Wade'as Baldwinas ketvirtojo kėlinio pradžioje pataikė kosminį metimą iš savo aikštės pusės, o tokio kosminio krepšinio įkvėpta Tel Avivo „Maccabi“ ekipa svarbiu metu išlygino rezultatą. Vis dėlto kėlinio viduryje prožektorių šviesą iš amerikiečio atėmė Arnas Butkevičius, sudrebinęs krepšį bene gražiausiu karjeros dėjimu per du varžovus.

„Patogiai susidėjo kojos ir nieko per daug galvot nereikėjo. Du variantai – arba pavyks, arba gausi bloką. Buvau gerai įsibėgėjęs, gerai, kad viskas pagal mano scenarijų, tą palankesnį“, – sakė A. Butkevičius, po kurio fantastiško šuolio „Žalgiris“ išsiveržė į priekį 63:61.

Likus žaisti dvi minutes „Maccabi“ dar veržėsi į priekį 67:65, tačiau Edgaro Ulanovo ir Isaiah Tayloro lemiami taškai galiausiai padovanojo „Žalgiriui“ pergalę. Vis dėlto ne ką mažiau lemiama buvo pavyzdinga A. Butkevičiaus gynyba prieš tą patį W. Baldwiną, kuris prametė paskutinę sekundę kauniečius palaidoti galėjusį metimą.

„Paskutinėje atakoje jie siekė žaidimo vienas prieš vieną, vienintelė mintis buvo – sustovėti ant kojyčių ir kad jis neprasiveržtų. Kažkiek pavyko pakreipti jo veržimąsi, tas jį kažkiek išmušė iš vėžių, o tuomet savalaikę pagalbą suteikė Kevarriusas Hayesas, o tai apsunkino Baldwino metimą dar labiau“, – pasakojo A. Butkevičius.

8 taškus, 6 atkovotus kamuolius ir 4 rezultatyvius perdavimus šiame susitikime fiksavęs žalgirietis lemiamu metu gynyboje sublizgėjo nepaisydamas kelių prieš tai paties pramestų metimų. Puolėjas džiaugiasi, kad neįsileido į galvą negatyvių minčių: „Negali įsileisti blogų minčių, nes supranti, kad kiekviena ataka yra gyvybiškai svarbi, todėl turi visada būti susikoncentravęs į tai, kas vyksta aikštelėje“.


Antras rezultatyviausias Eurolygos krepšininkas W. Baldwinas šiame mače pelnė 12 taškų (4/10 dvit., 1/7 trit., 1/2 baud.) ir liko toli nuo savo vidurkio, tiesa, 27-erių atletas atliko 10 rezultatyvių perdavimų. Visų rungtynių metu su „Maccabi“ lyderiu dirbęs ir jo puolimo arsenalą gerokai apribojęs A. Butkevičius nuopelnų sau neprisiėmė ir vertino visos komandos pastangas.

„Žaidžiau nemažai minučių, jaučiasi nuovargis – Baldwinas dažnai būna su kamuoliu, daug juda puolime, visada reikia būti pasiruošusiu. Antroje mačo pusėje keitėme gynybą, todėl atsakomybė už Baldwiną teko ir mūsų aukštaūgiams. Taigi, nereikia sureikšminti, čia mano ar ne mano pasiekimas. Tai visos komandos darbas, svarbiausia, kad visi sugebėjome padaryti jį gerai.“

Nors ir laimėjo, „Žalgiriui“ pritrūko taško iki to, kad prieš „Maccabi“ būtų įgytas tarpusavio pranašumas. Tai gali būti labai svarbu, jei ir toliau klostysis Kauno klubui nepalankūs rezultatai kitose arenose. Pasak A. Butkevičiaus, prieš lemiamą sezono mūšį su Miuncheno „Bayern“ kauniečiams džiaugtis nėra kada.

„Padarėme savo darbą, kažkiek gaila, kad pritrūko taškelio. Pažiūrėsime, galbūt ir nepritrūks. Svarbiausia, kad iškovojome pergalę. Pirmoji rungtynių pusė vyko visai ne pagal mūsų scenarijų. Ne nuo to norėjome pradėti, jie gerai skaitė mūsų gynybos sistemą. Pakeitėme gynybos sistemą antroje pusėje, tas labai suveikė, trenerių planas pasiteisino. Sugebėjome apriboti varžovų puolimą, o tas mums labai pagelbėjo.

Smagu, kad laimėjome, bet džiaugtis nėra kada. Dabar laukia sunkios rungtynės, bavarai namuose žaidžia tikrai gerai. Jie ateis nusiteikę“, – kalbėjo A. Butkevičius, nepamiršęs padėkoti ir pirtį arenoje užkūrusiems komandos sirgaliams bei pažadėjęs pasistengti, kad žalgiriečiai į namus Eurolygoje dar sugrįžtų.

„Šiandien turbūt buvo geriausia atmosfera, kokią esu jautęs gyvenime. Didžiulis ačiū sirgaliams už visą šį sezoną. Nesakau, kad jau nesugrįšime... nepagalvokite (šypsosi)... iki dabar mūsų fanai tikrai yra nuostabūs. Tokia aplinka visada užkuria, papildomai nusiteikinėti tikrai nereikia.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)