Komandoms 80 minučių išsiaškinti nugalėtoją nepakako, tad teko žaisti pratęsimą. Visgi, galiausiai bronzos medaliais pasidabino ir trečiosios vietos taurę į viršų kėlė VU studentai, koregavę LSKL prizininkų metraščius.

Iki šiol VU ekipa nė karto per visą LSKL istoriją nebuvo pasipuošusi LSKL Didžiosios taurės turnyro medaliais.

Šiemet LSKL mažajame finale nugalėtojas sprendėsi dviejų rungtynių serijoje – namuose ir išvykoje.

Pirmąsias rungtynes namuose žaidę VU krepšininkai laimėjo dviženkliu skirtumu – 106:96 (27:11, 34:21, 26:29, 19:35), tačiau antrosios mažojo finalo rungtynės jiems jau klestėsi prasčiau – pagrindinis dvikovos laikas baigėsi jau LSU ekipos naudai tokiu pat 10 taškų skirtumu – 94:84.

Bendras dviejų rungtynių rezultatas tapo lygus – 190:190.

Taigi, kad nugalėtojas paaiškėjo po pratęsimo.

Čia jau vilniečiai kabinosi iš paskutiniųjų, 5 minučių atkarpą laimėjo 12:8 bei galiausiai pakreipė dviejų rungtynių rezultatą savo naudai.

„Kad ir kiek teko pasinervinti, tačiau dviejų rungtynių rezultatas mums palankus ir džiaugiamės istorine pergale. Nuo to šie medaliai mums teikia dar daugiau džiaugsmo, o pergalė – tik saldesnė. Sukūrėme neapsakomą intrigą ir reto grožio krepšinio spektaklį“, – po dvikovos šypsojosi VU treneris Rimantas Kaminskas.

VU strategas dar pabrėžė, kad jam pačiam iki šios LSKL pergalės teko keliauti net 23 metus.

„Laiptelis po laiptelio ėjome šios pergalės link. Kovėmės antrame pagal pajėgumą LSKL divizione, ten nuskynėme pergales ir prasibrovėme į pagrindinę vaikinų grupę. Čia kelerius metus iki šios svajonės pritrūkdavo tiek nedaug – vis likdavome per plauką nuo finalinio ketverto. Galiausiai išaušo ta laiminga diena, kai stovime pasipuošę LSKL medaliais. Smagu“, – pabrėžė VU treneris R. Kaminskas.

LSU treneris Ramūnas Butautas po dvikovos gyrė vilniečius už kovingumą ir pripažino, kad jie bronzos medaliais šįkart pasipuošė pelnytai.

„Mes, nors ir parodėme charakterį – panaikinome 10 taškų skirtumą, tačiau per pratęsimą jau pritrūkome jėgų ir sėkmės. Nereikėjo Vilniuje pralaimėti dviženkliu skirtumu, tad ir dabar viskas būtų kitaip. Kaip sakoma: „Jei mėgsti važinėtis rogutėmis, tai reikia jas ir į kalną užsitempti“. Bandėme kabintis, išplėšėme pratęsimą, tačiau, kaip rodo rungtynių baigtis, to šįkart mums nepakako... Yra kaip yra, sveikiname varžovus su istorine jiems pergale“, – išreiškė varžovams pagarbą R. Butautas.

LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas po komandų apdovanojimo ceremonijos pripažino, kad tokį krepšinio spektaklį seniai beregėjo.

„Tai išties emocingas, efektingas ir žavintis studentų krepšinis. Buvo gražu viską stebėti iš šalies. Mačiau, kad ir krepšinio sirgaliai jau maksimaliai buvo išsiaudrinę. Tokie krepšinio spektakliai išties puošia mūsų sportą“, – pasidžiaugė R. Cibauskas.

Jis teigė, kad kaip buvęs VU studentas, džiaugiasi, kad jie pagaliau papildė LSKL prizininkų gretas.

„VU studentai šiemet įrodė, kad yra itin motyvuoti, užsispyrę ir kantriai siekiantys savo tikslų. Tai tikra studentiška komanda, kuri dar kartą įrodė, kad krepšinyje galima pasiekti skambių pergalių ne garsiomis pavardėmis, individualiu meistriškumu, o būtent komandine dvasia. Iš jų tai tiesiog spinduliavo“, – akcentavo R. Cibauskas.

Antrose LSKL mažojo finalo rungtynėse VU komandą tempė 23 taškus surinkęs Vytautas Saulis ir 21 tašką pridėjęs Kipras Urbanavičius. 15 taškų pridėjo Dovydas Rimkus, 14 – Lukas Valantinas, 12 – Kristupas Kenešis.

LSU komandos gretose sunkiai sulaikomas buvo net 40 taškų surinkęs Paulius Danusevičius. Jis pataikė 11 iš 16 dvit., 5 iš 11 trit., 3 iš 6 baudos metimus, po krepšiais atkovojo 7 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 34 naudingumo balus.

Dar iš kauniečių dviženklį taškų skaičių surinko 4 krepšininkai: Ignas Dirda – 21, Lorenas Stoškevičius – 13, Robert Subotkevič – 12 ir Tomas Kuzminskas – 10 tšk.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją