Mažajame finale aidint finalinei sirenai vidurio puolėja iš Lietuvos švystelėjo fantastišką tritaškį ir padėjo Skijaus „Bretta Famila“ ekipai 59:56 įveikti Prahos ZVVZ USK (Čekija) krepšininkes.

Pirmajam po dviejų dešimtmečių pertraukos Eurolygos finalo ketvertą pasiekusiam Italijos klubui tai atnešė bronzą.


„Buvo likusios berods trys sekundės, kamuolys – niekieno, tiesiog griebiau jį ir mečiau į krepšio pusę – pasisekė, – lemtingą epizodą prisiminė E. Šventoraitė. – Šioje komandoje mano vaidmuo šiek tiek kitoks, trenerių štabas nori, jog žaisčiau po krepšiu, bet šį kartą pasisekė.“

Lietuvės atstovaujamas Skijaus „Bretta Famila“ klubas savo ruožtu pirmą kartą rungtyniavo moterų Eurolygos finaliniame ketverte, o pačiam miestui ir bendruomenei tai tapo itin reikšmingu įvykiu.

„Skijus yra mažas ir labai mielas miestas, berods apie 40 tūkstančių gyventojų – visai bendruomenei šis medalis labai daug ką reiškia“, – sakė E. Šventoraitė, pasak kurios, dabar klubas sieks triumfuoti ir Italijos čempionate.

Pirmą Eurolygos titulą laimėjo praėjusio sezono vicečempionė „Fenerbahče“, finale 99:60 sutriuškinusi kitą Turkijos klubą Mersino „Čukurova“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją