Savo ruožtu „Žalgirį“ (19/15) paskutinėje Eurolygos reguliariojo sezono kovoje tenkino pergalė ir ją svečiai iš Lietuvos pasiekė po dramatiškos kovos 83:80.

Tai atvėrė Kazio Maksvyčio auklėtiniams duris į atkrintamąsias.

Po sėkmingų dvejų metų „Bayern“ liko toli nuo Top-8 pozicijų, tačiau Andrea Trinchieri turėjo tam paaiškinimą. Po pralaimėtų rungtynių bavarų klubo strategas neliko nusivylęs savo komandos pasirodymu.

„Kovojome iki galo, nepasidavėme ir norėjome laimėti. Vienintelis dalykas, kuris mums sutrukdė tą padaryti – varžovų tikslūs metimai po susikurtų progų.

Mes labai gerai judėjome su kamuoliu, ypač trečiajame ketvirtyje, tačiau pelnėme tik devynis taškus, tai mums kainavo rungtynes. Manau, „Žalgirį“ į priekį vedė Lukas Lekavičius ir Rolandas Šmitas, kurie tapo komandos širdimi.

Bet vėlgi, pabaigoje susikūrėme galimybę išlyginti rezultatą. Nors kamuolys neįkrito, negaliu kaltinti savo žaidėjų, jie šį vakarą buvo labai geri.

Išplėtėme rotaciją, nes dabar ruošiamės Vokietijos lygos atkrintamosioms varžyboms. Dėl to šįvakar šiek tiek nukentėjome.

Tai buvo labai gera pamoka, o tokiose pamokose arba laimi, arba kažko išmoksti – penktadienį vakare mes kažko išmokome.

Tai buvo geros rungtynės“, – teigė „Bayern“ strategas.

Jis atkreipė dėmesį į didžiulę konkurenciją ir komandą kamavusias traumas.

„Tik vienas mūsų komandos žaidėjas sužaidė visas 34 rungtynes – Freddie Gillespie.

Augustine'as Rubitas žaidė tik 16 dvikovų, Vladimiras Lučičius ir Othello Hunteris panašiai. Tai daug ką paaiškina, kodėl mums šį sezoną taip sunkiai sekėsi.

Po dvejų metų patekimo į atkrintamąsias varžybas šių metų lygis yra beprotiškas, nes šiame sezone reikėjo iškovoti 19 pergalių.

Šis Eurolygos sezonas buvo neįtikėtinai sunkus, daugumoje rungtynių buvome konkurencingi, net reguliariojo sezono finiše prieš atkrintamųjų komandas „Monaco“ ir „Žalgirį“. Nemanau, kad dabar turime liūdėti“, – manė A. Trinchieri.

Buvęs žalgirietis Nielsas Giffey pasveikino „Žalgirį“ su pergale ir palinkėjo sėkmės.

„Žinoma, norėjome laimėti rungtynes. Nors nieko neturėjome ko prarasti, kovojome gerai. Dabar linkiu sėkmės „Žalgirio“ vaikinams, jiems pavyko sėkmingai suburti komandą po sunkių praėjusių metų. Trečiajame ketvirtyje turėjome problemų, „Žalgiris“ taikė aktyvų spaudimą visoje aikštėje.

Turėjome ieškoti būdų, kaip pasipriešinti, nes sunkiai dalinomės kamuoliu.

Tada pataikėme kelis metimus, galiausiai viskas galėjo baigtis bet kaip. Apskritai šiame Eurolygos sezone buvo daug pakilimų ir nuosmukių. Gaila, kad ilgą laiką neturėjome A. Rubito, O. Hunterio, kitu atveju būtume turėję šiek tiek daugiau stabilumo.

Manau, įdėjome daug energijos ir sužaidėme keletą gerų rungtynių. Eurolyga kasmet darosi vis sunkesnė, komandos tampa vis geresnės, bet esu įsitikinęs, mes taip pat tampame vis geresni“, – Eurolygos sezoną vertino N. Giffey.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją