K. Maksvytis pirmadienį minutes paskirstė itin tolygiai: nė vienas žaidėjas nerungtyniavo daugiau nei 22 minučių, Arnas Butkevičius nuo suolelio nepakilo, o iš aikštėje pasirodžiusių žalgiriečių taškų nepelnė tik Karolis Lukošiūnas.

„Geros, šventinės rungtynės iš mūsų pusės. Paskirstėme minutes, kažkam davėme pailsėti ir dabar ruošiamės savaitei Eurolygoje. Svarbiausia buvo išlaikyti krepšininkus žaidybiniame ritme. Gal padarėme šiandien kiek per daug klaidų. Šventinis laikotarpis padarė savo, bet pergalė pasiekta ir judame toliau“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Pergalingose rungtynėse Edgaras Ulanovas pelnė 12 taškų, atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 16 naudingumo balų. Tai geriausios kapitono rungtynės per pastarąjį mėnesį. Per pastaruosius keturis mačus Eurolygoje jis rinko vidutiniškai po 4,8 taško.

„Jau minėjau anksčiau, kad Edgaras didžiąją sezono dalį mus traukė, o vėliau prasidėjo duobelė. Net nesivertė liežuvis jo kaltinti ar turėti priekaištų. Visą sezoną sunku sužaisti 100 procentų, o šių rungtynių vienas iš tikslų ir buvo, kad duotume žaidėjams pasitikėjimo ir kad jie įeitų į žaidimo ritmą“, – sakė K. Maksvytis.

Treneris juokavo, kad 8 kamuolius akistatoje su „Šiauliais“ atkovojęs Lukas Lekavičius gali žaisti ir vidurio puolėjo pozicijoje, o paklaustas apie penktadienio akistatą su „Bayern“ teigė, jog rungtynėse su „Šiauliais“ žalgiriečiai apie vokiečius dar negalvojo.

„Nebuvo dar minčių apie „Bayern“. Svarbu buvo negauti traumų ir išlaikyti ritmą. Rungtynės su „Bayern“ tik penktadienį, dar turėsime laiko ir pailsėti, ir padirbėti. Labiau žiūrėjome į savo dalykus, o ne į būsimus varžovus“, – teigė K. Maskvytis.

Tuo metu „Šiaulių“ vairininkas Antanas Sireika atskleidė, kad po mačo palinkėjo K. Maksvyčiui sveikatos.

„Švenčių proga reikia linkėti sveikatos. Pasakiau jam, kad puikiai jį suprantu, kiek visos šios rungtynės Eurolygoje atima energijos ir jėgų. Man irgi teko tai patirti, tad palinkėjau energijos. Pasakiau, kad viskas bus gerai. „Žalgiris“ pateks į Eurolygos aštuntuką be jokių abejonių.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją