„Žalgiris“ antruoju bandymu apgynė namų sienas nuo vilniečių, pirmadienį laimėjęs 81:75.

„Žaisdami blogai kovėmės, bet prametėme daug savo metimų. Gynyboje atrodėme geriau nei įprastai, netgi nepaisant to, kiek antrųjų šansų turėjo varžovai.

Žinojome, kad „Žalgiris“ yra viena kovingiausių komandų ne tik LKL, bet ir Eurolygoje. Tokiu būdu jie perlaužė begalę rungtynių. Turėjome būti protingesni, atidžiau pasirinkti, kada sužaisti agresyviai. Kartais puolime atrodėme prastokai. Nepaisant to, turėjome galimybę rungtynių pabaigoje, gaila, kad nepavyko“, – susitikimą komentavo G. Žibėnas.

Likus žaisti 17 sek. trimis taškais atsilikęs „Rytas“ turėjo kamuolį savo rankose, bet arbitrai užfiksavo Gyčio Masiulio pražangą puolime.

„Atrodė labai abejotinai, bet čia – tik mano nuomonė, reikia žiūrėti vaizdo įrašą. Visąlaik norėtųsi, kad galėtų išsiaiškinti žaidėjai su žaidėjais, bet negaliu komentuoti, reikia žiūrėti kartojimą“, – atsiliepė G. Žibėnas.

39-erių specialisto nuomone, 17 varžovų puolime sugriebtų atšokusių kamuolių atspindi skylę po sostinės ekipos krepšiu, kurią praėjusią savaitę atvėrė M. Echodo peties trauma, eliminavusi pagrindinį vidurio puolėją iki sezono pabaigos.

Vietoje jo buvo skubiai pasitelktas puolėjas iš Kolumbijos Jaime Echenique, kuris Lietuvoje turėtų pasirodyti naktį iš pirmadienio į antradienį.

„Žiūrėsime, kokios jis sportinės formos ir kiek duos naudos. Jo pagalba labiau bus reikalinga ne tiek reguliariajame sezone, o jau prasidėjus atkrintamosioms varžyboms“, – sakė G. Žibėnas.

Jis suskaičiavo, jog lyginant su praėjusia tarpusavio akistata kovą, „Ryto“ sudėtyje pasikeitė trys krepšininkai. Pirmadienio mačui neregistruotas buvo ir įžaidėjas Benedekas Varadi.

„Labai sunkus sezonas, atrodo, kad jis trunka jau trejus metus“, – atsiduso treneris, pažymėjęs ir tai, kad jo komanda šiuo metu yra kiek praradusi varžybų ritmą, kadangi per pastarąsias dvi savaites žaidė tik vienerias rungtynes.

Pirmoji pergalė prieš „Rytą“ (21/6) suteikė LKL pirmaujančiam „Žalgiriui“ (23/4) teisę per likusius 6 turus bent kartą suklupti ir vis tiek išsaugoti pirmąją vietą reguliariajame sezone.

G. Žibėno manymu, sunku tikėtis, kad favoritai klys dažniau.

„Kausimės toliau, bet nemanau, kad „Žalgiris“ švaistys taškus“, – pažymėjo vilniečių strategas.

Jis taip pat nepamiršo pasveikinti nugalėtojų ir su patekimu į Eurolygos ketvirtfinalį: G. Žibėnas tvirtino besidžiaugiantis visų trijų Senojo žemyno turnyruose pasirodžiusių Lietuvos ekipų rezultatais.

„Galime palyginti mus su, tarkime, Italija, kuri neturi nė vienos komandos nei Eurolygos aštuonete, nei Čempionų lygos ir Europos taurės šešioliktukuose. Tai rodo, kad šiemet turime labai konkurencingą vietinį čempionatą“, – samprotavo treneris, kurio auklėtiniai, kaip ir Panevėžio „Lietkabelis“ Europos taurės turnyre, pasirodymą Čempionų lygoje baigė TOP-16 etape.

Abi ankstesnes šio sezono tarpusavio akistatas LKL laimėjo „Rytas“, praėjusį lapkritį Vilniuje triumfavęs 89:85, o kovą nugalėjęs ir Kaune 100:94.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją