Panašius amerikietiškuosius kalnelius Eurolygos reguliariojo sezono pabaigoje „Žalgiris“ jau yra išgyvenęs 2018–2019 m. sezone, kai komanda įšoko į atkrintamųjų traukinį po paskutinės reguliariojo sezono atkarpos. Specialiame „Žalgiris TV“ reportaže siūloma prisiminti, kaip tada bilietą į TOP-8 iškovojo žaliai balti.

Tąkart Šarūno Jasikevičiaus treniruojami „Žalgirio“ krepšininkai likus žaisti 6 rungtynes iki atkrintamųjų pradžios nuo 8 vietos atsiliko 3 pergalėmis. Specialiame „Žalgiris TV“ parengtame reportaže prisimenama, kaip žalgiriečiai sužaidė 6 susitikimų atkarpą, po kurios stebuklingai įšoko į Eurolygos atkrintamąsias.

Braunantis į pirmą komandų aštuntuką „Žalgiris“ 25-ame ture 34 taškų skirtumu sutriuškino Las Palmo „Gran Canaria“ klubą, o tame susitikime 8 taškus pelnė dar tik pirmus žingsnius vyrų komandoje žengęs Rokas Jokubaitis.

26-ame ture „Žalgiris“ turėjo atsirevanšuoti Miunchene „Bayern“ klubui už pralaimėjimą pirmojo rato rungtynėse. Dvikovoje Kaune žalgiriečiams buvo būtina pergalė didesniu nei 4 taškų skirtumu. Nepaisant turėto užtikrinto pranašumo, susitikimas pavirto į trilerį, kurioje pabaigoje išgyvenęs „Žalgiris“ šventė pergalę.

Po šių rungtynių gimė ir legendinė frazė „It‘s possible“, kai tuometinis „Bayern“ vyr. treneris Dejanas Radonjičius spaudos konferencijoje buvo akimirką suabejojęs žalgiriečių galimybėmis patekti į atkrintamąsias.

Reportaže apžvelgiamos rungtynės Tel Avive su „Maccabi“, triuškinanti pergalė prieš Stambulo „Darušafaka“, išgyventa drama Pirėjuje ir, žinoma, vyšnaite ant torto tapusi pergalė Madride prieš vietos „Real“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją