Nuo Eurolygos dugno atsispyrę žalgiriečiai šį sezoną savo arenoje nusiraškė net 13 pergalių iš 17 galimų, bet net ir po trečios iš eilės, pasiektos per pastarąsias dvi savaites, jie ir toliau stovi pirmi už brūkšnio, devinti.

„Mes vis dar lenktynėse. Jausmas – geras. Visų pirma, turime padaryti savo darbą, o tada, gaila, bet turėsime laukti ir kitų komandų rezultatų. Jeigu iškovosime pergalę, pagal tikimybių teoriją, viskas turėtų mums gerai sukristi, nes tie mūsų pagrindiniai konkurentai vieni žais išvykoje, o kiti – su stipriais varžovais. Tikėsimes, kad krepšinio Dievai nuo mūsų nenusisuks“, – vilties nepraranda Kazys Maksvytis.

Nors dramatiškai 68:67 ir įveikė Tel Avivo „Maccabi“ klubą, kauniečiai išlieka priklausomi nuo kitų ekipų. Tuo metu Izraelio atstovai jau užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose dėl solidaus bendro įmestų ir praleistų taškų skirtumo.

„Žalgiriui“ liko tik trys keliai, kaip prasibrauti į pirmąjį aštuonetą. Visi jie bus aktualūs ir aktyvuosis tik tokiu atveju, jei patys žaliai-balti kitą savaitę sutvarkys savo reikalus Miunchene prieš „Bayern“.

Jei taip ir nutiks, atsiras trys kandidatai, kuriuos „Žalgiris“ galės kėsintis išstumti už borto.

Pirmasis jų – Vitorijos „Baskonia“ (18-15) kolektyvas. Paskutiniame ture baskai vyks į Graikiją pas reguliariojo sezono nugalėtojo titulą medžiojantį Pirėjo „Olympiakos“ (23-10).

Jei Roko Giedraičio ir Tado Sedekerskio atstovaujama komanda prieš OLY neatsilaikys, K. Maksvyčio kalbos apie žalgiriečius gelbėjančią tikimybių teoriją įgaus kūną ir „Baskonia“ atsidurs už „Žalgirio“ nugaros.

Antrasis taikinys – Stambulo „Fenerbahče“ (19-14). Įtikinamai Turkijos grandų derbį laimėję Dimitrio Itoudžio auklėtiniai rikiuojasi aukščiausiai iš bilieto į atkrintamąsias dar neturinčių dalyvių – penkti, bet gali finišuoti ir devinti.

Stambuliečiai „Žalgiriui“ aplenkiami taptų tada, jei paskutinę savaitę nieko nepeš Belgrado pragare prieš „Crveną zvezdą“, kuri ką tik nuskriaudė jau minėtą „Olympiakos“.

Lenktyniaujant su „Fener“ klubu „Žalgirio“ pusėje – tarpusavio persvara (1-1, +12 taškų).

Trečiasis Kauno krepšininkų medžioklės objektas – Belgrado „Partizan“ (18-14). Pastarasis privalo pralaimėti abejas jam likusias rungtynes, nes prieš kauniečius turi tarpusavio pranašumą (2-0, +25 taškai).

Partizaniečių tvarkarštyje – mačai su „Monaco“ (svečiuose) ir Atėnų „Panathinaikos“ (namuose).

Taigi žalgiriečiams tinkamų variantų – pakankamai. Įdomu, kad jie vis dar gali kilti net iki 5 vietos, o išsipildžius juodžiausiam scenarijui būtų 9-i.

Tai – vis tiek bent vienu laipteliu aukščiau už tą pakopą, ant kurios šį sezoną dar gali užlipti dukart iš eilės Eurolygos čempionas Stambulo „Anadolu Efes“, pretenduojantys tik į 10 poziciją.

Visų dėl 5-9 vietų kovojančių Eurolygos komandų likęs tvarkaraštis:

5. „Fenerbahče“ (19-14): pas „Crveną zvezdą“.

6. „Maccabi“ (19-14): su „Real“.

7. „Partizan“ (18-14): pas „Monaco“, su „Panathinaikos“.

8. „Baskonia“ (18-15): pas „Olympiakos“.

9. „Žalgiris“ (18-15): pas „Bayern“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)