Kauno „Žalgiris“ (19/15) paskutinėje ir svarbiausioje Eurolygos reguliariojo sezono kovoje po dramatiškos kovos 83:80 (19:18, 15:20, 17:9, 32:33) įveikė Miuncheno „Bayern“ (11/23) pajėgas ir iškovojo bilietą į atkrintamąsias.

Kartu – ir nubloškė Vitorijos „Baskonia“ klubą į devintą vietą bei paliko pirmus už atkrintamųjų brūkšnio.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose – Lukas Lekavičius, iš viso pelnęs 20 taškų (5/7 dvit., 2/4 trit., 4/4 baud., 2 rez. perd. ir 19 naud. balų) ir juos rinkęs tuo metu, kai komandos draugai strigo puolime.

„Rūbinėje – džiaugsmas, natūrali reakcija į pergalę. Visi laimingi ir patenkinti. Aplaistėme trenerį, viskas puiku“, – ramiu balsu dėstė gynėjas, svariai prisidėjęs prie to, kad „Žalgiris“ tarptautinį sezoną tęstų Eurolygos atkrintamosiose.

Ketvirtame kėlinyje jo 7-ių taškų serija leido svarbiu metu atsiplėšti (71:65), o baudų metimai paskutinę minutę – pasiekti kertinę pergalę.

„Jaučiau, kad turiu imtis iniciatyvos. Sakyčiau, varžovų gynyba man paranki. Pataikiau kelis metimus, pasijaučiau gerai, o tada ir tritaškiai krito.

Žinoma, prisidėjo tai, kad Isaiah Tayloras gavo traumą. Juk kažkas pasitempti turėjo, nes šiek tiek strigome puolime.

Jaučiausi gerai, ėmiausi iniciatyvos ir pataikiau“, – kalbėjo „Žalgirio“ lyderiu Miunchene tapęs L. Lekavičius.

Lukas Lekavičius

Svečiai po pirmos rungtynių pusės turėjo vytis varžovus, anot gynėjo, įtampa tokiose rungtynėse – kiekvieno asmeninis reikalas.

„Kiekvienas asmeniškai tvarkėsi su spaudimu. Aš pats jos nejaučiau. Žinojau, kokios svarbos rungtynės. Tiesiog žaidžiau ir tiek“, – tvirtino 29-erių L. Lekavičius.

Iki lemiamo kėlinio pabaigos likus 100 sekundžių „Žalgiris“ turėjo dviženklę persvarą (78:68), tačiau ją sugebėjo iššvaistyti ir turėjo dantimis, nagais saugoti pergalę.

„Kas nutiko? Sunku pasakyti. Pametėme galvas, padarėme kelias klaidas, net nežinau“, – purtė galvą gynėjas.

Prie baudų metimo linijos stojęs L. Lekavičius tiksliai atakavo ir suteikė „Žalgiriui“ trapią, bet esminę persvarą (81:78, likus 13 sek.).

„Rankos nedrebėjo. Pelnius iki tol 18 taškų jos paprastai nedreba“, – šypsojosi L. Lekavičius.

Kazio Maksvyčio auklėtinių atkrintamosiose laukia Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos „Barcelona“ ekipos testas. Pastaroji penktadienį 85:71 pranoko „Valencia“ ir išstūmė iš antros vietos dar vieną Ispanijos klubą – Madrido „Real“.

„Nėra jokio skirtumo, su kuo kovoti atkrintamosiose: ar „Olympiakos“, ar „Real“ ar „Barca“: visi varžovai stiprūs. Pasibaigus rungtynėms stengėmės apie tai negalvoti“, – kalbėjo L. Lekavičius.

Jis pirmąkart su „Žalgiriu“ pateko į Eurolygos atkrintamąsias, nors jų parako ragavo Atėnų „Panathinaikos“ gretose.

„Šis kartas, žinoma, skiriasi. Čia turiu didesnį vaidmenį. Atėnuose žaisdavau ne tiek daug. Dabar jausmas tikrai geresnis, džiaugiuosi labiau nei atstovaujant PAO“, – prisipažino gynėjas.


Statistika
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją