Šaro auklėtiniai svečiuose 70:55 (22:7, 10:16, 16:15, 22:17) susitvarkė su „Granada“ (8-20), o prie „Barcos“ pergalės taškais prisidėjo ir komandoje debiutavęs K. Jakučionis.

Jį vietinio fronto kovoms Š. Jasikevičius registravo dėl Katalonijos ekipą užklupusių traumų. „Barcos“ gretose trečiadienį trūko Cory Higginso, Jano Vesely, Alexo Abrineso. Ši trijulė neišvengė sužeidimų „El Clasico“ derbyje sekmadienį.

187 cm gynėjas iš Lietuvos šanso rungtynėse sulaukė jų pabaigoje, žaidė 30 sekundžių ir spėjo pataikyti tritaškį.

Lietuvis debiutavo būdamas 16 metų, 10 mėnesių ir 18 dienų, anot ACB, jis tapo trečiuoju jauniausiu „Barcos“ debiutantu klubo istorije.

Jaunesnis debiutavo tik Dame'as Sarro (16 m. 7 mėn., 2023 m.) bei Ericas Vila, kuris 2014 metais į aikštę žengė būdamas 16 metų ir 6 mėnesių.

Po tikslaus metimo K. Jakučionis žvilgtelėjo į atsarginių suolą ir kukliai iškėlė rankas į viršų.

Tuo metu visas „Barcelonos“ kolektyvas pašoko nuo suolo, emocijų neslėpė ir Š. Jasikevičius, džiaugsmingai į viršų pakėlęs rankas.

Po dvikovos lietuvį tvirtai apkabino ir šiltai pasveikino komandos lyderis Nikola Mirotičius.

Ne tik Miro, bet ir visa komanda krepšininkų rate šiltai sveikino Kasparą su debiutu ir pirmaisiais taškais vilkint pagrindinės komandos marškinėlius.

Šių akimirkų nepraleido ir ACB lygos „Twitter“ paskyra, pasidalinusi keliomis nuotraukomis su K. Jakučioniu.

„Įsimintina ir istorinė „Barcai“ diena. Ypatinga diena Kasparui Jakučioniui“, – rašoma ACB „Twitter“ paskyroje.

Kovo mėnesį 16-metis K. Jakučionis buvo pripažintas naudingiausiu Eurolygos jaunimo atrankos turnyro Zadare žaidėju. „Barca“ su K. Jakučioniu gegužę atvyks į Kauną, kuriame vyks ir didžiosios Eurolygos finalo ketvertas.

K. Jakučionis – 2022-ųjų Europos jaunučių pirmenybių čempionas, žaidęs Tomo Purlio vadovaujamoje 16-mečių rinktinėje.

„Barcelonos“ strategas Šarūnas Jasikevičius pripažino, kad jo komanda trečiadienį nesužaidė gerų rungtynių, nors ir laimėjo 70:55.

Vyr. treneris tai aiškino psichologiniu krūviu, kurį šiuo metu patiria jo auklėtiniai.

„Turiu pasveikinti komandą su pergale, mums tai buvo sunkios rungtynės“, – po dvikovos spaudos konferencijoje kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Atvykome čia po sunkios dvikovos su Madrido „Real“ ir ankstesnių rungtynių, taip pat be kai kurių žaidėjų. Psichologinė našta darė savo, nežaidėme savo krepšinio“, – pripažino Š. Jasikevičius.

„Turėjome daugiau žaisti arčiau krepšio, taip varžovams pridarėme nuostolių pirmame ketvirtyje. Kai pradėjome remtis tik tritaškiais, labai nukentėjome“, – teigė strategas.

„Granada“ su savo sirgaliais visada kelia didelį spaudimą, o komanda demonstruoja norą kovoti. Pirmoje pusėje turėjome problemų priimdami kamuolį. Turime pagirti gerą Granados gynybą rungtynių metu“, – apie rungtynes kalbėjo „Barcos“ treneris.

Rokas Jokubaitis ant parketo praleido 22 minutes, pelnė 2 taškus (1/4 dvit., 0/1 trit., 0/1 baud.), atkovojo 3 kamuolius ir atliko rezultatyvų perdavimą.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 13 taškų įmetęs Nikola Mirotičius. Po 10 pridėjo Tomašas Satoransky ir Sertačas Šanli.

Katalonai susigrąžino pirmą turnyro lentelės vietą. Savaitgalį vietiniame fronte ji dar susitiks su „Gran Canaria“, o kitą savaitę varžysis Eurolygos ketvirtfinalyje su Kauno „Žalgiriu“.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)