Roneno Ginzburgo ir Manto Šerniaus auklėtiniai nuo gruodžio pradžios Europos taurėje nuraškė net 11 pergalių iš eilės ir triumfavo A grupėje, kurioje pralenkė ne tik Panevėžio „7bet“, bet ir vieną pagrindinių šio sezono turnyro favoritų Badalonos „Joventut“.

Vis dėlto antradienį prasidedančias Europos taurės atkrintamąsias varžybas Ukrainos atstovai pasitinka su dideliu nerimu – visą sezoną Pelenės istoriją kūręs klubas rizikuoja, kaip toje pasakoje, laikrodžiui išmušus dvylika likti be karietos ir auksu žėrinčių drabužių.

Išgyvenimo vakarą pasitinkantį „Prometej“ užpuolė traumos: vienas po kito iš rikiuotės iškrito trys ekipos lyderiai – Calebas Agada (vid. po 16,6 naudingumo balo), D. J. Kennedy (vid. po 16 naud. b.) ir D. J. Stephensas (vid. po 15,3 naud. bal.).

Maža to, kojos operacija buvo atlikta ir kapitonui Denisui Lukašovui, tad komandoje beliko vos aštuoni sveiki žaidėjai.

„Nežinau net ką ir pasakyti. Esu krepšinyje 40 metų, bet nesu matęs nieko panašaus. Neturiu žodžių. Prarasti tiek žaidėjų per savaitę yra beprotiška“, – guodėsi R. Ginzburgas.

D. J. Kennedy ir D. Lukašovas iš rikiuotės iškrito visam sezonui, o D. J. Stephenso ir C. Agados situacija – taip pat sudėtinga: nė vienas iš jų nežaidė savaitgalį Taline surengtame Latvijos-Estijos lygos Finalo ketverte.

Jį, nepaisant visų netekčių, „Prometej“ laimėjo finale įveikę Rygos VEF kolektyvą, o naudingiausiojo prizą atsiėmė Gianas Clavellas. Jo indėlio neabejotinai reikės ir antradienio vakarą grumiantis su Hamburgo „Towers“ (6-12) iš Vokietijos.

Tik vieną nesėkmę namuose šiame tarptautiniame sezone patyrę (8-1) Slobožanskės krepšininkai vis tiek yra laikomi susitikimo favoritais, nes „Towers“ tik vargais negalais finišavo aštuntoje B grupės vietoje, o ir Vokietijos BBL čempionate kol kas užima tik 14 poziciją.

Kita vertus, su tokiais nuostoliais žengti tolyn lengva tikrai nebus.

„Laukia gyvenk arba mirk rungtynės, o mums trūksta net kelių pagrindinių žaidėjų. Bet visi kiti daro viską, kad kompensuotų tas netektis. Jei kovosime iš visų jėgų, nebus svarbu, kiek žaidėjų neturėsime“, – teigė R. Ginzburgas.

Primename, kad už daugiau nei 1500 kilometrų nuo tikrųjų savo namų – jau ilgiau nei metus karo niokojamos šalies Slobožanskės miestelio – įsikūręs „Prometej“ nuostabiai atrodo Europos taurėje, nors glaudžiasi Rygoje (porą mačų žaidė ir Kaune).

Ukrainiečių pergalių serija turnyre – jau dabar yra dešimta ilgiausia per visą istoriją ir vis dar turi potencialo tęstis.

„Prometej“ ir „Towers“ susirėmimo pradžia – 19 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją