„Vilkai“ šeštadienį namuose 70:65 nugalėjo praėjusio sezono lygos vicečempioną Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ (16-10) ir ne tik šiek tiek atitrūko nuo jo, bet ir įgijo svarbiu faktoriumi galintį tapti tarpusavio pranašumą (2-1).

„Manau, kad nusipelnėme šios pergalės. Pirmiausia, dėl gynybos. Leisti jiems įmesti tik 65 taškus yra neblogas rodiklis, nepaisant to, kad jie žaidė be vieno savo lyderių Gedimino Oreliko. Aišku, jiems tai buvo didelis praradimas.

Nors ir darėme klaidų, įvykdėme savo planą. Pradžioje gal labai jaudinomės, nes žaidėme taip, kaip kalbėjome, kad nenorėtume žaisti – skuboti metimai ir klaidos. Kada sutvarkėme tai, prasidėjo ir kiti geri dalykai. Ir Adas Juškevičius pataikė kelis svarbius metimus, ir uždarėmė jų lyderius, nedavėme per daug antrų šansų.

Esu patenkintas, kad nugalėjome gerą komandą, su kuria kovojame dėl aukštesnės vietos lentelėje. Taisytinų dalykų dar yra labai daug, tad pabandysime po truputį vis juos gerinti“, – spaudos konferencijoje sakė šeimininkų treneris Kęstutis Kemzūra.

Tiesa, komentuodamas mačo pabaigą ir kertinį Ahmado Caverio tritaškį per Gabrieliaus Maldūno rankas tiksint paskutinei minutei, jis pripažino, kad nebuvo apsieita ir be fortūnos.

„Pabaigoje gal šiek tiek ir pasisekė. Ahmadas ištempė mus su tuo metimu. Jis buvo labai svarbus“, – teigė specialistas.

Tuomet K. Kemzūra sulaukė komentatoriaus Vaido Čeponio klausimo, kuris kaip reikiant pralinksmino strategą – šis kelias sekundes plačiai šypsojosi.

„Jeigu ne paslaptis, kiek jau naujų derinių įvedėte, kurių nebuvo prie Rimo Kurtinaičio?“, – pasiteiravo V. Čeponis.

„Na, neskaičiuoju. Nenoriu apsirikti. Bet yra ir tų pačių derinių, kuriuos naudojo treneris R. Kurtinaitis. Aš gal kitur akcentus sudėjau, kaip mes tai darome. Kai kurie dalykai atsirado beveik ekspromtu. Šios dienos rungtynės irgi iš to paties derinio žaidėme kiek kitoką opciją ir ji mums atnešė daugiau naudos“, – įveikęs šypseną ir surimtėjęs atsakė K. Kemzūra.

Primename, kad pirmąją tarpusavio akistatą „Wolves“ laimėjo 96:92, o antrojoje 86:80 pajėgesnis buvo „7bet-Lietkabelis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją