Į finalo ketvertą pateko visos keturios stipriausios reguliariojo sezono komandos. Jo nugalėtoja Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ pusfinalyje susitiks su ketvirtąją vietą užėmusiais Mažeikių „M Basket“ krepšininkais, o antri likę „Telšiai“ susikaus su trečiojoje pozicijoje likusiu Kauno „Žalgiriu-2“.

Kviečiame susipažinti su abiejų pusfinalio mačų anonsu.

15 val. Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ – Mažeikių „M Basket“
Reguliarusis sezonas (3-1): 86:52, 78:61, 67:71, 89:74.

Šio sezono tarpusavio rungtynių balansas yra marijampoliečių naudai, tačiau tai yra gana apgaulingas rodiklis. Pajėgiausios sudėties per 4 mačus abi komandos buvo tik kartą – trečiajame rate Mažeikiuose. Ir pergalė tuomet atiteko šeimininkams. Telšiuose „M Basket“ tikriausiai taip pat galės jaustis kaip namie, nes į Žemaitijos sostinę šiandien turėtų suplūsti nemažas būrys mažeikiškių, o marijampoliečiams tokiai tolimai kelionei metas yra labai netinkamas.

Tarpusavio mačuose iki šiol svarbiausią vaidmenį atliko aukštaūgiai. Marijampolės ekipoje tai buvo Aurelijus Pukelis ir Evaldas Džiaugys, o Mažeikių – Karolis Guščikas ir Artūras Jomantas. Tamsiuoju arkliuku jėgų balanse po krepšiu gali tapti „Sūduvos-Mantingos“ ilgametis puolėjas Ignas Labutis, tik ketvirtfinalio serijoje po ilgos ir sunkios traumos pradėjęs žaisti „tikrą“ krepšinį.

19.30 val. „Telšiai“ – Kauno „Žalgiris-2“
Reguliarusis sezonas (1-3): 76:81, 67:59, 75:87, 75:94

Sakoma, kad „Telšiai“ savo aikštėje yra beveik neįveikiami, tačiau jaunieji žalgiriečiai šį sezoną jau įrodė, kad jiems ši taisyklė negalioja. Trečiajame rate „Žalgiris-2“ įveikė žemaičius jų aikštėje 87:75. Vėliau kauniečiai namie dar sutriuškino telšiškius 94:75, tad prieš pusfinalio dvikovą jaunimui tikrai netruks ambicijų ir pasitikėjimo savo jėgomis.

Telšių ekipa po Naujųjų pasipildė svarbia žaidimo ašimi tapusiu Rolandu Jakštu ir amerikiečiu Seanu Fasoyiro, tačiau pastarajam tvirtos vietos savo schemose treneris Rytis Vaišvila taip ir nesurado.

Ketvirtfinalyje „Telšiai“ tapo vienintele finalo ketverto dalyve, kuri nesugebėjo laimėti savo serijos sausai – žemaičiams rimtų sunkumų sukėlė Kauno rajono „Atleto“ barjeras, o ekipa atrodė kiek praradusi žaidimo ritmą. Ar pavyko jį vėl atrasti ir ar pavyks telšiškiams pažaboti jaunųjų „Žalgirio“ auklėtinių šėlsmą, sužinosime jau šįvakar.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją