„Žalgiriui“ penktadienio mūšis buvo žūtbūtinis, o šeimininkams – principo reikalas.

Aštuoniais taškais iš eilės dvikovą Miunchene pradėjo Rolandas Šmitas, o du baudų metimus realizavo Isaiah Tayloras, tačiau šeimininkai nebuvo linkę nusileisti – 10:10.

R. Šmitas pelnė dar keturis taškus iš eilės, taškais nuo baudų metimo linijos atsidarė Lukas Lekavičius, o Ignas Brazdeikis taikliai metė iš toli – 19:18.

Antrame kėlinyje tolimu metimu pasižymėjo Tomas Dimša, Arnas Butkevičius sumetė du baudų metimus, dvitaškius įmetė L. Lekavičius ir Edgaras Ulanovas, o Laurynas Birutis pridėjo keturis taškus – 32:29.

Tiesa, per beveik keturias likusias minutes kauniečiams vos du taškus pelnė L. Lekavičius, o atėjus pertraukai jau teko vytis varžovus – 34:38.

R. Šmitas iškart po pertraukos smeigė tritaškį, A. Butkevičius ir I. Tayloras taškus rinko nuo baudų metimo linijos, o I. Brazdeikis, E. Ulanovas ir L. Lekavičius pataikė po dvitaškį – 46:40. L. Birutis pataikė vieną baudos metimą, o kėlinį taikliais dvitaškiais užbaigė T. Dimša ir I. Brazdeikis, prieš lemiamą kėlinį svečiai turėjo 4 taškų pranašumą – 51:47.

Lemiamame kėlinyje komandos keitėsi taškais, o po Ognjeno Jaramazo dvitaškio šeimininkai turėjo taško pranašumą – 65:64. Geležinius nervus demonstravo L. Lekavičius, smeigęs tritaškį ir pridėjęs taiklų dvitaškį. Iš viso jo 7 paeiliui pelyti taškai leido „Žalgiriui“ kiek lengviau atsikvėpti, svečiai pirmavo 69:65.

E. Ulanovas pridėjo dvitaškį, tačiau taškais su pražanga atsakė Vladimiras Lučičius, „Bayern“ priartėjo 68:71. Kapitonas išprovokavo pražangą puolime ir pataikė baudas, I. Brazdeikis – dvitaškį, o L. Lekavičiaus tritaškis privertė „Bayern“ prašyti minutės pertraukėlės, „Žalgiris“ likus 1:46 min. pirmavo 78:68.

Arenoje Kauno klubo sirgaliai užuodė pergalę, tačiau „Bayern“ demonstravo charakterį.

Andreas Obstas pelnė net 10 taškų paeiliui ir iš „Žalgirio“ persvaros liko taškas (78:79) likus žaisti 28 sek.

L. Lekavičius baudų metimais didino svečių pranašumą (78:81), Corey Waldeno ranka nesudrebėjo nuo baudų metimo linijos (80:81).

Prie baudų metimo linijos siųstas Ulanovas pridėjo 2 taškus, o „Bayern“ dar turėjo 8 sekundes savo išpuoliui.

Winstonas Cassiusas ir Nicko Weiler-Babbo metimai tikslo nepasiekė ir „Žalgiris“ iškovojo pergalę 83:80.

Kazio Maksvyčio auklėtinių atkrintamosiose laukia Šarūno Jasikevičiaus „Barcelonos“ testas.

Pastaroji namuose 85:71 (24:21, 27:25, 21:15, 13:10) pranoko jau anksčiau iš tolesnės kovos eliminuotą „Valencią“ (15-19).

Š. Jasikevičiaus kompanija pagal iškovotas pergales susilygino su Madrido „Real“ klubu, o tarpusavio persvara – katalonų pusėje (1-1, +2 taškai), todėl jie ir pakilo į antrą poziciją ir žais atkrintamųjų seriją su Kauno klubu.

„Bayern“: Corey Waldenas 14, Vladimiras Lučičius 10, Cassius Winstonas ir Nickas Weiler-Babbas po 8.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 20, Rolandas Šmitas 16, Edgaras Ulanovas 12, Tomas Dimša 10, Ignas Brazdeikis 9, Laurynas Brazdeikis 7, Isaiah Tayloras 5, Arnas Butkevičius 4, Achille Polonara (per 10 min.) ir Karolis Lukošiūnas (per 5 min.) taškų nepelnė, Dovydas Giedraitis taškų nepelnė.

Statistika

Rungtynių eiga:





Pirmojo rato akistatą Kaune 75:67 laimėjo šeimininkai. Tiesa, tada daugiau nei pusę jų naudingumo balų surinko šiuo metu traumuotas Keenanas Evansas, kuris surengė geriausią karjeros pasirodymą. Amerikiečio sąskaitoje buvo net 32 taškai ir 39 efektyvumo balai.

Komandos tarpusavyje varžėsi 11 kartą, žalgiriečiams pavyko laimėti 5 mačus, įskaitant pirmojo šio reguliaraus sezono rato akistatą Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)