Rungtynės prasidėjo lygiai (9:9), tačiau savo spurtu šeimininkai iki kėlinio pabaigos jau kėsinosi į dviženklį skirtumą (23:14). Pirmuoju bandymu šios ribos peržengti nepavyko, o po Jeffery Garretto dvitaškio trečiajame ketvirtyje tarp komandų liko tik taškas – 50:51.

Netrukus amerikietis ir persvėrė rezultatą, tačiau pabudę panevėžiečiai pataikė pirmuosius savo tritaškius bei surengė spurtą 16:0 (67:53). Svečius į rungtynes grąžino du tritaškius paeiliui pataikęs Martinas Laksa, į Gyorgy Golomano dėjimą dvitaškiu atsakė Aurimas Majauskas (61:69).

Dovis Bičkauskis ir Jamelas Morrisas apsikeitė ketvirtosiomis pražangomis, tačiau nepristabdytas amerikietis likus dviems minutėms vėl kėlė skirtumą iki dviženklio (80:70). Jo ir Jordeno Duffy metimai uždarė rungtynes.

Jonaviškių gretose produktyviai debiutavo per 24 minutes 8 taškus pelnęs ir 2 rezultatyvius perdavimus atlikęs A. Majauskas, tačiau priekinėje linijoje pajėgumų tai nepridėjo, nes žaisti negalėjo Goranas Huskičius ir Artūras Valeika.

Skaudžiausiai svečius baudė būtent aukštaūgis – Nikola Popovičius per 23 minutes pelnė 16 taškų (6/8 dvitaškių, 4/6 baudų metimų), atkovojo 7 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, 3 sykius suklydo bei surinko 26 naudingumo balus.

„7bet-Lietkabelis“: Nikola Popovičius 16 (7 atk. kam., 4 rez. perd.), Jamelas Morrisas 13 (6 rez. perd.), Jordanas Duffy ir Gyorgy Golomanas po 11, Kristianas Kullamae ir Vytenis Lipkevičius (8 atk. kam.) po 8.

„CBet“: Jeffery Garrettas 20 (6 atk. kam., 4/7 tritaškių), Martinas Laksa 12 (4/8 tritaškių), Evanas Maxwellas 11, Edvinas Šeškus 10, Aurimas Majauskas 8.

„CBet“ ekipa fiksuoja jau keturių pralaimėjimų seriją, o panevėžiečiai per tris pastaruosius LKL mačus taip pat buvo laimėję tik kartą, maža to, dar ir krito Europos taurės aštuntfinalyje. „7bet-Lietkabelis“ abu ankstesnius šio sezono mačus prieš Jonavos klubą laimėjo dramatiškai – 91:88 ir 86:84.

„Pralaimėjimas prieš Paryžiaus klubą buvo skaudus, bet, žinote kaip sakoma, geriausias vaistas yra pergalės, tad manau, kad atsigausime“, – iškart po mačo teigė šeimininkų strategas Nenadas Čanakas.

Panevėžiečiai po pergalės išlaikė ketvirtąją vietą lygoje, o „CBet“ tampa vis ryškesniais šeštosios pozicijos savininkais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją