Katalonų stovykloje darbuojasi treneriai Šarūnas Jasikevičius ir Tomas Masiulis, o ant parketo garbę gina Rokas Jokubaitis.

Savo ruožtu Kauno komandoje lietuviai šį sezoną sudaro branduolį ir renka beveik 60 procentų visų taškų.

Nors prieš turnyro pradžią „Barca“ buvo laikyta viena pagrindinių favoričių triumfuoti, o „Žalgiriui“ klijuota autsaiderio etiketė, abu klubai tarpusavio akistatose pasidalino po pergalę namuose – 73:72 Kaune ir 93:74 Barselonoje.

Gal ir dėl to jo auklėtiniams tekusį atkrintamųjų varžovą sužinojęs Š. Jasikevičius lengvo kelio į Finalo ketvertą nesitikėjo.

„Žalgiris“ yra komanda, turinti tvirčiausią charakterį Eurolygoje. Niekas nesitikėjo iš jų to prieš šį sezoną. Jie žaidė nuostabų krepšinį pirmoje sezono pusėje, bet tada juos iš vėžių išmušė Keenano Evanso trauma. Tuomet daugelis žmonių juos visiškai nurašė, tačiau jie greitai adaptavosi, parodė savo charakterį ir palaikomi fanų sugebėjo eiti į priekį“, – žaliai-baltų kelią į aštuntuką apžvelgė Šaras.

Strategas pabrėžė, kad „Žalgiris“ nusipelnė to, ką pasiekė, ir kad laukia sudėtinga serija.

„Turime pagalvoti apie tai, kokias komandas „Žalgiris“ paliko sau už nugaros, nes tai nėra atsitiktinumas. „Fenerbahče“, „Valencia“, „Virtus“, „Anadolu Efes“... Labai džiaugiuosi už juos, nors ir visada sunku grįžti į tą areną. Myliu „Žalgirį“ nuo tada, kai man buvo šešeri metai, bet dabar jis mano varžovas, su kuriuo kautis malonu nebus“, – teigė Š. Jasikevičius.


Reguliarųjį sezoną katalonai užbaigė užtikrinta pergale 85:71 prieš „Valencią“ ir paskutinę akimirką aplenkė laipteliu aukščiau stovėjusį Madrido „Real“.

„Turime būti patenkinti tiek šia pergale, tiek ir visu reguliariuoju sezonu. Turime vertinti faktą, kad esame antra geriausia komanda Europoje. Per pastaruosius porą mėnesių komanda svarbiausiais momentais pasirodydavo gerai. Esame pakankamai sveiki ir žaidžiame geriausią savo krepšinį. Tuo ir turime pasikliauti“, – pridūrė Šaras.

Dar pernai „Barcos“ aprangą vilkėjęs, bet vasarą ją į žaliai-baltą spalvą iškeitęs Rolandas Šmitas džiūgavo, kad teks susigrumti būtent su mėlynai-granatiniais.

„Tobula. Man tikrai nėra svarbu, kas varžovai, bet manau, kad „Barcelona“ – tobulas variantas. Aišku, tai – labai sudėtingas varžovas, laukia velniškos dvikovos. Bet mes ruošimės ir būsime pasirengę. Aš tikrai būsiu pasiruošęs šimtu procentų“, – tikino latvis.

Ryžto nestokoja ir kapitonas Edgaras Ulanovas.

„Žinome, kad ne mes būsime favoritai. Bet norėtųsi, kad nuvažiuotume į Barseloną ne kaip turistai, rimtai kovotume ir, svarbiausia, jų nebijotume. Ir negalvotume, kas ten žaidžia ir kas treniruoja. Turime nebijoti pavardžių ir važiuoti kautis“, – apie būsimus konkurentus, kurie sieks trečią kartą paeiliui prasibrauti į finalines kovas, atsiliepė E. Ulanovas.

Intriguojanti serija iki trijų pergalių startuos jau po 11 dienų, balandžio 26-ąją „Palau Blaugrana“ arenoje. Antrasis susitikimas balandžio 28 d. taip pat vyks Katalonijos sostinėje, o trečiasis gegužės 3 d. – Nemuno saloje.

Jei prireiks ketvirtų rungtynių, jos Kaune bus žaidžiamos gegužės 5 d., o penktosios vėl vyktų Barselonoje.

Visos ketvirtfinalio poros:

Pirėjo „Olympiakos“ – Stambulo „Fenerbahče“

„Barcelona“ – Kauno „Žalgiris“

Madrido „Real“ – Belgrado „Partizan“

„Monaco“ – Tel Avivo „Maccabi“


Eurolygos atkrintamosios prasidės balandžio 25-ą, o baigsis gegužės 10-ą.

Eurolygos finalo ketvertas Kaune bus surengtas gegužės 19-21 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)