Milžinišką talentų aruodą turinti Ispanija pernai susigundė Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) taisyklių leidžiama pagalba iš šono. O šios iniciatyvos autorius J. Garbajosa Lorenzo Brownui suteiktą Ispanijos pilietybę vadina ėjimu, atnešusiu kur kas daugiau nei buvo tikimasi.

„Jis pas mus atvyko ne tik rungtyniauti. Būtumėte matę, kaip treniruočių stovykloje Lorenzo ėmėsi mokyti mūsų 18-metį Juaną Nunezą. Jo indėlis – kur kas didesnis nei matote aikštėje. Jis žaidė kęsdamas skausmą, žaidė traumuotas – galiu tik padėkoti“, – po Ispanijos triumfo Europos krepšinio čempionate Delfi kalbėjo J. Garbajosa.

Tačiau A. Reyesas išsamiame interviu „Jot Down Sport“ žurnalistui Javi Ortizui atskleidė, kad Ispanijos krepšinio bendruomenę suskaldė „natūralizacijos“ klausimas.

„Turėjau nesutarimų su J. Garbajosa dėl Lorenzo Browno įtraukimo į Ispanijos rinktinę praėjusią vasarą. Mes savo ruožtu išreiškėme Ispanijos žaidėjų, nepritarusių tokiam veiksmui, jausmus.

Garbajosa nesuprato, aš bandžiau jam paaiškinti. Tikrai nesame pačiuose sklandžiausiuose santykiuose“, – teigė A. Reyesas.

Anot jo, požiūrio nekeitė ir rinktinės iškovotas auksas.

„Ar kritikai buvo užčiaupti laimėjus auksą? Šiek tiek ne taip. Aš pasveikinau Jorge, buvau susitikęs su pačiu Brownu – jis man pasirodė kaip labai šaunus vyrukas. Viskas, kas atneša medalius mūsų rinktinei yra gerai, tačiau mes ir toliau laikomės pozicijos, kad su Ispanijos krepšiniu nesusijusių žaidėjų pritraukimas į rinktinę nėra tinkamas kelias.

Na, o mūsų tarpusavio diskusijos yra diskusijos, to galbūt nereikėtų traktuoti kaip labai blogo dalyko“, – kalbėjo A. Reyesas.

Lorenzo Brownas (dešinėje), Juancho Hernangomezas

Profesionaliai krepšinį F. Reyesas žaidė beveik 20 metų, keletą sezonų atstovavo ir „Real“ klubui. Lietuvai nelemtame 1999-ųjų Europos čempionato ketvirtfinalyje A. Reyesas buvo būtent tas žmogus, kuris sugebėjo sustabdyti Arvydą Sabonį ir Ispanijai netikėtai padėjo palaužti favorite į auksą laikytą Lietuvos rinktinę.

Su Ispanijos rinktine vidurio puolėjas iškovojo du sidabro medalius ir vieną bronzą.


Lorenzo Brown

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją