Taip pat galutinai bus sudėliotos ir ketvirtfinalio poros. Kol kas nežinoma ne tik nė viena jų, bet ir reguliariojo sezono nugalėtojas.

Vadeles lenktynėse dėl jo savo rankose vis dar laiko ilgai šiemet pirmavęs Pirėjo „Olympiakos“, tačiau savo argumentų turi ir Madrido „Real“ krepšininkai. Viskas spręsis ketvirtadienį ir penktadienį.

Artėjant paskutiniojo turo batalijoms interviu Graikijos televizijos ERT laidai „Jambol“ davė vienas OLY legionierių Shaquielle'as McKissicas, pastarąjį kalendorinį mėnesį Eurolygoje renkantis vidutiniškai po beveik 14 taškų.

„Rungtynėse su „Baskonia“ laukia sunki kova, bet aš džiaugiuosi, kad taip bus, nes tai leis mums geriau pasiruošti atkrintamosioms. Pastebiu jau ir mūsų treniruotėse, kad esame kur kas labiau susikaupę nei prieš paskutinius kelis mačus“, – tikino 32-ejų metų gynėjas iš JAV.


Realiausia, kad „Olympiakos“ pirmajame atkrintamųjų rate susikaus arba su baskais, arba su kauniečiais.

„Kad ir kas tai bus, tikiuosi sunkios serijos. Jaučiu, kad mūsų komanda žaidžia geriausiai tada, kai susiduria su rimtu iššūkiu, kai mūsų nugaros atsiduria prie sienos ir turime kai ką įrodyti. Tikrai nenoriu, kad kas nors manytų, jog bet kuri iš šitų komandų mums bus lengvas grobis. Aš tuo netikiu. Viliuosi, kad po ataklios kovos pateksime į Finalo ketvertą“, – tęsė Sh. McKissicas.

Laidos vedėjo paklaustas, ar pageidautų į Kauną užsukti du kartus, kadangi laikinojoje Lietuvos sostinėje vyks ir finalinės kovos, Shaquielle'as šyptelėjo.

„Be abejo, norėčiau patikrinti lankus ir pajausti areną prieš finalus, bet kaip bus, taip bus: gausime „Baskonią“ ar „Žalgirį“ – su abiem kovosime kietai“, – ryžtingai kalbėjo amerikietis.

Ne taip seniai jis su kompanija ir lankėsi Nemuno saloje: kovo viduryje OLY šventė dramatišką pergalę 74:72 po lemiamo Sašos Vezenkovo dvitaškio iš vidutinio nuotolio.

Pats Sh. McKissicas Kaune surengė vieną efektyviausių savo sezono pasirodymų ir finišavo su 18 taškų bei 23 naudingumo balais.

Primename, kad OLY pergalė prieš „Baskonią“ atvertų „Žalgiriui“ puikius šansus įšokti į aštuntuką. Tuomet žalgiriečiams užtektų paskutiniame ture tiesiog patiems sutvarkyti savo reikalus Miunchene prieš vietos „Bayern“.

Kita opcija – tikėtis „Fenerbahče“ kluptelėjimo Belgrado pragare prieš „Crveną zvezdą“. Tiesa, net ir „Fener“ pralaimėjus egzistuotų vienas scenarijus, pagal kurį „Žalgiris“ galėtų atsidurti už borto.

Jei „Fenerbahče“ (turi pralaimėti), Tel Avivo „Maccabi“ (turi pralaimėti), Belgrado „Partizan“ (turi pralaimėti), „Baskonia“ (turi laimėti) ir „Žalgiris“ (turi laimėti) užfiksuotų identišką pergalių ir pralaimėjimų santykį (19-15), būtent žalgiriečiai pagal viso šio traukinuko bendrą tarpusavio akistatų balansą būtų pačioje prasčiausioje padėtyje (3-5, -29 taškai), dėl ko per plauką praleistų į priekį bei atkrintamąsias „Fenerbahče“ komandą (3-5, -28 taškai).

„Žalgiris“, suklupus tik „Fenerbahčei“ (atmetus vienintelį nepalankų aukščiau pateiktą scenarijų) arba „Baskoniai“, finišo liniją kirstų aštuntas ir ketvirtfinalyje į porą gautų „Olympiakos“ arba „Real“.

Tuo metu paslydus tiek „Baskoniai“, tiek ir „Fenerbahčei“ bei nieko nepešus „Maccabi“, Lietuvos pasididžiavimas galėtų kilti net iki šeštos vietos. Taip nutiktų, jei patys žalgiriečiai laimėtų ir susilygintų pergalėmis su „Fenerbahče“ bei „Maccabi“. Tada būtent jie dėl geriausio trijų komandų tarpusavio balanso užsiropštų ant šeštojo laiptelio ir ketvirtfinalyje susigrumtų su „Barca“.

Nelaimėjęs pats ar nesulaukęs gerų žinių nei iš Pirėjo, nei iš Belgrado Kauno klubas būtų eliminuotas ir tenkintųsi devinta pozicija.


„Žalgiriui“ aktualios paskutinio Eurolygos turo rungtynės:

ketvirtadienis, balandžio 13 d.

20 val. Belgrado „Crvena zvezda“ – Stambulo „Fenerbahče“

21 val. Pirėjo „Olympiakos“ – Vitorijos „Baskonia“

21 val. 05 min. Tel Avivo „Maccabi“ – Madrido „Real“

penktadienis, balandžio 14 d.

21 val. 30 min. Miuncheno „Bayern“ – Kauno „Žalgiris“

21 val. 30 min. Belgrado „Partizan“ – Atėnų „Panathinaikos“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)