Kauno „Žalgiris“ namuose laimėjo rezultatu 81:75 ir įsitvirtino pirmoje Lietuvos krepšinio lygos (LKL) turnyro lentelės pozicijoje (23/4).

D. Giedraitis pelnė 12 taškų, atkovojo 2 kamuolius ir surinko 9 naudingumo balus. Už 22-ejų gynėją rezultatyvesnis nugalėtojų gretose buvo tik Tomas Dimša, surinkęs tašku daugiau.

„Jausmas tikrai labai geras. Visgi pirmą kartą sezone nugalėjome „Rytą“. Šios pergalės labai reikėjo, ir manau, jog nuo čia gali daug kas prasidėti“, – atsiliepė D. Giedraitis.

– Pirmoje rungtynių pusėje praleidote 47 taškus, antroje – 27. Kas pasikeitė po didžiosios pertraukos?

– Pradėjome daugiau komunikuoti gynyboje. Pradėjome tvirčiau gintis, davėme daugiau kontakto. Pirmoje pusėje to trūko. Nebeleidome varžovams bėgti į greitą puolimą, patys susikūrėme geresnių progų. Tai leido suspėti grįžti į gynybą.

– Kaip galvojate, ar tai jūsų geriausios rungtynės šiame sezone?

– Manau, kad taip. Tikrai geriausios. Dabar svarbiausia nesustoti ir judėti į priekį. Tikiuosi, bus tik geriau.

– Ar toks mačas leis pajusti žaidimo ritmą?

– Sezonas man yra tikrai labai sunkus. Patyriau daug traumų, kurios trukdė įsivažiuoti. Vis bandau ir bandau iš naujo. Susižeidus Isaiah Taylorui atsirado didesnė proga, tad svarbiausia dabar ją išnaudoti.

– Kokios patirties įgavote iš savo pirmo sezono Eurolygoje, kurio metu beveik nebuvo galimybių pasireikšti?

– Kai žaisdavau, svarbiausia būdavo darbas ginantis. Stabdžiau vienus pagrindinių varžovų žaidėjų. Kartais pavykdavo, kartais ne. Manau, vis tiek daug išmokau.

– Kaip jums atrodo, ar esate pasirengęs žaisti Eurolygoje?

– Manau, kad galiu. Kaip ir sakiau, sezonas nėra lengvas, tiek man, tiek kitiems. Paskutiniu metu visos rungtynės komandai buvo lyg atkrintamosios, tad padėtis man nebuvo dėkinga. Bet dėl to aš visai nesijaudinu. Tikiuosi, prieš akis dar ilga karjera.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją