviravo D. Dimavičius. – Viena iš jų, kai puolime gavo pražangą susidūręs su A. Kavaliausku. Vienas į kitą bėgo ir vienas iš jų suvaidino. K. Guščikas irgi galėjo vaidinti ir kristi ant žemės. Kam būtų buvusi pražanga? Tai – tokia situacija, kai sakyčiau, kad tikrai nereikėjo švilpti.“

K. Guščikas per 21 minutę įmetė 15 taškų, atkovojo 4 kamuolius bei surinko 15 naudingumo balų.

Pirmoje rungtynių pusėje mažeikiškiams daugiausiai bėdų kėlė Aurelijus Pukelis, pelnęs 20 taškų. Vis tik po ilgosios pertraukos Marijampolės lyderis suvertė tik 5 taškus.

„Mes akcentavome gynybą. Žinojome, kad jie turi Aurelijų Pukelį ir metikus ant perimetro, – mačo planą dėstė D. Dimavičius. – Stengėmės nedvigubinti A. Pukelio, nes atsidaro perimetras, o jis gerai nusimetinėja. Pirmoje pusėje nesusitvarkėme su A. Pukeliu, bet uždarėme jų tritaškius. Iš dviejų blogybių panaikinome vieną iš jų

Po ilgosios pertraukos nieko mes nekeitėme. Jis buvo apribotas dėl pražangų, todėl tiek ginantis, tiek puolant gal šiek tiek save tausojo.“

Tarp rezultatyviausių buvęs „M Basket“ snaiperis Karolis Babušis savo taikliais metimais taip pat užvedinėjo komandą, sukratęs 19 taškų.

„Jis iš mūsų gavo tikslias užduotis bei progas ir jas išnaudojo – susimetė. Jis tuo metu ir patraukė mus į priekį, kai buvo apylygis rezultatas, – pirmąją rungtynių pusę prisiminė D. Dimavičius. – Tritaškis, dėjimas – tokios situacijos užkrečia kitus krepšinyje. Tai duoda emocijų komandai ir suolui.“

Sekmadienį vyksiančiame finale Mažeikių klubas susitiks su Kauno „Žalgirio-2“ ir turnyro šeimininkės „Telšių“ pusfinalio poros nugalėtoja.

„Lauksime antrojo pusfinalio rungtynių ir skautinsime. Šeštadienį ryte rinksimės prasimėtyti. Gerai, kad žaidžiame vakare, tad turėsime laiko atsigauti, – tolimesnius planus pasakojo D. Dimavičius. – Žaidėjams sakiau, kad liko vienas žingsnis, kur viskas – įmanoma. Jau nebeturime kelio atgal.“

„M Basket“ pusfinalio metu turėjo stiprų sirgalių užnugarį. Nuskambėjus paskutiniam rungtynių švilpukui, „M Basket“ fanai subėgo į aikštę pasveikinti komandos.

„Fantastika, praktiškai žaidėme namuose, – šyptelėjo D. Dimavičius. – Aišku, atstumas netolimas nuo Mažeikių iki Telšių, bet kai suvažiuoja tiek sirgalių, o Marijampolės – nė vieno, tai – fantastika. Visą sezoną jie mūsų šeštas žaidėjas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją