Jie priešpaskutiniame ture svečiuose 86:103 (17:23, 23:25, 24:24, 22:31) pralaimėjo principinį derbį Stambulo „Fenerbahče“ (19-14) komandai ir prarado bet kokius, net ir teorinius šansus dar įšokti į atkrintamųjų traukinį.

Ergino Atamano auklėtinius labiausiai baudė net 26 taškus suvertęs Nigelis Hayesas ir po 17 pridėję Tyleris Dorsey bei Dyshawnas Pierre'as.

„Anadolu Efes“, kuri geriausiu atveju liks dešimta, gretose pastebimiausi buvo Willas Clyburnas su 21 ir Vasilijė Micičius su 16 taškų.

Susitikimo pabaigos neišlaukę E. Atamanas ir W. Clyburnas anksčiau laiko paliko salę.


Tuo pačiu šis rezultatas – nenaudingas „Fenerbahčę“ medžiojančiam Kauno „Žalgiriui“, kuriam paskutiniame ture beliko laukti tik stambuliečių nesėkmės išvykoje prieš Belgrado „Crveną zvezdą“.

Pastaroji dar kartą patvirtino, kad jos tvirtovėje nebūna lengva niekam: „Crvena zvezda“ 87:79 (26:30, 19:17, 20:12, 22:20) įveikė vienus sezono lyderių Pirėjo „Olympiakos“.

Belgradiečius į priekį ant savo pečių nešė mažylis Facundo Campazzo, surinkęs 20 taškų ir 8 rezultatyvius perdavimus. 17 taškų pasiūlė Johnas Hollandas.
OLY ekipai 16 taškų parūpino Saša Vezenkovas (8 atk. kam.), 15 – Thomasas Walkupas.

Lenktyniaujant su „Fener“ klubu „Žalgirio“ pusėje – tarpusavio persvara (1-1, +12). Kita vertus, sunku tikėtis, kad esant tokiai mėsmalei, sezono pabaigoje tik šios dvi komandos finišuos turėdamos vienodą balansą. O į peštynes įsivėlus daugiau interesantų žalgiriečių popieriai galėtų suprastėti, nebent ta trečia ginčo dalyvė būtų „Baskonia“.

Baskai stambuliečius pranoko abu kartus (2-0, +29), tad ir šoktų aukščiausiai. Žaliai-balti šios trijulės dispute rikiuotųsi antras, o „Fenerbahče“ atsidurtų už borto. Visai kitaip reikalai pakryptų tuo atveju, jei prie prisijungtų Belgrado „Partizan“ krepšininkai, kuriems „Žalgiris“ nusileido abusyk (0-2, -25 taškai). Partizaniečių tvarkarštyje – mačai su „Monaco“ (svečiuose) ir Atėnų „Panathinaikos“ (namuose).

Bet kokiu atveju, žalgiriečiams būtina likusį finalą svetimoje teritorijoje su Miuncheno „Bayern“. Nors net ir tada jokių garantijų nebūtų, nes reiktų laukti pagrindinių konkurentų malonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją