Eurolygos reguliariojo sezono finišo tiesiojoje Pirėjo „Olympiakos“ (23/10) ketvirtadienį namuose priims Vitorijos „Baskonia“ (18/15) ekipą. Pergalės atveju Graikijos klubas užsitikrintų 1-ą vietą bei taip suteiktų Kauno „Žalgiriui“ šansą pakilti į 8-ą vietą.

„Baskonia“ pergalės atveju užsitikrintų vietą atkrintamosiose ir taptų nepavejama „Žalgiriui“.

Tačiau neapsimeskime, kad „Baskonia“ ketina žaisti 60 taškų rungtynes.
Joanas Penarroya, „Baskonia“ strategas

„Super solidi komanda, turnyro lyderė, labai patyrusi, su svarbiais Eurolygos žaidėjais, kuri tikrai norės laimėti. Visada yra geriau būti pirmam“, – OLY motyvaciją priminė „Baskonia“ strategas.

Vitorijos komanda į atkrintamąsias patektų ir pralaimėjimo atveju, jei „Žalgiris“ Miunchene nusileis „Bayern“ ekipai, tačiau „Baskonia“ nėra linkusi tikėtis dovanų iš Miuncheno.

„Mes privalome laimėti. Nesvarbu, kaip baigsis mačas Pirėjuje, turime puikų sezoną. Tačiau mums aišku, kad (nesėkmės atveju) galime daug ką prarasti. Dėl atkrintamųjų varžybų jau sužaidėme 33 rungtynes ir apie nieką kitą negalvojame. Mes nebūsime laimingi nepatekdami į atkrintamąsias varžybas“, – teigė „Baskonia“ vairininkas.

Žvelgiant į praeities rezultatus, „Taikos ir draugystės“ arena baskams – sunkiai įveikiama tvirtovė: vos 4 pergalės per 22 komandų susitikimus Pirėjuje, o paskutinė iškovota pandemijos metais 2020-aisiais žaidžiant be žiūrovų.

„Važiuojame aiškiai suvokdami, kad jei viską darysime teisingai, galime laimėti. Akivaizdu, turime gerai gintis, vengti varžovų lengvų metimų ir išlikti tvirtiems.

Tačiau neapsimeskime, kad „Baskonia“ ketina žaisti 60 taškų rungtynes. Tokia „Baskonia“ šiemet neegzistuoja. Mes neturime tokio (lėto) tempo ir neturime tų savybių“, – aiškino treneris, leidęs suprasti, kad komanda sieks išlaikyti savo žaidimo stilių.

Treneris priminė „Olympiakos“ gynėjo Shaquille'o McKissico žodžius apie norą grįžti į Kauną ir žaisti su „Žalgiriu“ ketvirtfinalyje, jog išbandytų Kauno arenos lankus prieš finalo ketverto turnyrą.

„Jis yra labai laimingas, nes pratęsė sutartį dar dvejiems metams. Esu tikras, kad jis tai pasakė neabejodamas OLY sėkme, bet kartais tai gali atsiliepti, prisikalbėjus vėliau galima net nepatekti į finalo ketvertą“, – įspėjo „Baskonia“ strategas.

Į Pirėjų „Baskonia“ išskrido be traumą besigydančio Tado Sedekerskio.

Puolėjas nekeliavo kartu su komandos draugais juos morališkai palaikyti svarbiausiose sezono rungtynėse.

„Jo čia nėra, jis nevyko kartu su komanda. Tadas svarbus žaidėjas, bet neturėtume apie jį kalbėti visą dieną“, – po klausimo apie lietuvį atsakė strategas. T. Sedekerskis traumuotųjų sąraše nuo kovo 12 dienos, klubas skelbė apie patirtą kairės kojos raumens traumą.


„Olympiakos“ ir „Baskonia“ rungtynių pradžia – 21 val.

Pirmame rate OLY svečiuose laimėjo 97:92.

Primename, kad OLY pergalė prieš „Baskonią“ atvertų „Žalgiriui“ puikius šansus įšokti į aštuntuką. Tuomet žalgiriečiams užtektų paskutiniame ture tiesiog patiems sutvarkyti savo reikalus Miunchene prieš vietos „Bayern“.

Kita opcija – tikėtis „Fenerbahče“ kluptelėjimo Belgrado pragare prieš „Crveną zvezdą“. Tiesa, net ir „Fener“ pralaimėjus egzistuotų vienas scenarijus, pagal kurį „Žalgiris“ galėtų atsidurti už borto.

Jei „Fenerbahče“ (turi pralaimėti), Tel Avivo „Maccabi“ (turi pralaimėti), Belgrado „Partizan“ (turi pralaimėti), „Baskonia“ (turi laimėti) ir „Žalgiris“ (turi laimėti) užfiksuotų identišką pergalių ir pralaimėjimų santykį (19-15), būtent žalgiriečiai pagal viso šio traukinuko bendrą tarpusavio akistatų balansą būtų pačioje prasčiausioje padėtyje (3-5, -29 taškai), dėl ko per plauką praleistų į priekį bei atkrintamąsias „Fenerbahče“ komandą (3-5, -28 taškai).

„Žalgiris“, suklupus tik „Fenerbahčei“ (atmetus vienintelį nepalankų aukščiau pateiktą scenarijų) arba „Baskoniai“, finišo liniją kirstų aštuntas ir ketvirtfinalyje į porą gautų „Olympiakos“ arba „Real“.

Tuo metu paslydus tiek „Baskoniai“, tiek ir „Fenerbahčei“ bei nieko nepešus „Maccabi“, Lietuvos pasididžiavimas galėtų kilti net iki šeštos vietos. Taip nutiktų, jei patys žalgiriečiai laimėtų ir susilygintų pergalėmis su „Fenerbahče“ bei „Maccabi“. Tada būtent jie dėl geriausio trijų komandų tarpusavio balanso užsiropštų ant šeštojo laiptelio ir ketvirtfinalyje susigrumtų su „Barca“.

Nelaimėjęs pats ar nesulaukęs gerų žinių nei iš Pirėjo, nei iš Belgrado Kauno klubas būtų eliminuotas ir tenkintųsi devinta pozicija.

„Žalgiriui“ aktualios paskutinio Eurolygos turo rungtynės:

ketvirtadienis, balandžio 13 d.

20 val. Belgrado „Crvena zvezda“ – Stambulo „Fenerbahče“

21 val. Pirėjo „Olympiakos“ – Vitorijos „Baskonia“

21 val. 05 min. Tel Avivo „Maccabi“ – Madrido „Real“

penktadienis, balandžio 14 d.

21 val. 30 min. Miuncheno „Bayern“ – Kauno „Žalgiris“

21 val. 30 min. Belgrado „Partizan“ – Atėnų „Panathinaikos“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją