Įpusėjus ketvirtam atkaklaus susitikimo kėliniui kovodamas dėl kamuolio puolime ant parketo parkritęs Domantas Sabonis rankomis apsikabino šalia jo buvusio Draymondo Greeno koją. Blogiuko reputaciją turinčiam „Warriors“ puolėjui tai nepatiko ir jis užlipo gulinčiam lietuviui ant krūtinės bei visu svoriu nuo jos atsispyrė.

Teisėjų brigada, kurioje darbavosi ir Kaune gimęs Gediminas Petraitis, iškart sustabdė mačą ir po vaizdo peržiūros nubaudė abu incidento dalyvius: D. Saboniui buvo skirta techninė, o D. Greenui – diskvalifikacinė pražanga.

Nors netrukus po itin skausmingo epizodo pakilęs Domantas prametė abi baudas, „Kings“ triumfavo 114:106 ir įpusėjo savo kelią link Vakarų konferencijos pusfinalio.

Epizodas, kuomet D. Greenas užmynė ant D. Sabonio, buvo aptartas populiarioje „Inside the NBA“ laidoje, kurioje Shaquille'as O’Nealas palaikė „GSW“ aukštaūgį.

„Vienas blogas momentas lemia kitą blogą epizodą. Nesiruošiu čia sėdėti ir veidmainiauti.

Aš daryčiau tą patį, tikrai daryčiau. Negriebk už kojos, nes ką aš padarysiu?

Jeigu bandysiu bėgti, juk krisiu. Tu turi jį nuo savęs pakelti. Jei pasitaikai kelyje, aš galiu ant tavęs užminti. Ar tai buvo nešvarus žaidimas? Taip, žinoma, tai buvo nešvarus žaidimas. Bet juk negriebk manęs ir to nebus“, – įsitikinęs Sh. O'Nealas.

Portlando „Trail Blazers“ žvaigždė Damianas Lillardas juokavo, kad tai turėjo būti D. Sabonio pražanga.

Jo nuomone, D. Greenas netyčia užmynė ant lietuvio krūtinės.

„Nemanau, kad Dray bandė užminti ant jo... Tiesiog tokia jo pusiausvyra“, – „Twitter“ rašė NBA žvaigždė.


17 sezonų NBA lygoje žaidęs Eddie Johnsonas, kuris šiuo metu dirba radijo laidos vedėju, nesuprato, ką sau galvojo D. Greenas.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad klaida yra taip elgtis, kai rungtynes stebi NBA komisaras Adamas Silveris.

„Taip, Sabonis sugriebė jo koją, bet kodėl reikia lipti žmogui ant krūtinės, kai komanda turėjo galimybę pelnyti taškus, ir kodėl taip elgtis (NBA) komisaro akivaizdoje?“, – teigė E. Johnsonas.


Pats D. Sabonis rimtesių sužeidimų išvengė. „Mes žengėme į aikštę norėdami kautis. Visi, kas pasirodė ant parketo, buvo tam pasiruošę. Su šiais fanais tai padaryti kur kas lengviau, taigi ir padovanojome jiems pergalę. Tai – atkrintamųjų krepšinis.

Pažiūrėkite į fanus. Mes čia tam, kad kautumėmės. Mes atiduodame visas jėgas dėl šios komandos ir franšizės. Abudu kovojome dėl kamuolio ir subaudavome vienas kitą. Tokie dalykai nutinka. Turime judėti į priekį. Svečiuose bus labai sunku – juk vyksime pas dabartinius čempionus“, – duodamas interviu po finalinės sirenos teigė D. Sabonis.

Savo ruožtu D. Greenas turėjo atskirą nuomonę ir pasisakė atviriau. „Mano koja buvo surakinta – antrą kartą per du vakarus, o teisėjai tik žiūrėjo. Aš juk turiu kažkur pastatyti koją.

Nesu pats lanksčiausias žmogus ir negaliu žengti labai toli. Pastačiau koją ten, kur sugebėjau, taigi yra kaip yra. Man paaiškino, kad myniau per stipriai. Turbūt čiupti už čiurnos varžovui yra normalu“, – ironizavo Draymondas.

Dabar serija, kurioje „Kings“ priekyje 2-0, kelsis į kitą Kalifornijos miestą – San Fransiską, kur įvyks kitos dvi akistatos. Titulą ginantys NBA čempionai yra įsprausti į kampą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)